Квартира в етнічному стилі: особливості національного інтер'єру

29 квітня 2016
Єлена Нікуліна

Англійська класика

Традиційні британські будинки не могли похвалитися великою житловою площею. Але, незважаючи на це, крихітні кімнатки англійці все одно прагнули заповнити меблями, домашніми бібліотеками, шафками з порцеляновими слониками, статуетками кішок та іншою всячиною.

Консервативний інтер'єр туманного Альбіону протипоказаний аскетам, які звикли задовольнятися необхідним мінімумом. Для обробки приміщення в стилі англійської класики слід використовувати дерево, а для стін підібрати шпалери насичених темних відтінків, з широкими смугами або квітковим орнаментом.

Візитна картка стилю - високе крісло з вушками, яке композиційно має доповнювати справжній або декоративний камін. У плані декору англійський стиль вельми насичений. В оформленні британської квартири максимально використовуйте фотографії, картини, антикваріат та бабусину вишивку. Освітлення, навпаки, не повинно бути в достатку. Обирайте для такого інтер'єру класичні торшери та настільні лампи, що дають м'яке і розсіяне світло.

Класичний англійський дизайн у контексті сучасного простору може здатися надто старомодним. Щоб уникнути ефекту "бабусиного будинку" обіграйте давно забуту ідею в традиціях модерну. Крісло з вушками CONTOUR CHAIR у палітрі соковитих кольорів доповнить англійську класику ноткми актуальності.
 

Натхнення Франції

Повна протилежність стриманому англійському стилю - легкий та повітряний французький прованс.

Отримавши свою назву від відомої історичної області у Франції, цей дизайнерський напрямок зберіг у собі особливу романтику південного села. В прованському стилі переважають світлі пастельні тони. Яскравими акцентами можуть виступати лавандові, бірюзові та морські кольори. Таке правило стосується як оздоблення приміщення, так і меблів.

Симпатичні тумбочки, столики і шафки можна декоративно зістарити, або за допомогою техніки декупаж прикрасити квітковими малюнками. Не забудьте і про справжні квіти. Їх у такому приміщенні повинно бути багато. Текстиль, у найкращих сільських традиціях, повинен бути натуральним і максимально простим.

Вікна прованських будинків були невеликими і, зазвичай, виходили в сад, тому їх рідко завішували щільними шторами. Використовували або легкий тюль, або вважали за краще зовсім обходитися без фіранок.

Важливими атрибутом провансу також було коване ліжко. Прикрашати кімнату, квартиру або будинок можна будь-якими милими речами: вазами, мисками для фруктів, вінтажним посудом, кашпо, клітками для птахів або підсвічниками. Фішка прованського декору - побутові предмети, які використовувалися як квіткові горщики.
 
Створити дійсно витончений декор з романтичним настроєм, що вдало підійде для приміщення у стилі прованс, під силу тільки французам. Потішні дрібнички для дому від французьского бренду Mathilde M,  наче мереживо, підкреслять ніжність прованського інтер’єру. У магазині бренду ви відшукаєте цікаві рішеня для будь-якої кімнати.
 

Італійська розкіш

Італійський стиль в інтер'єрі поєднує в собі історію та культуру сонячного півострова різних століть, від античності до сучасності. Але в одному все ж зберігалась схожість: італійські будинки завжди відрізнялися вільним плануванням та красивим начинням.

За часів римської імперії, підлогу в приміщенні устилали мармуровою та гранітною мозаїкою, а простір розділяли арками або колонами. Пізніше, епоха Ренесансу додала до італійського стилю декоративну ліпнину, коштовне оздоблення та художні розписи, фрески. З роками, святковий італійський інтер'єр увібрав в себе риси середземноморського стилю, розбавивши розкіш палаців простими елементами прибережного будинку: дерев'яними балками, віконницями та керамічним посудом.

Підводячи підсумки культурного екскурсу, можна сказати, що італійський стиль в інтер'єрі - це ідеальне поєднання краси, вільного простору та практичності. Тона - теплі, плавно переходять з одного в інший. Декоративний акцент - елегантні меблі, яскравий текстиль та красива побутова техніка.

Найважливішою кімнатою для італійців була і є кухня. Для них це кімната, де збираєтся вся родина, готуються смачні страви національної кухні, проходить ритуал теплого спілкування. Кухня в італійському стилі має бути не тільки гарною та просторою. Її краще облаштувати функціональними духовими шафами і варильними поверхнями італійського виробника Freggia.
 

Колоніальна еклектика

Ще один популярний етнічний дизайнерський напрямок виник у 2-й половині 17-го століття, коли європейські колонізатори почали привозити з далекої і невідомої Америки, Індії та Африки незвичайні речі.

Так колорит екзотичних місцевостей змішався з комфортом європейського класу. У колоніальному стилі найкраще оформляти будинок, ніж квартиру, тому що така дизайнерська ідея вимагає великого простору і високих стель. Колоніальний стиль не має чітких рамок, але не терпить сучасного блиску.

Для оздоблення стін підійде груба матова штукатурка кольору охри, шоколаду або оливи, а також цегляна кладка. Меблі - унікальні, знайдені на блошиних ринках, привезені з подорожі, з імітацією старовини.

Особливу популярність у колонізаторів мали плетені меблі з ротанга або водного гіацинта для саду. Їх можна розмістити на веранді приватного будинку, або на відкритому балконі житлової квартири. У колоніальному інтер'єрі знайдеться місце для кожного сувеніру, нехай навіть найбезглуздішого. Гармонійно з сувенірами будуть виглядати звірині орнаменти.
 
Плетені меблі, в концепції колоніального стилю, додають приміщенню відчуття комфорту заміського будинку, оскільки найчастіше ними обставляли веранди та внутрішні дворики. У квартирі тему колоніальної еклектики гармонічно продовжать стильні пуфики MANHATTAN SWIVEL STOOL. На відміну від крісел-качалок й ординарних журнальних столиків, таке рішення приємно здивує вас та ваших гостей.
 

Марокканський намет

Будинки в марокканському стилі заворожують європейського мешканця сміливими кольоровими рішеннями, буянням візерунків та орнаментів, мальовничістю та різноманітністю.

Для оздоблення стін марокканські майстри використовували спеціальну мінеральну глянсову штукатурку, що не піддається впливу води та вологи - таделакт. Завдяки їй стіни мали відтінок зрізу природного каменю - мармуру, пісковика, малахіту, агата, або смарагду. Цікаве рішення для стелі - дерев'яні різьблені панелі.

Особлива увага в марокканському стилі дістається другорядним меблям: пуфам, тумбам, підставкам для ніг. Звичне для нас ліжко або диван в марокканському стилі замінені на невеликий подіум, устелений різнокольоровими подушками.

Важливим для створення атмосфери східного будинку є строкатий й барвистий текстиль. Металеві світильники з карбованого срібла або бронзи, ковані столики і стільці додадуть такому інтер'єру потрібної фактури та атмосфери.
 
Візитною карткою мароканського інтер’єрного напрямку є характерні ажурні світильники, які виготовляють з латуні, мідного сплаву або навіть з чистої міді, і традиційно покривають металеві частини корпусу коричневим лаком. Сучасні підвісні лампи ZANZA зі сріблястим відблиском зберігають у собі пам’ять африканського континенту та красу мусульманського світу. Вони стануть справжньою окрасою етнічного інтер’єру. 
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше