Made in Ukraine. Частина остання

26 вересня 2014
Редакція
Ось і остання підбірка українських компаній, чиї товари спокійно можуть конкурувати з іноземними аналогами. От тільки популярності їм не вистачає, принаймні на рівні не галузевому, а народному.

Виправляємо ситуацію ;)  Знайомтеся: 

Сумське машинобудівне об'єднання ім. Фрунзе


Створене в 1896 році ПАТ "Сумське НВО ім.М.В.Фрунзе" на сьогодні є одним з найбільших в Європі машинобудівних комплексів з випуску обладнання для нафтової, атомної, хімічної та газової, промисловостей.

Компресори, газоперекачувальні агрегати, центрифуги, унікальні види хімічної апаратури, газова трубопровідна арматура і насоси, нафтопромислове обладнання, установки комплексної підготовки газу та газозаправні станції – і це далеко не повний перелік продукції, що виробляє дане підприємство.

Різноманітність продукції забезпечується завдяки наявній розвиненій технічній та виробничій базі. Підприємство вклюає спеціалізовані виробництва. Всі вони оснащені новітнім обладнанням, передовими засобами контролю та управління. Об'єднання має в своєму розпорядженні випробувальну базу, що задовольняє найсуворіші вимоги до проведення приймально-здавальних випробувань виготовленого обладнання. Зокрема, тут є випробувальні стенди для проведення натурних випробувань, що максимально наближені до робочих умов. За допомогою них також проводяться різні наукові дослідження та експериментальні роботи.

ДП "Д3 ДНЦЛЗ", Харків


"ДЗ ДНЦЛЗ" - фармацевтичне підприємство, що займається розробкою промислових технологій для готових лікарських засобів, а також на виробництві серійної продукції для реалізації на внутрішніх ринках України та країн СНД. Продукція компанія має високу якість. А асортимент включає близько 70 найменувань лікарських препаратів.

Підприємство стало першим науково-дослідним центром у галузі виробничої і наукової фармакології не тільки в Україні, а й в СНД. За радянської влади завод, а точніше його працівники, зробили чималий внесок в розвиток якісної фармакології та провели багато успішних досліджень задля цієї мети.

Дібрівський кінний завод


Дібрівський кінний завод, заснований в 1888 році, знаходиться у Полтавській області. Він займає одне з провідних місць серед кінних заводів, які розводять рисисті породи, ще з початку свого заснування. Саме Дібрівський тип орловського рисака став еталоном запряжного коня в Україні та Росії. На базі заводу, одному з перших, організовано цех з виробництва кумису.

Кінний завод "Статус"


Кінний завод "Статус" займається відтворенням і продажем коней в Україні з 2006 року. Сьогодні цей племінний репродуктор займає високі позиції на світовому кінному ринку, завдяки своїй успішній діяльності та стабільному відтворенню якісного молодняка української верхової породи.

Усі коні, що вирощуються на заводі "Статус", мають підтвердження походження, реєстрацію в державній племінній книзі, пройшли паспортизацію. На сьогодні підприємство має повноцінну генетичну базу для отримання найсильнішого та конкурентоздатного молодняка української верхової породи, що їм поки що вдається.

Харківський кінний завод


Харківський кінний завод був заснований в 2005 році. Його мета - повернути минулу славу і продовжити розвиток єдиної вітчизняної породи - української верхової.

Незважаючи на свій юний вік, завод зміг зібрати цінне поголів'я представників Української верхової породи. В 2008 році Харківський кінний завод увійшов до числа лідерів у своїй галузі. Заводу була вручена всеукраїнська нагорода і сертифікат "Лідер галузі 2008".

НТЦ "Вуглець", Харків


НТЦ "Вуглець" випускає щітки електричних машин, графітові вставки для тролейбусів і пантографів рейкового транспорту, графітові тиглі, виливниці для кольорового і ювелірного лиття, фільєри кристалізатор, і ливарні форми та графітові човники.  

На підприємствах, що належать до НТЦ "Вуглець" налагоджено також виробництво підшипників ковзання, торцевих ущільнень, інших елементів промислових установок на основі вуглецевих матеріалів.

Науково-технологічним центром розроблені та впроваджені у виробництво антифрикційні, термостійкі та хімстійкі вуглецеві матеріали тощо. Вуглецеві матеріали, розроблені працівниками компанії, за своїми характеристиками істотно перевершують аналоги СРСР і СНД, а в ряді випадків – є кращими світовими зразками.

Матеріали для виробництва електрощіток також розроблені фахівцями підприємства і за співвідношенням ціна/якість не мають аналогів серед інших виробників.

"Астарта", Київ


Астарта - вертикально-інтегрований агропромисловий холдинг. З часу заснування у 1993 році займається виробництвом цукру та сільськогосподарської продукції. Основна діяльність полягає у вирощуванні буряків, зернових та олійних культур, виробництві якісного цукру та супутніх продуктів, а так же молока і м'яса. В кінці 2013 року закінчено будівництво заводу з переробки сої в Глобино. Крім того, Астарта один з найбільших промислових виробників молока в Україні. Поголів'я великої рогатої худоби в регіональних підрозділах компанії налічує більше 31 тис. голів.

Група компаній "Сканер", Київ


Об'єднання займається розробкою, виробництвом, постачанням, гарантійним і післягарантійним обслуговуванням складної медичної техніки: кольпоскопи, лупи налобні хірургічні з освітлювачем, електрохірургічні високочастотні (ЕХВЧ) апарати, медичні відео системи, спеціальне програмне забезпечення.

Ядром колективу стали інженери-розробники, які мають значний досвід роботи у сфері розробки і проектування оптико-електронних приладів. У 2005 році об'єднання отримала власне приміщення (до цього виробництво проводилось на орендованих об'єктах), завдяки чому повний цикл виробництва від розробки до упакування проходить став замкнутим і здійснюється виключно силами компаній "Сканер".

ТОВ "Віола медтехніка", Полтава


До складу підприємства входять: виробниче підприємство НВПП "Медпромсервіс", торгове підприємство "Медлайт" і кілька приватних підприємців, що надають послуги з ремонту медичної техніки. Продукція, що виробляється компанією, - це медичні джерела світла, бактерицидні опромінювачі відкритого та закритого типу, безтіньові операційні лампи, стоматологічна техніка.

Компанія є офіційним сервісним центром багатьох виробників медичної техніки з делегованими повноваженнями на ремонт. Також у підприємства є ліцензії на сервіс рентгенологічної техніки, документи на сервісне обслуговування вимірювальної техніки.

ТОВ "Технокомплекс", Київ


Підприємство засноване в 1992 році, під торговою маркою "Славна". Компанія випускає: хірургічні інструменти, медичні перев'язувальні матеріали, одноразові рукавички, шприци, вироби для гінекології, а також продукціюз нетканого матеріалу "спанбонд" - одноразові медичні покриття та одяг.

Сьогодні фірма є однією  найбільших виробників медичних виробів і має власні представництва у всіх обласних центрах України. Партнерами ТОВ "Технокомплекс" є лікарняно-профілактичні заклади, аптеки та медичні центри. В основному, успіх компанії полягає в прогресивних методах управління, основою якої є самк управління якістю.   

НВ ТОВ "Інмед", Київ


Компанія з 1988 року займається проектуванням і виробництвом титанових медичних ендопротезів, імплантатів та інструментів. НВ ТОВ "Інмед" співпрацює в проектуванні нових виробів з різноманітними клініками та медичними установами АМН, а також розробляє  нові технології спільно з установами НАН України (Інститут проблем матеріалознавства ім.І.М. Францевича, Інститут електрозварювання ім.Є.О. Патона, Інститут хімії високомолекулярних сполук, Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського та інші).

Завдяки цій співпраці, підприємство виробляє: набори імплантатів та інструментів для остеосинтезу, комплекти ендопротезів кульшових суглобів з інструментами, ендопротези колінного суглобу, набори імплантатів та інструментів для нейрохірургії. Ця продукція використовується в багатьох медичних закладах України і СНД. 

"Радмір", Харків


Фірма була створена на базі НДІ радіотехнічних вимірювань - одного з провідних підприємств з розробки та виробництва космічної техніки в Україні. Більше 15 років фірма "Радмір" займається розробкою і виробництвом складної медичної техніки за наступними напрямками: прилади ультразвукової діагностики (стаціонарні і портативні - від середнього до експертного класу), цифрові мамографи (стаціонарні і малогабаритні - з високою роздільною здатністю), апарати для лікування аденоми простати і простатитів. Підприємство підтримує зв'язки з провідними українськими медичними установами. Управління діяльністю фірми відповідає вимогам стандартів ISO 9001:2008

"DX-системи", Харків


Підприємство займається розробкою, виробництвом, постачанням і обслуговуванням медичного комп'ютерного обладнання для функціональної діагностики. Вся апаратура, що випускається НПП "DX-системи", розроблена з урахуванням всіх новітніх технологій і схемних рішень. Продукція компанії: комп'ютерні електроенцефалографи, електроміографи та електронейроміографи, реографи, електрокардіографи для комплексного дослідження серцево-судинної системи пацієнта з можливістю проведення функціональних проб, стаціонарні і портативні ультразвукові допплерівські системи.  Компанія постачає свою продукцію по всій Україні та закордон.

"Благодать", Київ


Це підприємство всеукраїнської громадянської організації "Союз інвалідів України". Асортимент продукції, яку виробляє компанія, включає: фіксуючі корсети, бандажі, пояси проти сутулості, шийні коміри, ходунки, милиці, протипролежневі матраци з ортопедичним ефектом, аптечки тощо. За 15 років існування компанії на ринку України і інших країн дозволив компанії досягти високої якості продукції. При виробництві використовуються найновіші досягнення медицини.  

"Спецпроект", м. Бровари, Київська обл.


Компанія займається виробництвом лабораторних меблів: витяжних шаф, шаф для хім. реактивів, столів острівних, пристінних, робочих, вагових, лабораторних мийок та сушок, лабораторних стелажів, стоматологічних меблів, меблі з нержавіючої сталі: шаф для інвентарю, столи, мобільні столики та тумби, стелажі, мийки різної конфігурації, навісні полиці і т.д.  

Підприємство засноване в 2004 році. У виробництві використовуються комплектуючі кращих світових виробників. Спеціалісти компанії допомагають в правильному облаштуванні лабораторій та інших спеціалізованих медичних приміщень.

ТОВ "Голнит", Київ


Займається виробництвом шовного матеріалу (голки з хірургічними нитками) з 1987 г. Сьогодні  "Голніт" виробляє більше 800 типорозмірів умовних номерів від 11/0 до 7 стерильного шовного хірургічного матеріалу, призначеного для використання в усіх сферах хірургії: пластичної, стоматології, офтальмології, мікрохірургії, нейрохірургії, серцево-судинної, дитячої хірургії, акушерстві та гінекології, загальній хірургії. Вся продукція виробляється в Україні з використанням якісної іноземної сировини.

"Квант", Київ


"Квант" - завод рентгенівського обладнання, що виробляє рентгенівський діагностичний комплекс КРД 50 "INDIascop" (універсальний телештатив з дистанційним управлінням), флюорограф з цифровою обробкою зображення "Індіарс", перевізний рентгено-флюорографічний апарат "Індіарс-П". Серед пріоритетів заводу – підвищення якості виробництва та безпеки обладнання, впровадження інновацій, підвищення кваліфікації працівників. За 20 років існування на ринку компанія створила власну матеріально-технічну базу і повний замкнутий цикл виробництва. 

ТОВ "Крас", Київ


Виробник сучасного медичного обладнання: флюорографічних, рентгенографічних та скопічних діагностичних апаратів, рентгенівських та лабораторних пересувних кабінетів, а також рентгенозахисного одягу.

ДП Київський державний завод "Буревісник"


Займається виробництвом медичної продукції, а також приладів для ВПК. В асортименті компанії: апарати штучної вентиляції легенів, парові стерилізатори, обладнання для машин швидкої допомоги, а також радіолокаційні, навігаційні комплекси для морських суден і берегових постів спостереження.

НВО "Еталон", Київ


Підприємство створене в 1987 році для організації виробництва протезно-ортопедичних виробів, медичного обладнання та інструментарію. За 17 років своєї діяльності компанія спільно з співробітниками Київського НДІ-ортопедії розробила широкий набір імплантатів та інструментів "Остеосинтез", що дозволило знизити терміни лікування та інвалідність постраждалих, перейти від простої фіксації до управління уламками кісток, здійснювати корекцію зміщення, нарощувати кістку та впроваджувати інші методи лікування.

Компанією розроблені та впроваджені: спице-стрижневий апарат (типу Ілізарова), апарат зовнішньої фіксації (розроблений Л.Н.Анкін і Н.Л.Анкін), система динамічних гвинтів для остеосинтезу переломів проксимального відділу стегна, остеосинтез з мінімальним контактом, розроблений і серійно випускається штучний суглоб для заміни кульшового суглоба.
 
Ось ми і закінчили нашу розповідь про українських виробників. Але це ще не означає, що  цей перелік не можна продовжити. Є безліч компаній, яких ми не згадали у цій серії статей. А скільки є ще таких, поки що не надто відомих. Тим не менше, це тільки початок, дорогі українці. Це просто ще один доказ того, що український потенціал дуже високий, а таланти безмежні. Все в наших руках, особливо благополучне майбутнє нашої країни!
 

Made in Ukraine. Частина п’ята

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше