Made in Ukraine. Частина п’ята

29 серпня 2014
Редакція
А ось і довгоочікуване продовження. Ще одна підбірка українських брендів та компаній, які популяризують нашу державу на міжнародних ринках. Прийшов час і вам познайомитись з ними.

"Sky Country", Харків


Історія "Sky Country" починається з 1995 року, коли були розроблені перші параплани цієї марки. Ядро компанії - випускники Харківського Авіаційного Інституту Володимир Яворський та Олексій Раков.
Із самого початку компанія обрала шлях поступового, вдумливого й обережного вдосконалення своєї техніки. Параплани "Sky Country" рідко ставали сенсаціями, проте швидко завоювали популярність в широких колах пілотів. Секрет успіху компанії - поєднання високої пасивної безпеки, хороших льотних характеристик і розумної ціни.

За роки свого існування "Sky Country" розробила і вивела в серійне виробництво по-справжньому масові апарати, наприклад, "DiSCovery". Для величезної кількості пілотів-любителів ці крила стали оптимальним вибором і подарували їм сотні та тисячі годин безаварійного польоту.

Група компаній "Ельфа"


Група компаній "Ельфа" була заснована 1997 року (на основі ЗАТ "Ельфа") і сьогодні є одним з провідних і найбільших вітчизняних виробників косметичних засобів та товарів для дому. Основні напрямки діяльності - створення, виробництво і просування косметичних засобів різних категорій.
"Ельфа" - одна з небагатьох компаній на косметичному ринку України, що мають повний цикл виробництва і дистрибуції косметичних засобів. Серед стратегічних пріоритетів - постійне розширення асортименту, використання новітніх технологій у виробництві, вдосконалення бізнес-процесів та впровадження нових напрямків діяльності, наприклад, вихід на міжнародні ринки.

"Астра", Кіровоград


Компанія "Астра" є виробником зерносушарок під брендом "Астра-інгул", продуктивністю від 50 до 1000 тон на добу, призначених для експлуатації в малих і середніх фермерських господарствах, на КХП та елеваторах. Конструкції зерносушарок розроблені силами конструкторського підрозділу компанії "Астра" з урахуванням останніх світових рішень в даній галузі та підтверджені вдалою тривалою експлуатацією в господарствах.  

"Комбі", Київська область


АТ Фабрика "Комбі" є виробничим підприємством, що працює у сфері парфумерії, косметики та побутової хімії з 1992 року. Сьогодні компанія є ефективний, сучасним підприємство, що володіє потужною виробничою базою, новітніми технологіями, сертифікованою дослідницькою випробувальною лабораторією, оснащеною сучасним якісним та високоефективним обладнанням.

В першу чергу, підприємство відоме тим, що єдине в Україні випускає чудові дитячі підгузники, які не поступаються заморським памперсам.

"Радій", Кіровоград


ПАТ НВП "Радій" є новатором у сфері розробки та встановлення інформаційно-керуючих систем на базі FPGA для АЕС і дослідницьких реакторів. На сьогодні компанія має більше 70 встановлених систем і готується до майбутньої SIL-3 сертифікації для нової платформи RadICS, демонструючи при цьому технічну і технологічну компетентність для забезпечення безпеки і ефективності роботи ядерних об'єктів. Компанія славиться тим, що спроможна надати широкий спектр рішень щодо модернізації об’єктів чи навіть заміни окремих елементів та плат.

"Vents", Київ


"Vents" - один з лідерів у сфері вентиляційного виробництва на світовому ринку. Визнання партнерів і споживачів по всьому світу, близько 50 мільйонів одиниць реалізованої продукції і почесне членство в найбільших світових асоціаціях - експертах кліматичної галузі, створили зорошу репутацію компанії.
Сьогодні це потужна науково-виробнича компанія, що має  найбільшу сучасну виробничу базу в Європі та самостійно виробляє повний спектр обладнання для систем вентиляції та кондиціонування будь-якого ступеню складності під торговими марками "X-VENT", "Vents", "AirVENTS", "Домовент", "Алювент", "Пластивент".

Асортимент вентиляційної продукції становить більше 10 000 пристроїв для комерційної, побутової чи промислової вентиляції, для різних споживачів і світових географічних регіонів.

Кожен з 16 цехів компанії обладнаний відповідно до міжнародних стандартів і здійснює повноцінний виробничий цикл. На підприємстві працює понад 2 000 професіоналів, які забезпечують втілення вентиляційної продукції від ідеї та конструкторського рішення до готового високотехнологічного продукту. Для цього компанія реалізує стратегію сталого розвитку, засновану на впровадженні інновацій та застосуванні передових технологій у сфері кліматичного обладнання.

"XADO", Харків


Ревіталізант - продукт, який зробив ім'я "XADO" відомим у всьому світі. Це унікальна технологія захисту, відновлення та безрозбірного ремонту машин і механізмів без залучення додаткового обладнання чи автослюсаря - самостійна обробка вузлів автомобіля. Швидко, просто, доступно. Зрозуміло як новачкові, так і професіоналу. Результат - захист, відновлення і гарантія від подальшого зносу вузлів.  

"Едем", Дніпропетровськ


Приватне Акціонерне Товариство "Едем" - потужне сучасне підприємство зі зразковою корпоративною культурою, яке виготовляє якісні шпалери, що відповідають високим європейським стандартам. Компанія знаходиться в лівобережній частині Дніпропетровська і складається з двох фабричних комплексів.

Компанія оснащена сучасним обладнанням з Німеччини, Франції, Голландії, Великобританії. Кожна лінія фабрики багатофункціональна і універсальна. Лінії друку можуть комбінувати цикли виготовлення і виробляти будь-яку модифікацію шпалер. Електронні змішувальні та дозаторні установки для приготування сировини забезпечують високу точність відтворення колористики шпалер. Всі виробничі процеси на фабриці систематизовані, налагоджені та строго контролюються.

Високоякісна сировина та матеріали є важливими складовими для виробництва, тому компанія користується послугами постачальників з Німеччини, Фінляндії, Бельгії. З 2003 року вся продукція фабрики виробляється відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 9001.

"Мікротех", Харків


Компанія займається виробництвом ЗВТ та ріжучого інструменту. Один з лідерів продаж у цій галузі: асортимент підприємства складається з 6100 типів інструменту. В 2008р. в Харкові розпочав роботу лабораторно-виробничий комплекс Мікротех-Руставелі, виробничі потужності компанії зросли в 2,5 рази. Підприємство сертифіковане в системі якості ISO 9001: 2008.

"Склоприлад", Київ


У 1959 році відкрилась перша ділянка з виробництва лабораторного посуду і скляних термометрів "Лохвицького приладобудівного заводу".

За минулі півстоліття компанії вдалось примножити досвід і професіоналізм інженерно-технічного персоналу та робітників, зміцнити традиції якості, збільшити асортимент продукції до тисячі найменувань. Починаючи з 2005 року освоєно ряд нових напрямків:
  • Хіміко-лабораторний посуд з термостійкого скла (колби конічні, плоскодонні, круглодонні, гостродонні, грушоподібні та ін.)
  • Вироби, затребувані медичними лабораторіями (мікропипетки, камери Горяєва, предметне та покривне скло, пісочні годинники);
  • Термометри біметалеві для об'єктів житлово-комунального та енергетичного комплексів.

"De La Mark", Київ


Основним видом діяльності компанії є виробництво екологічно безпечної побутової хімії. Відсутність у продукції підприємства небезпечних хімічних елементів, наприклад, фосфатів, що дозволяє вберегти не тільки наше здоров'я, але й навколишнє середовище.

У 2009 році командою ТОВ "De La Mark" було прийнято рішення налагодити виробництво власного прального порошку. Були підібрані фахівці найвищого рівня, які більше 30 років спеціалізуються на виробництві побутової хімії. Перед ними поставили завдання виробити формулу високоякісного безфосфатного прального порошку, безпечного для людини і природи.

До середини 2009 року компанія досягла успіху і виробили довгоочікувану формулу. Його назвали "Royal Powder", що в перекладі означає "королівський порошок". В кінці того ж року була налагоджена лінія виробництва.

Компанія не зупиняється на досягнутому і постійно працює над поліпшенням якості продукції та розробками нових продуктів. Так в 2012 році підприємство випустило на ринок екологічно чистий і безпечний для людини засіб для миття посуду з натуральними ефірними маслами.

"Алеана", Обухів


ТОВ "Алеана" - велике виробниче підприємство, що займається переробкою пластмас. Сьогодні в асортимент компанії складається з 4 напрямків: пластикові меблі та товари для дому, кухні, саду та городу. Підприємство також слідкує за тим, щоб асортимент постійно оновлювався та розширювався.
Окремий напрямок - це виробництво продукції, що виробляється за ліцензійними угодами із замовниками, наприклад: телевізійні корпуси "Самсунг Електронікс Україна", "Сатурн", або упаковка та випуск продукції  на замовлення.

Науково-виробниче підприємство "Аеротехніка", Київ


Підприємство було створене 20 років тому групою випускників одного з кращих у радянські часи ВУЗів - Київського Інженерного Радіотехнічного училища. Розробки компанії ґрунтуються на багаторічному досвіді роботи.

Підприємство пропонує:
  • модернізацію локаторів різних типів;
  • модернізацію зенітно-ракетного комплексу С-125 "Печора";
  • командні пункти для ППО і ВПС;
  • сучасні автоматизовані системи управління повітряним рухом;
  • інтеграцію цивільних і військових систем для підвищення безпеки польотів і скорочення витрат військових.

Харківський підшипниковий завод ("ХАРП")


Публічне акціонерне товариство "Харківський підшипниковий завод" (ПАТ "ХАРП"), в минулому ГПЗ-8 - один з найбільших виробників кулькових і циліндричних роликових підшипників у СНД.

Починаючи з січня 2000 р. входить до Індустріальної групи УПЕК.

Завод є лідером в СНД з виробництва підшипників для машин сільськогосподарського призначення, а транспортного машинобудування і залізничної галузі. Компанія є одним з лідерів ринку. Продукція "ХАРП" застосовується також в автомобільній, добувній та електротехнічній промисловості, а ще в гірничо-металургійному комплексі.

Асортимент Харківського підшипникового заводу налічує більше 500 типів підшипників під торговими марками "HAPR-AGRO", "HARP" ("ХАРП"), "HARP-AUTO". У 2007 році до традиційних для заводу напрямків додався ще один - виробництво гарячо-штампованих і токарно-оброблених напівфабрикатів, автомобільних і залізничних компонентів, а також індустріальних підшипників.

Кінний завод, Центр конярства "Універсал", Київська область


Завод знаходиться в центрі України, в трьох годинах їзди від Києва. Щороку на заводі народжуються перспективні лошата кращих європейських спортивних ліній.

Працівники заводу переконані, що ідеальні умови для розвитку коней - це вільний випас на пасовищах, що дозволяє їм вирости сильними, міцними і здоровими. Усі корми для коней вирощуються власноруч, екологічно чистими методами, без використання добрив і пестицидів.

Кінний завод "Універсал" вирощує коней для виїздки, конкуру та триборства. Тут проводиться ретельний відбір кобил, які мають хороше походження та належать до найкращих європейських ліній зі значною часткою чистої крові. В селекційно-племінній роботі використовуються кращі жеребці провідних світових спортивних ліній. Шляхом штучного запліднення, активно задіяні легендарні західноєвропейські жеребці, такі як Numero Uno, Gribaldi, Chablis 1 Z та інші, що дозволяє отримати хороше потомство.

"Аерос", Київ


Прабатьком "Аерос" можна вважати Відділення надлегкої авіації при КБ ім. О.К. Антонова, відоме своїми славетними творіннями: дельтапланами "Славутич-УТ", "Спорт-5", і мотодельтапланом "Т-2". Створювали цю унікальну техніку згідно з "дорослими" авіаційними вимогами і законами, а тому працювали у Відділенні люди не тільки натхненні, але й грамотні - могли і на міцність що завгодно розрахувати, і дельтаплан в аеродинамічній трубі ЦАГІ продути. Трапилося так, що в кінці 80-х розпочався кооперативний рух і при відділенні НЛА організували кооператив "Ітака-ЦЕНТР", який став виробляти спортивні дельтаплани С-14 і С-15.

У 1991 році фахівці відділення НЛА організували ТОВ "Аерос" і з листопада почали виробляти нові крила: спортивний дельтаплан "Сталкер-14" і крило для мотодельтаплана "Стрейнджер", які стали "візитними картками" фірми "Аерос" на кілька найближчих років. Крім того, з першого року існування компанії фахівці фірми запустили у виробництво рятувальний парашут дельтапланериста "Пух", прототипом якого був німецький купол PSR. А також вирішили освоювати інші галузі надлегкої авіації. Родоначальниками парапланерної тематики була перероблена копія популярного на Заході параплана Airwave Black Magic (у нас - "Парасолька") і перша самостійна творча робота - параплан "Зіг-Заг". Тоді в"Аерос" працювало не більше десятка осіб.

Літак компанії під назвою "Skyranger" став чотириразовим Чемпіоном світу. Це перший випадок в історії FAI, коли один і той же літак став Чемпіоном у своєму класі в четвертий раз. В даний момент фірма "Аерос" експортує свою продукцію в 43 країни світу, не рахуючи СНД.

"Impression Electronics", Гостомель


Вся комп'ютерна техніка "Impression Electronics" виробляється на передовому, найпотужнішому в Україні виробничо-логістичному комплексі, з урахуванням останніх світових технологічних розробок і відповідає всім міжнародним стандартам якості.

Виробництво обладнане 5 складальними лініями, сектором індивідуальної збірки, трьома термокамерами для тестування ПК і пакувальними лініями, що дозволяє випускати до 1500 комп'ютерів в день. "Impression Electronics" - це торгова марка із солідним стажем (18 років на ринку), яку сьогодні можна вважати лідером галузі комп'ютерної техніки України.

Видавництво "Школярик", Тернопіль


"Школярик" - національний лідер у галузі товарів для дошкільнят, зокрема зошитів, в Україні. Продукція компанії користується величезним попитом як на внутрішньому ринку, так і за кордоном. Вона експортує свою продукцію в кілька країн ЄС та СНД, чим закріплює своє позиціонування, як сильного національного виробника.

Вся продукція видавництва – яскрава, оригінальна, виготовлена ​​з високоякісних сортів паперу і картону.

Львівська "Майстерня шоколаду"


Львів ще починаючи із середньовіччя славився смачнезними солодощами, а вже у 19 столітті львівський шоколад експортувався по всій Європі.

Це місто завжди вміло творити чудеса. Тому, тутешні кондитерські майстерні, користуючись старими технологіями, зуміли відтворити формулу і тепер у вас є знову шанс придбати маленькі паперові пакуночки зі щастям. З львівськими солодощами частинка атмосфери міста розноситься по всій країні та світі.

"Бембі", Хмельницький


"Бембі" - провідний український виробник одягу для дітей до 7 років. Компанія використовує тільки натуральні матеріали. Кваліфіковані фахівці, технологи і конструктори ретельно стежать за розвитком ринку дитячого одягу, а вмілі руки працівників втілюють їхні ідеї в життя. Своїм успіхом копманія завдячує сучасному обладнанню та новітнім технологіям, які відрізняють продукцію компанії високою якістю і цікавим декором. Завдяки цьому бренд став відомим як в Україні, так і закордоном.
 
Ось так, але й це не кінець. Попереду ще не одна така підбірочка. А якщо ви знаєте ще якісь українські підприємства, про які варто дізнатися всім, долучайтеся і діліться з нами в коментарях.

Читайте також: Made in Ukraine. Частина четверта

(via)
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше