Made in Ukraine. Частина третя

7 серпня 2014
Редакція

Ми, чомусь, звикли скаржитись на те, що в Україні майже нічого не виробляється, а якщо й виробляється, то якісними ці товари не назвеш. Натомість, нам здається, що за кордоном все краще. Як то кажуть, на тому боці трава завжди зеленіша. Що ж, дивно таке чути, з огляду на те, що багато країн світу визнали українські товари якісними і користуються ними вже багато років. Чому ж нам вони не підходять? Можливо, ми про них просто не знаємо?

"Giorgio", Харків


"Giorgio" піклується про комфорт і зручність українських жінок, а тому виробляє тільки якісний одяг. Талановиті модельєри, хороше обладнання, останні модні тенденції та відмінні матеріали сприяють хорошій репутації компанії. Широкий модельний ряд верхнього одягу,, вишиванок та суконь допоможе підібрати одяг для жінок будь-якого віку. Різні варіанти крою і великий широка кольорова гама дозволять всім обрати щось на свій смак. Кожна модель пошита з утеплювачів, матеріалів та фурнітури хорошої якості.

Швейна фабрика "Ярослав", Київ


Компанія спеціалізується на виготовленні постільної білизни та товарів для дому. Весь асортимент продукції представлено у фірмових магазинах. А саме виробництво складається з трьох фабрик: ТОВ Фабрика "Промінь", Богуславська та Стебелівська фабрики. Сьогодні підприємство використовує новітні технології та методи обробки сировини для виробництва товарів хорошої якості.

"Спаринг-Віст Центр", Львів


Науково-виробниче приватне підприємство "Спаринг-Віст Центр", засноване на початку 90-х, є відомим в Україні та світі розробником і виробником приборів радіаційного контролю марки "ЕКОТЕСТ". Поштовхом для початку діяльності стала зростаюча потреба в абсолютно нових, технологічно досконалих і конкурентоспроможних вітчизняних засобів радіаційного контролю  навколишнього середовища. "Спаринг Віст Центр" - виробник дозиметричного обладнання, яке використовується по всьому світу, навіть у високотехнологічній Японії.

"Вітмарк-Україна", Одеса


Компанія "Вітмарк-Україна" - найбільший український виробник соків, нектарів, соковмісних та безалкогольних напоїв, дитячого харчування, пюреподібних і концентрованих напівфабрикатів.

Основною виробничою базою компанії "Вітмарк-Україна" є Одеський завод дитячого харчування. Цей вибір був обумовлений унікальними виробничими можливостями заводу, а висока репутація підприємства - лідера ринку Радянського Союзу у сфері виробництва дитячого харчування - підтвердили правильність вибору. Компанія співпрацює з великими агропромисловими господарствами, розташованими в південній частині України і експортує свою продукцію в 20 країн світу, серед яких Кіпр, Туреччина, Греція, Канада, США та Ізраїль.

"Одеський припортовий завод", Одеса


Будівництво ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) почалося в 1975р. А свою продукцію завод випускає з 1978 року. Основним призначенням підприємства є виробництво аміаку, карбаміду та іншої хімічної продукції. Завод також приймає і перенавантажує морські судна, що експортують продукцію інших підприємств України і Россі: аміак, карбамід, метанол і рідкі комплексні азотні добрива. Хімічна продукція від інших підприємств на перевантажувальні комплекси заводу надходить залізницею і по аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса довжиною 2417км.

"Росава", Біла Церква


Білоцерківський шинний завод, сьогодні є приватним акціонерним товариством "Росава", працює з 1972 року.

За ці роки компанія виробила більше 180 млн. шин, які проїхали мільйони кілометрів дорогами світу. Тут зберігаються традиції, досвід і знання, необхідні для виробництва високотехнологічної продукції.

Але час диктує нові вимоги, і компанія не зупиняється на досягнутому.

Сьогодні АТ "Росава" - це не тільки найбільший в Україні виробник шин, а й один з провідних виробників у країнах СНД.

Це високотехнологічна і соціально відповідальна компанія, що використовує в роботі сучасні стандарти і принципи менеджменту.

Запорізький завод надпотужних трансформаторів


"Запорізький завод надпотужних трансформаторів" (тепер ПАТ "Супер") був створений 29 вересня 1989 року в зв'язку з введенням в експлуатацію комплексу виробництва надпотужних трансформаторів в м. Запоріжжя.

Введення в експлуатацію підприємства стало результатом багаторічної виробничої та науково-технічної діяльності колективу заводу "Запоріжтансформатор", на базі якого почалося будівництво ПАТ "Супер" в 1980 році.

У 1990 році на новоствореному підприємстві був випущений перший трансформатор, потужність якого становила 125 000кВА, сьогодні в активі ПАТ "Супер" трансформатори потужністю до 500 000 кВА напругою 750 кВ.

Зараз підприємство випускає силові масляні трансформатори і автотрансформатори потужністю 250кВА на клас напруги 330 кВ. Є також технічна можливість виробляти силові масляні трансформатори граничних потужностей і напруг в широкому діапазоні технічних параметрів і вимог, умов експлуатації, а також силові сухі трансформатори загального і спеціального призначення.

ПАТ "Полтавський алмазний інструмент"


ПАТ "Полтавський алмазний інструмент" - найбільший виробник алмазного інструменту в країнах СНД.

До 2005 року підприємство існувало у складі ВАТ "Полтавський алмазний завод", заснованого в 1966 році. За весь час своєї діяльності завод постійно ріс і розвивався на базі передових досягнень науки і техніки.

Сьогодні - це передове підприємство, що має висококваліфікований персонал, сучасні технології і потужну виробничу базу.

Продукція заводу експортується в 25 країн світу. Система реалізації продукції побудована з урахуванням максимальних зручностей для споживачів. З цією метою існує розгалужена дистриб'юторська мережа в країнах СНД і Прибалтики (всього 25 компаній).

Споживачам надається вичерпна техніко-економічна інформація, а також консультації щодо правильного вибору і застосування алмазного інструменту.

ПАТ "Карбон", Полтава


Товариство з обмеженою відповідальністю "Карбон" - приватна компанія, яка займається виробництвом обладнання та наданням сервісних послуг у сфері будівництва нафтових та газових свердловин. Компанія працює як на території України, так і за її межами. Заснували її професіонали, висококваліфіковані фахівці, що мають значний досвід у галузі буріння нафтових і газових свердловин.

"Решетилівська майстерня художніх промислів", Полтава


Решетилівська майстерня художніх промислів є правонаступником фабрики імені Клари Цеткін - одного з найстаріших підприємств народних художніх промислів України, з яким пов'язані важливі досягнення українського декоративно-побутового мистецтва. Компанія продовжує традиції заснованої в 1905 році зразково-показової ткацької майстерні.

Тут виготовляються унікальні килими-гобелени ручної роботи, знамениті полтавські решетилівські рушники, національні жіночі й чоловічі сорочки з витонченою ручною вишивкою, плахти, скатертини, покривала, доріжки, серветки та інші речі, які роблять наш дім і побут більш привабливим.

Майстерність килимарниць, творча праця художників та технічні можливості дозволяють відтворити та урізноманітнити орнаментальні форми, багатофігурні композиції та портретні зображення. Гобелени, виготовлені решетилівською майстернею, прикрашають інтер'єри багатьох громадських споруд, посольств України за кордоном, українського центру культури та бізнесу в Афінах, палацу мистецтв "Україна", готелів і ресторанів вищого класу та приватних колекцій.

"Аерокоптер", Полтава


Компанія успішно проектує, виготовляє і продає по всьому світу економні, надійні, безпечні та легко керовані вертольоти найвищої якості за справедливою ціною, сприяючи підвищенню мобільності та якості життя людини, піклуючись при цьому про захист навколишнього середовища.

ПрАТ "Макіївкокс", Макіївка


ПрАТ "Макіївкокс" - одне з найбільших підприємств України з виробництва шихти вугільної, коксу доменного та хімічної продукції на основі технології термічної переробки вугілля.

Рівненський льонокомбінат


Сфера діяльності - текстильна промисловість.  Комбінат виготовляє та реалізує тканини різного типу: кулірка, піке, плюшева тканина, інтерлок, гумка (рубчик та рібана лодочка), двонитка, тринитка.

На сьогоднішній день на підприємстві реорганізована і відремонтована значна частина виробничих потужностей, внаслідок чого, виробництво тканини здійснюється на найсучаснішому в світі обладнанні.

Київський картонно-паперовий комбінат


ПАТ "Київський картонно-паперовий комбінат" - одне з найбільших підприємств Європи з випуску картонно-паперової продукції. Підприємство є частиною австрійської компанії Pulp Mill Holding. У загальному випуску целюлозно-паперової продукції України частка комбінату становить близько 30%.  Основною сировиною для виробництва є макулатура. Потужність переробки вторинної сировини - понад 850 т на добу.

Комбінат знаходиться в м. Обухів Київської області і займає площу близько 99га, чисельність персоналу становить близько 2200 чол.

GSC Game World


GSC Game World - українська приватна компанія, розробник комп'ютерних ігор (у тому числі серій Козаки і STALKER). Заснована в 1995 році Сергієм Костянтиновичем Григоровичем, який є її незмінним керівником. Назва компанії містить у собі абревіатуру його прізвища та ініціалів - GSC (англ. Grigorovich Sergiy Constantinovich). Компанія першою в Україні почала перекладати ігри для ПК російською мовою. Місце розташування компанії - Київ. У 2004 році підприємство стало також і видавництвом - GSC World Publishing.

Київський ювелірний завод


Завод є унікальним підприємством, на якому впроваджено велику кількість сучасних технологій для виготовлення ювелірних виробів. За сукупністю технічної оснащеності та технологічних процесів воно не має аналогів, як в Україні, так і за кордоном. За останні 5-8 років завод проводив послідовне переоснащення виробництва. На сьогоднішній день старе обладнання повністю змінене новим і сучасним, що дозволило підняти на високий рівень традиційне виготовлення ювелірних виробів. Крім того, завдяки придбанню новітнього обладнання, на заводі впроваджено ряд принципово нових технологічних процесів, що відповідають світовому рівню і дозволяють виробляти такий асортимент продукції, який раніше не вироблявся.

Взуттєва фабрика "MIDA", Запоріжжя

На фабриці працюють висококваліфіковані фахівці-взуттєвики, які успішно вирішують поставлені перед ними завдання. Компанія стежить за якістю своєї продукції та постійно  вдосконалює технології виробництва. Фабрика оснащена імпортним обладнанням таких відомих фірм як "PFAFF", "Schon", "Cerim", "CIUCANI".

Харківський велосипедний завод


13 листопада 1923 Харківським губвиконкомом та міськрадою було прийнято постанову № 89 "З метою більш раціонального використання заводів Лейтнера і Блейхерта, об'єднати ці два заводи і їх обладнання в одне підприємство". Цей документ є свідченням народження в країні першого державного велосипедного заводу, який, за бажанням, працівників, незабаром отримав ім'я Всеукраїнського старости і їх керівника Г. І. Петровського.

З початку дев'яностих років економічний і фінансовий стан заводу різко погіршився. Але впродовж останнього десятиліття завод поступово відновлює втрачені раніше позиції на ринку велопродукції. Починаючи з 2001 року, завод спільно з підприємством-замовником ЧПТФ "ЮСІ" почав нарощувати обсяги виробництва, істотно розширювати асортимент.

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство


Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, одне з найстаріших літакобудівних підприємств України, працює на авіаційному ринку більше 85 років. Сьогодні - це об'єднання декількох заводів, що забезпечує повний цикл робіт по серійному виробництву, доопрацюванні та технічному обслуговуванні в процесі експлуатації вироблених літаків. ХДАВП має сертифікати про схвалення виробництва, видані Державіаслужбою України та АР МАК, а також висновок організації системи якості Бюро Верітас.

Сьогодні підприємство пропонує ринку регіональні пасажирські літаки АН-140-100 і різні модифікації багатоцільового літака АН-74. Першорядні завдання, які ХДАВП поставило перед собою - висока якість і надійність своєї продукції, модернізація виробництва та технологічних процесів, безумовна реалізація контрактів.

ХДАВП включає Харківський авіаційний завод і завод з виготовлення товарів народного споживання "Сокольники" на основній виробничій площадці в м. Харкові, а також заводи "ТОРА" (м. Харків), "ЧАТЗ" (м. Чугуїв), "КМЗ" (м. Конотоп).

Харківський тракторний завод


Уже вісім десятиліть ХТЗ виробляє висококласну техніку, яка значно полегшує важку і життєво необхідну працю аграріїв практично у всіх країнах світу. Сьогодні його справедливо вважають найбільшим підприємством в Україні та країнах СНД, що виробляє уніфіковані гусеничні та колісні сільськогосподарські трактори загального призначення.


На цьому зробимо невеличку перерву. Але не думайте, що це кінець розповіді ;)

А тим часом, якщо ви знаєте про інші українські підприємства, які випадково не потрапили до цього переліку, пишіть нам, ми обов’язково згадаємо про них у наступних публікаціях.

(via)

Читайте також: 
Made in Ukraine. Продовжуємо знайомство з українськими брендами

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше