Найкращі зимові фестивалі України, які обов’язково треба відвідати

6 грудня 2016
Редакція
Зима вже тут і веселі свята, канікули, різдвяний настрій чатують на нас із кожного віконця! І саме зараз у вас є хороша нагода спланувати зимові відпустки та вихідні так, щоби потім лише насолоджуватися веселощами!

Різдвяний ярмарок у Львові

З 10 грудня аж до 15 січня у Львові триватиме Різдвяний ярмарок. Дух Різдва почне наповнювати вулиці міста запашним ароматом кави, гарячого шоколаду та глінтвейну. На ярмарку можна придбати найрізноманітнішу різдвяну продукцію: новорічні сувеніри, традиційні вироби з кераміки, домоткані речі, авторські роботи художників.
 
yarmarok.lviv.ua

Резиденція святого Миколая

Мабуть, найочікуваніше свято у грудні – День святого Миколая. Різдвяні композиції, виготовлені руками дітей, можна буде оглянути у резиденції святого Миколая, котра знаходиться у селі Пістинь, Івано-Франківська область. Але наш улюблений дідусь завітає у безліч українських міст та містечок, тому обов’язково почитайте напередодні 19 грудня регіональні розважальні програми: може так трапитися, що найцікавіша відбудеться як раз у вашому!
 
lvivskansen.org

Свято "Різдвяної та новорічної іграшки"

На святі "Різдвяної та новорічної іграшки" обиратимуть найкращий різдвяний костюм та малюнок, визначатимуть найкращих співаків і танцюристів. Їхніми виступами можна буде насолодитися у цей святковий період. 

Новий рік у Києві

Де зустрічати Новий Рік – одне з найважливіших і найскладніших питань грудня! Але завжди є безпрограшний варіант – піти ввечері 31-го на центральну площу міста, особливо, якщо це площа столиці. Бо в Києві знову готується щось грандіозне і зовсім не банальне. Новий рік на Софії – це цікавинки та веселощі від Миколая до Хрещення!
 

Фестиваль "Спалах Різдвяної зірки" 

Фестиваль у Музеї народної архітектури та побуту у Львові – традиційне вертепне дійство, яке відбувається 7-8 січня. Колядування, Різдвяні зірки, традиційні забави – все це можна побачити у багатьох українських містах та селах, але розмаху Львова, напевне, ніхто ще не дістав. Та й атмосфера Шевченківського гаю - це окрема різдвяна казка.

Фестиваль "Свято Пампуха"

Потім далеко йти не треба, бо 7-9 січня там же, у Гаю відбудеться фестиваль "Свято Пампуха" - вже дев’ятий! Гості свята матимуть змогу долучитися до давніх звичаїв та відвідати великий ярмарок, який частуватиме численними різдвяними стравами, а саме – медовою кутею, духмяним узваром та іншими смаколиками. Ну і, звичайно, не обійдеться без пампухів, які можна буде скуштувати з найрізноманітнішими начинками, а також дізнатися більше про особливості їхнього приготування та історію цієї смачної страви.
 

Фестиваль "Червене вино"

Найстаріший, найбільший, наймасовіший фестиваль вина в Закарпатті традиційно відбувається на Свято Василя, 13-17 січня. У 2015 році гастрономічному фестивалю "Червене вино" вже виповнилося 20 років і він став візитною карткою всього Закарпаття. У Мукачево в ці дні з’їжджаються винороби з усіх околиць. І коли прогулюєшся поміж павільйонів, то справді переконуєшся, що потрапив у винний край.

Фестиваль Маланки

Не треба їхати в Ріо чи у Венецію, аби потрапити на середньовічний карнавал. Традиційно в перший день після Старого Нового року (15 січня) столиця Буковини Чернівці запрошує на фестиваль Маланки. Це унікальне буковинське дійство, на якому представлена українська, бессарабська, гуцульська, молдавська, румунська маланка, традиції яких ще збережені саме на Буковині. Окремі колективи демонструють автентичну маланку, вік якої більше ста років!
 

Національне Свято Шоколаду у Львові

І гастро-фест, під завісу зими – Національне Свято Шоколаду у Львові. Його дата ще не оголошена, але зазвичай це - кінець лютого-початок березня. Атмосферу "абсолютного шоколаду", смак та різноманіття шоколадних солодощів, майстер-класи від найкращих шоколатьє - ви, напевно, проведете "найсолодші" вихідні у своєму житті!

Тож, починаємо готуватися. Веселих свят!

За матеріалами: ua-travels
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше