Логотипи кoнкурсу Eurovision: гід за останні 7 років

6 лютого 2017
Annie
Минулого тижня Україна вибрала логотип і девіз конкурсу Євробачення, який буде проходити цієї весни в Києві. МедіаБізнес згадав, які символи і слогани були у пісенного конкурсу за останні роки.

Нагадаємо, емблема Євробачення-2017 – намисто – національна українська жіноча прикраса в сучасній інтерпретації. Ключове гасло конкурсу – Celebrate Diversity або "Шануймо розмаїття".
 
vsviti.com.ua

В 2016-му конкурс проходив в столиці Швеції Стокгольмі

vsviti.com.ua
 
Логотип Євробачення 2016 зовні являє собою кулю, схожу на кульбабу. Символ складається з безлічі блискучих насінин, які об’єднані в блок. Основні кольори логотипу - синій і рожевий.

Логотип розроблений агентством ІНГО. Рікард Хольст, арт-директор ІНГО, і відповідальний за дизайн символу, коментував так: "Символ-це кульбаба з функцією реверсу. Він складається з дрібних насінин, які збираються з усіх куточків Європи, щоби поєднатися в чарівну квітку і візуалізувати позитивну енергію, яка виникає, коли ми перебуваємо в об’єднаній музичній силі радості на "Євробаченні" в 2016 році".

У 2015-му Євробачення проходило у Відні

vsviti.com.ua
 
Візуальний символ має форму кулі й при цьому є продовженням слогана конкурсу наступного року "Будуючи мости". Хвилі на емблемі символізують об’єднання музикантів Європи і різноманітність пісень.

У 2014-му Євробачення приймала Данія

vsviti.com.ua
 
Символом конкурсу став синьо-блакитний діамант. Слоган Євробачення-2014 "Join Us" перекладається як "Приєднуйтесь до нас".

Камінь виконаний в бузкових і синіх тонах. Безліч його граней символізують різноманіття (на конкурсі представлені пісні різних жанрів) і багатство (організатори анонсували багате оздоблення сцени і наявність безлічі спецефектів).

2013, Мальме, Швеція

vsviti.com.ua
 
Логотип являє собою Метелика, який складається з різних кольорів, текстур та елементів різних видів мистецтва.

Розробкою графічного оформлення займалася шведська компанія "Happy F & B".

2012 Баку, Азербайджан

vsviti.com.ua
 
Девіз конкурсу Євробачення в Баку – Light your fire! (Запали свій вогонь!). Це пов’язано з тим, що Азербайджан часто називають "Країною вогнів", і символ вогню та полум’я широко використовується по всій країні. Логотипом конкурсу також стала вогняна квітка.

2011. Дюсельдорф, Німеччина

vsviti.com.ua
 
Темою стали різнокольорові промені, а емблемою – серце. Візуальна концепція Євробачення-2011, в свою чергу, заснована на образі пульсуючого серця, що складається з різнокольорових світлових променів.

Девіз конкурсу "Feel your heart beat!" ("Відчуй ритм свого серця!").

2010 Осло, Норвегія

vsviti.com.ua
 
Слоганом стало словосполучення "Поділи Момент" (англ. Share The Moment), емблема намальована на білому тлі, також використані чорний, золотий і рожевий кольори.

До речі, нещодавно ​рекламне агентство Banda Agency опублікувало відео, в якому показано, як дизайнери будуть обігравати логотип Євробачення-2017, який вони розробили спільно з партнерами зі студії Republique. 
 

В основу брендування лягло традиційне українське намисто. Сучасний вид традиційному символу надали за допомогою яскравих живих патернів. "Завданням, яке ми ставили перед собою, працюючи над логотипом, було бажання вивести образ традиційних для української культури прикрас на інший рівень, зробити їх зрозумілими для нової аудиторії", - заявив співзасновник Republique Денис Герасько.

За матеріалами: vsviti.com.ua, news.liga.net
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше