Made in Ukraine. Продовжуємо знайомство з українськими брендами

22 липня 2014
Редакція
Нещодавно ми почали розповідати вам про українських вітчизняних виробників та бренди, котрі підтверджують, що Україна може бути конкурентоспроможною на світовому ринку і має неабиякий потенціал. От тільки шкода, що мало хто з нас знає про їх існування.

Ну що ж, це легко виправити ;) Продовжимо пошуки made in Ukraine!

"Нібулон", Миколаїв


"Нібулон" - один з найбільших вітчизняних виробників і експортерів сільськогосподарської продукції (пшениця, ячмінь, кукурудза, соняшник та ін). Підприємство має 22 виробничих підрозділи, розташованих у дев'яти областях України.

"Тиса", Мукачево


Сьогодні фабрика в Мукачево стала сучасним підприємством, оснащеним найновішою технікою. Для тих хто не знає, компанія займається виробництвом спортивних товарів, зокрема лиж і хокейних ключок.

Сьогодні в день тут випускається близько 4300 пар лиж.

Зараз на фабриці працює 1200 чоловік і вона є найбільшим платником податків в регіоні.

А почалося все в 1945 році, коли була створена фабрика ім. Молотова з виробництва лиж. Тоді на фабриці працювало всього лише 80 чоловік. У 1960 році почався випуск багатошарових дерев'яних лиж, в 1970 - пластикових, а в 1977 – хокейних ключок.

У 1979 році Дмитро Шпара разом з експедицією вперше досяг Північного полюсу на лижах "Бескид" виробництва Мукачівської фабрики.

У 1985 році компанія купує у австрійського бренду Fischer нову технологію виробництва. А вже у 1995 році утворилось спільне підприємство "Фішер-Мукачево", засновниками якого стала австрійська компанія Fischer і українська фабрика "Тиса".

"Інтерпайп сталь", Дніпропетровськ


Експлуатація електросталеплавильного комплексу (ЕСПК) "Інтерпайп сталь" дозволила замінити енерговитратне, морально застаріле, екологічно "брудне" мартенівське виробництво на прогресивний, електроплавильний спосіб виробництва сталі.  

"Інтерпайп сталь" - найбільший інвестиційний проект, сума реалізація якого склала 700 млн доларів США. Експлуатація електросталеплавильного комплексу - це не тільки технологічно унікальний проект для України та СНД в цілому, але й життєво важливий крок для розвитку вітчизняної трубної промисловості.

"Татра-Південь", Одеса, Дніпропетровськ


Підприємство розробило і впровадило серійне виробництво п'яти типів трамвайних вагонів. Завдяки використанню у виробництві розробок космічних технологій, трамвайні вагони підприємства "Татра-Південь" за своїми технічними, ергономічними параметрамами і дизайном стоять поруч з кращими європейськими зразками і володіють підвищеною комфортністю, економічністю, надійністю, пристосовані до складних умов експлуатації.

ВАТ "Турбоатом", Харків


Підприємство спеціалізується на випуску турбін для:
  • теплових електростанцій (ТЕС);
  • атомних електростанцій (АЕС) і теплоелектроцентралей (ТЕЦ);
  • гідравлічних турбін для гідроелектростанцій (ГЕС) і гідроакумулюючих електростанцій (ГАЕС);
  • газових турбін і парогазових установок (ПГУ) для ТЕС
  • іншого енергетичного устаткування.
Виробничі можливості дозволяють випускати на рік парових і гідравлічних турбін загальною розрахунковою потужністю відповідно 8 млн. кВт і 2 млн. кВт.

Виробництво турбін здійснюється за замкнутим циклом: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробування і відвантаження.

ТОВ "Росток-Прилад ЛТД", Київ


Виробниче об'єднання "Точелектроприлад" розробляло і випускало велику кількість різноманітних приладів вищого класу точності (від 0,01 до 0,5) електродинамічної, електростатичної, електромагнітної, феродинамічної, електронної систем - амперметри, вольтметри, ватметри постійного і змінного струму, фазометри, ватметри, калібратори фазових зрушень, комплекти вимірювальні, пристрої перевірки трансформаторів і т.д.

Міжнародний концерн "Воронін", Київ


Міжнародний концерн "Воронін" - провідне підприємство з пошиття високоякісного чоловічого одягу. Фабрика входить до числа світових лідерів швейної промисловості. Торгова мережа представлена ​​більш ніж 80 фірмовими магазинами в різних країнах - в Україні, Америці, Європі, Росії, СНД.

"Квазар", Київ


Відкрите акціонерне товариство "Квазар", найбільший виробник приладів PV-енергетики, інтегральних схем і кремнієвих пластин у Східній Європі. Компанія, заснована в 60-х роках минулого століття, зберігає свої традиції якості і надійності та виробництва товарів PV-енергетики, яке було впроваджене на підприємстві на початку 90-х років. "Квазар" продовжує активно рости і розвиватися, освоювати нові види продукції, впроваджувати інновації не тільки у виробництво продукції, але й у спосіб мислення, починаючи від робочого персоналу і закінчуючи вищим керівництвом компанії.
 
Підприємство виробляє фотоелектричні модулі та сонячні батареї, як з монокремнієвих ФЕП, так і з полікремнієвих. Номінальна потужність модуля залежить тільки від бажання замовника.

ПАТ "КЗТС", Краматорськ


ПАТ "КЗТС" - випускає універсальні спеціальні верстати для енергетичної, металургійної, нафтогазової промисловості, машинобудування та залізничного транспорту, а також верстати одиничного і дрібносерійного виробництва. Підприємство виконує модернізацію і сервісне обслуговування верстатів, як власного виробництва, так і інших підприємств-виробників.

"КЗТС" володіє парком високоточних верстатів світових брендів, що дозволяє йому виготовляти високоточні деталі.

У зв'язку з енергетичною необхідністю, прийнято рішення про створення на базі ПАТ "КЗТС" виробництва веж вітроенергетичних установок. Опанувавши виробництво веж ВЕУ, потужністю 2,5 мВт-3.0 мВт., підприємство розширює номенклатуру своєї продукції і працює як на внутрішньому, так і на міжнародному ринку. ВЕУ українського виробництва, до речі, за якістю не поступаються провідним виробникам веж у світі.

"Мотор-Січ", Запоріжжя


Історія підприємства почалася в 1907 році. Компанія виробляє надійні авіаційні двигуни і газотурбінні установки, які є конкурентоспроможними на світовому ринку. Продукція підприємства експлуатується на літаках і вертольотах різного призначення, більш ніж у 100 країнах світу.

Розробка та впровадження у виробництво сучасних технологій, що опираються на новітні досягнення науки і техніки, професійний, висококваліфікований і згуртований колектив, унікальна виробнича база, ресурси, ефективна управлінська стратегія - все це є плацдармом для успіху та сталого розвитку.

Науково-виробниче підприємство "Форт", Вінниця


Державне науково-виробниче об'єднання "Форт" МВС України створено в 1994 році для виробництва вогнепальної зброї та спеціального обладнання для потреб силових структур України. За п'ятнадцять років існування підприємство значно розширило асортимент своєї продукції. На даний момент ДНВО "Форт" МВС України займається виробництвом стрілецької зброї та боєприпасів, крім того, значну частину продукції становить травматична зброя для цивільного ринку.

Основна частина продукції підприємства орієнтована на експорт, тому, для того щоб відповідати високим вимогам міжнародних ринків, особлива увага приділяється впровадженню прогресивних матеріалів і технологій виробництва з метою підвищення якості та покращення характеристик продукції.

"Маяк", Київ                                                                                                  

Хто би міг подумати, що таке відоме всьому СНД своїми магнітофонами київське підприємство "Маяк" раптом почне збирати у себе в цехах... кулемети і амуніцію до них. На виставці "Зброя та безпека 2011" ПАТ "Маяк", виставив відразу дві модифікації знаменитого кулемета Калашникова - танкову КТ-7,62 модифікацію колишнього радянського 6П7, і КМ-7,62 -  модифікацію радянського "6П6" (сошки). В піхотному варіанті кулемета передбачено використання інших прицільних пристроїв та іншого спец. обладнання.

"Трембіта", Львів


60-річний досвід у створенні акустичних гітар зробили ім'я "Трембіти" синонімом високої якості в музичній індустрії. Вироби компанії, завдяки сучасним технологіям, змогли надати масовому користувачеві ряд можливостей, які раніше були доступні тільки у значно дорожчих інструментах.

"Клейнод", Київ


Київський годинниковий завод, заснований в 1997 році, як перше українське підприємство, яке займалось серійним виробництвом годинників.

ТОВ "ІТ-Інфраструктура", Київ


ТОВ "ІТ-Інфраструктура" почала свою діяльність в Україні в 2008 році у складі групи компаній МУК. Основний напрямок діяльності - дистрибуція пристроїв для читання, електронних книг під власним брендом "Азбука".

З вересня 2009 року в Україні продається найдоступніша в Європі електронна книга  - Азбука N516. У травні 2011 було випущено 6-дюймову модель із сенсорним екраном і Wi-Fi модулем - Азбука N618.

"Ажур", Хмельницький


Бренд "Ажур" був заснований в Україні. Це перша українська марка, під якою створюється дизайнерська красива жіноча і чоловіча нижня білизна. Над розробкою нових колекцій працюють виключно українські дизайнери. Для створення кожної колекції вони ретельно досліджують останні модні тенденції, тому вироби завжди актуальні та цікаві, навіть для найвибагливіших поціновувачів.

"Легка хода", Житомир


Житомирська панчішна фабрика - флагман легкої промисловості України, яка з 1935 року отримала визнання і виправдовує довіру покупців не тільки на території нашої країни, а й за її межами. Завдяки високим стандартам якості та надійним технологіям, шкарпетки і колготки цієї фабрики обирають мільйони людей. Всі вироби відмінної якості та мають переваги в порівнянні з іншими виробниками:

  • Зроблені з екологічно чистої натуральної сировини: бавовна, льон, вовна;
  • Не викликають алергії;
  • П'ятка і мисок потовщені для більшої стійкості;
  • У виробництві використовується здвоєна міцна нитка.

"АТЕМ", Київ


Компанія є національним лідером в галузі виробництва і реалізації облицювальної плитки та керамічних плит для підлоги.

ТМ "АТЕМ" - вертикально інтегрована група компаній, що дозволяє забезпечувати повний цикл виробництва та реалізації керамічної плитки на території України і ближнього зарубіжжя. До складу "керамічної групи" входять власні кар'єри, завод керамічної плитки "АТЕМ" і дві дистриб'юторські компанії: ТОВ "Меркурій" і ТД "Барвінок", що мають власну мережу шоу-румів "Ательє кераміки".

Київський завод керамічної плитки "АТЕМ" вийшов на ринок будівельних матеріалів як виробник керамічної плитки в 2003 році. На сьогоднішній день на заводі встановлено вже 8 виробничих ліній із загальною виробничою потужністю більш 25млн.м.2 на рік. Використання найсучаснішого на момент придбання обладнання італійської компанії "Sacmi", як і креативність групи "АТЕМ" у сфері дизайну, дозволяє споживачам придбати високоякісну і стильну плитку.

"Бурштин України", Рівне


ДП "Бурштин України" - підприємство, яке займається видобутком і переробкою "сонячного каменю", має багаторічний досвід та бездоганну репутацію на ринку ювелірних прикрас.

Підприємство першим розпочало випуск картин, панно та портретів, виготовлених з бурштинової крихти, або інкрустовані бурштином.
 

Що ж, на цьому ми завершимо сьогоднішню підбірку українських компаній. Але якщо ви й досі не повірили у зростаючий потенціал України, чекайте третьої частини. Адже…

Далі буде!

(via)

Читайте також: Made in Ukraine. Частина четверта

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше