Made in Ukraine. Частина четверта

15 серпня 2014
Редакція
Як ми й обіцяли, ось ще одна підбірка українських компаній та виробників, продукція яких може стати чудовою альтернативою імпортним товарам.

Що ж, не будемо забирати у вас багато часу… Знайомтеся:

"Хартрон", Харків


ПАТ "Хартрон"являє собою холдингову структуру, до складу якої входять керуюча компанія і 11 підприємств:  

НПП "Хартрон-Аркос" ЛТД - Розробка систем управління ракетних комплексів і космічних апаратів, автоматизованих систем управління та систем діагностики для атомних електростанцій.
НПП "Хартрон-Плант" ЛТД - Виготовлення апаратури систем управління ракетних комплексів і космічних апаратів, апаратури для атомних електростанцій, товарів народного споживання, пультів для залізниць.
ТОВ НВП "Хартрон-Юком" - Розробка та виготовлення апаратури для систем управління космічних апаратів, телеметричної апаратури, волоконно-оптичних ліній зв'язку, систем телемеханіки і автоматизованих систем управління технологічними процесами для нафтогазової галузі.
НПП "Хартрон-Енерго" ЛТД - Розробка та виготовлення приладів автоматизації для атомних і теплових електростанцій, газових аналізаторів.
ТОВ НВП "Хартрон-Асконд" ЛТД - Розробка підсистем системи управління РН PC-20 за програмою "Дніпро".
ТОВ "Вестрон" (Підприємство, створене спільно з компанією "Westinghouse" (США)). - Проектування, виготовлення та впровадження під "ключ" автоматизованих систем управління технологічним і процесами для атомних, теплових електростанцій та інших промислових об'єктів.
НПП "Хартрон-Інкор" ЛТД - Розробка та виготовлення апаратури релейного захисту та автоматики для об'єктів енергетики, вокзальної автоматики.
НПП "Хартрон-Експрес" ЛТД - Розробка та виготовлення електрообладнання для рухомого складу залізниць та вокзалів.
ЗАТ МКК "Космотрас" - Надання пускових послуг за програмою "Дніпро" з використанням РН, створеної на базі ракети PC-20.
ТОВ ВТП "Хартрон-Електрозв’язок" - Послуги телефонного зв'язку та інтернет.

"Коммунар", Харків


Підприємство спеціалізується на випуску систем управління для ракет-носіїв та космічних об'єктів, що є переконливим доказом наявності високорозвинених технологій, якості нашої продукції та високої кваліфікації персоналу.

Паралельно підприємство випускає широкий спектр промислових і побутових товарів - прилади для систем управління літаків, програмно-технічні комплекси управління паровими турбінами, промислові та побутові електролічильники, лічильники обліку витрати води, зварювального обладнання та ін.

ПАТ "Інститут транспорту нафти" (ІТН)


ПАТ "Інститут транспорту нафти" (ІТН) - одна з найбільших компаній в Україні та на території СНД з проектування, консультативного інжинірингового обслуговування об'єктів транспорту, перевалки, зберігання, розподілу нафти і продуктів її переробки.

Компанія виконує роботи з комплексного проектування нових об'єктів, розвитку, реконструкції, модернізації існуючих об'єктів в Україні, Росії, Білорусі, Казахстані, Грузії, розробляє і впроваджує сучасні технології, що підвищують їх економічну ефективність, експлуатаційну надійність, безпеку для людей і природи.

Одна з найбільших компаній в Україні та на території СНД з проектування, консультативного інжинірингового супроводження об'єктів транспорту, перевалки, зберігання, розподілу нафти і продуктів її переробки. Зокрема, компанія проектувала нафтопровід Одеса-Броди.

Корпорація "Артеріум"


Корпорація "Артеріум" - фармакологічна компанія, до складу якої входять два українських фармацевтичних підприємства: ВАТ "Київмедпрепарат" і ВАТ "Галичфарм".

Сьогодні продукція підприємства розповсюджується в 11 країнах СНД. Асортимент продукції нараховує близько 160 найменувань. Всі системи управління якістю отримали сертифікати стандарту ISO 9001-2000.

Київський політехнічний інститут


Чому він сюди потрапив? Перший український наносупутник, виведений на навколоземну орбіту, створений у Київському політехнічному інституті. Його вивела на орбіту ракета-носій Дніпро. Супутник важить близько кілограма і має розміри 10х10х10 сантиметрів. Пристрій PolyITAN-1 розробила група молодих вчених під керівництвом кандидата технічних наук Бориса Рассамакіна.

Молочний завод "Люстдорф", Іллінці, Вінницька обл.


Ось вже більше 15-ти років компанія займається виробництвом високоякісних молочних продуктів з вітчизняної сировини вищого сорту. За час свого існування в "Люстдорф" було створено понад 60 найменувань молочної продукції та 6 власних торгових марок.

Меблева фабрика "Прогрес", Дніпропетровськ


Завод "Прогрес" був побудований в 1973 році. З квітня 1995 року, після реконструкції, його переорієнтували на виробництво меблів.

Сьогодні ПАТ "Прогрес" увійшов до числа найбільших меблевих виробників України.

Завдяки правильній стратегії маркетингу та реклами, керівникам підприємства вдалося створити власну торговельну мережу, що складається з 52 фірмових салонів у 34 містах України, а також широку мережу оптових партнерів як в Україні, так і за кордоном (Латвія, Литва, Румунія).

Динаміка і творчий пошук – ось чим керуються працівники. Компанії вдалось створити ефективну систему управління виробництвом та продажами.

Модельний ряд нараховує близько 40 варіантів м’яких меблів, деякі з яких можна комбінувати за допомогою модульної збірки, що дозволяє знайти безліч варіантів розташування їх у квартирі.
Кожні 2 місяці розробляється дослідна модель комплекту меблів чи дивану, що постійно розширює асортимент продукції компанії.

Одеський кабельний завод


Завод "Одескабель" був заснований в 1949 році. За роки свого розвитку підприємство стало безумовним лідером з виробництва кабелів зв'язку в Україні та одним з провідних кабельних заводів в країнах СНД.

Спеціалізуючись на виробництві телекомунікаційних кабелів, завод освоїв і випускає широкий асортимент мідних і волоконно-оптичних кабелів зв'язку, радіочастотних, а також затребуваних в останні десятиліття цифрових або LAN-кабелів, номенклатура яких є найширшою в країнах СНД. Крім цього, ПАТ "Одескабель" пропонує своїм споживачам силові кабелі, проводи й шнури різного призначення.

Завод і зараз продовжує успішно розвиватися, освоювати нові напрямки і прагне зайняти в них лідируючі позиції. За останні роки підприємством було запроваджено ряд інновацій, серед яких - виробництво нагрівальних кабелів, які є основою системи "тепла підлога".

Пріоритетом у розвитку вже багато років є випуск високоякісної продукції при конкурентоспроможних цінах, що стало запорукою ринкової привабливості підприємства.

На Одеському кабельному заводі розроблена і впроваджена інтегрована система менеджменту за чотирма міжнародними стандартами: система менеджменту якості за ISO 9001: 2008, система екологічного керування за ISO 14001: 2004, система управління гігієною та безпекою праці за OHSAS 18001: 2007 та система соціальної відповідальності по SA 8000: 2008. Це означає, що рівень організації виробництва та управління ПАТ "Одескабель" повністю відповідає світовим стандартам.

"Ласунка", Дніпропетровськ


Кожен день майже тисяча професіоналів вносять свій особистий вклад в розвиток компанії, постійно підвищуючи якість і розширюючи асортимент продукції.

Історія створення Компанії "Ласунка" почалася з січня 1997 року, з виробництва звичайного морозива - пломбіру у вафельному стаканчику та ескімо, на маленькій фабриці в передмісті Дніпропетровська. Це морозиво відразу завоювало любов споживачів, а його популярність стало підтвердженням необхідності подальшого існування підприємства і послужили поштовхом до зростання і розширення виробництва.

На сьогоднішній день "Ласунка" це:
  • Провідний виробник морозива в Україні;
  • Визнання на міжнародному ринку;
  • Найширший асортимент більш 100 видів морозива;
  • Бездоганний смак, висока якість і доступна ціна;
  • Передові технології виробництва;
  • Система управління якістю ISO 9001. (Усі виробничі потужності компанії сертифіковані на відповідність вимогам міжнародних стандартів)

"Гідросила", Кіровоград


До складу "Гідросила ГРУП" входить 5 виробничих підприємств, розташованих на території України:
ПАТ "Гідросила" - розробка і виробництво насосів шестеренних.
ПАТ "Гідросила АПМ" - розробка і виробництво аксіально-поршневих машин і запчастин до АПМ
ПАТ "Гідросила МЗТГ" - розробка і виробництво гідророзподільників.
ТОВ "Гідросила ТЕТІС" - розробка і виробництво гідроциліндрів.
ЗАТ "Гідросила ЛЕДА" - розробка і виробництво рукавів високого тиску.

"Червона зірка", Кіровоград


Місією підприємства є виробництво посівної та ґрунтообробної техніки високого рівня на основі нових технологій з метою максимального задоволення запитів споживачів, забезпечення гармонійного розвитку АТ в інтересах персоналу, акціонерів та регіону.

В 1991-98 роках заводом розроблені конструкції 12 нових високопродуктивних посівних машин та іншої с/г техніки.

"Омега", Донецька обл.


Компанія "Омега" була заснована як невелике торгове підприємство 27 серпня 1997. І вже через 3 роки молода компанія, що динамічно розвивалась, почала займатись не тільки реалізацією, але й виробництвом.

У 2000 році під ТМ "Омега" були випущені оліфа, морилки, клей ПВА, розчинники. Трохи пізніше відбувся запуск цеху з фасування рідкого скла. Прийняте і реалізоване рішення про виробництво поліетиленової тари для своїх продуктів. Сьогодні компанія "Омега" - один з провідних виробників лакофарбових та оздоблювальних матеріалів, клеїв, а також високоякісної сировини, що постачається багатьом відомим виробничим компаніям.

"Полісан", Суми


Компанія "Полісан" є одним з провідних виробників лакофарбових матеріалів на українському ринку, колектив якого зарекомендував себе не тільки як команда професіоналів, здатна вирішувати складні технологічні завдання, але і як надійний діловий партнер.

"Полісан" пропонує широкий спектр найбільш затребуваної на ринку алкідної і водно-дисперсійної продукції під торговими марками "Maxima", "Farbex", "Delfi" і "DekART".

"Megatex", Донецька обл.


Підприємство ТОВ "Мегатекс" було засновано в 1993 році як виробництва свинцю та свинцевих сплавів.

На сьогоднішній день ТОВ "Мегатекс" є одним з найбільших виробників високоякісного марочного свинцю і свинцевих сплавів на території країн СНД та Європи, а також одним з провідних виробників свинцево-кислотних стартерних акумуляторних батарей в Європі.

Підприємство працює за трьома основними взаємопов'язаним напрямками:
  • Виробництво свинцю та свинцевих сплавів;
  • Виробництво стартерних акумуляторних батарей;
  • Утилізація відпрацьованих акумуляторних батарей

Виробничо-комерційне підприємство "Аккад", Суми


ТОВ Виробничо-комерційне підприємство  "Аккад"- лідер українського промислового сектора з виробництва фасадних будівельних матеріалів з ​​рулонної сталі, професіонал в області дистрибуції оздоблювальних будівельних матеріалів.

"Евростеп Україна", Донецьк


Підприємство "Евростеп-Україна" - сучасне торгово-виробниче підприємство, яке пропонує своїм споживачам обладнання для виконання висотних робіт. Продукцію також можна взяти в оренду. Для забезпечення відповідної якості у виробництві застосовується найсучасніше обладнання і комплектуючі провідних світових компаній.

"Строймакс Україна", Київ


Група компаній "Будмакс Україна" - лідер з продажу та виробництва продукції для висотних робіт в Україні. В основному, це фасадні будівельні ліси (клино-хомутові, рамні, ригельні), вишки-тури металеві, вишки-тури алюмінієві, підмостки, помости, трапи, багатофункціональні алюмінієві сходи, металеві та алюмінієві драбини.

Перевагами цієї компанії на ринку є також можливість зробити персональне замовлення ата доставка у найкоротші терміни.

"АПК-Інвест", Донецьк


"АПК-ІНВЕСТ" - національний лідер промислового виробництва охолодженої свинини, власник товарних брендів "М'ясна весна", "Колбаспищепром", "М'ясна", "Ставрос".

Сьогодні компанія реалізує один з найбільших інвестиційних проектів. Основними видами діяльності є: насінництво, рослинництво, виробництво комбікормів, елеваторні послуги, тваринництво та інші.

У 2007 році підприємство було визнане інноваційним і його включили до Державного реєстру інноваційних проектів, а в 2009 році воно пройшло сертифікацію згідно стандартів ISO 9001 та ISO 22000.

"Зоря-Машпроект", Миколаїв


"Зоря-Машпроект" - один з лідерів світового газотурбобудування. Завод проектує і виготовляє газові турбіни для морських кораблів і суден, для електроенергетики і газотранспортних магістралей, відкриваючи світові нові можливості.

"Міка", Дніпропетровськ

Компанія "Міка", заснована в 1991 році, займається випуском сучасних промислових ваг, дозаторів і систем автоматизації на їх основі.

Базою розробок компанії стали дослідження, що проводилися її засновником в Дніпропетровському гірничому інституті та НВО "Орбіта" у сфері створення засобів вимірювання рухомих мас і систем визначення центру мас.

Обладнання та автоматизовані системи, запропоновані компанією, забезпечують споживачам переваги в конкурентному середовищі. У портфелі компанії більше 1000 проектів різних моделей автомобільних, вагонних, конвеєрних, кранових ваг, ваг для навантажувачів, дозаторів безперервної дії та дозаторів дискретної дії, іншого вагового та дозуючого обладнання та систем автоматизації, які успішно працюють на підприємствах України, Росії, Молдови , Литви, Узбекистану, Татарстану, Румунії.

"Derby", Київ


На початку 90-х двоє молодих київський підприємців Олександр Бережний та Інокентій Троян вирішили спробувати себе в новій справі - виготовлення продукції власної торгівельної марки – "Derby". Дуже складно було переконати українського споживача зробити вибір на користь нікому не відомого виробника, але поступово якість, дизайн і доступна ціна зробили свою справу.
Сьогодні Derby - безумовний лідер на українському ринку шкіргалантерейних товарів та товарів для подорожей.

 
На цьому ми завершимо сьогоднішню підбірку, але чекайте продовження незабаром ;)

(via)

Читайте також: Made in Ukraine, або що Україна створила за 23 роки


 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше