Кубок Барменів Grand Marnier

19 лютого 2015
Maria Ivanus
Як продовження своєї статті про барменство, пропоную репортаж з події, на якій вдалось побувати сьогодні в улюбленому The Dawson Chicago.

Відомий французький коньячний бренд Grand Marnier вже вкотре влаштовує чемпіонат для бартендерів в декількох містах північної Америки, серед яких і Чикаго. Переможці конкурсу, а їх визначають професійні судді, мають шанс поїхати у Францію і взяти участь у восьмиденному турі в товаристві відомих сомельє і міксологів. Поїздка у вінтажному Сітроені старовинними замками, відвідини виноградників і винних погребів - частина призу. Плюс іменний кубок і диплом від престижного бренду.

(Чи я вам не казала, що бути бартендером - це круто??) 
 
В Чикаго півфінал Кубку Grand Marnier об'єднав в себе всі мої улюблені атрибути барменства: чудове місце, запальну музику, веселу публіку, справжніх професіоналів-міксологів і смачні коктейлі. Було враження, що ми спостерігаємо за ріаліті-шоу: завдання перед учасниками були нелегкі й представники преси слідкували за кожним їх рухом. 

Трохи про організацію. Ресторан надав свій розкішний другий поверх для проведення змагання і люб'язно пригощав коктейлями від учаників змагань безкоштовно. Потрапити на цей захід можна було попередньо надіславши email. Вхід був вільний для тих, хто записався.

Асистентками на шоу були красиві моделі в сукнях кольору bordoux, які пасували під колір бренду. 

Суддями цьогорічного змагання стали: переможець багатьох конкурсів, міксолог Peter Vestinos; майстер-міксолог і автор книги "Market Fresh Mixology", Bridget Albert; блоггер Kara Lichtenstein; і сомельє- інструктор Serafin Alvarado.
 
Учасниками були 6 представникiв різних Чикагських ресторанів: The Dawson, The Drifter, The Fulton Market Kitchen, Bottlefork, Longman & Eagle. Перемогли: Harrison Ginsberg/The Dawson i Liz Pearce/The Drifter
 
Змагання складалось з трьох частин, кожна з яких відрізнялась за складністю. Основною вимогою було використання Grand Marnier в кожному коктейлі. В останньому завданні, наприклад, бармени повинні були придумати назву коктейлю, зганяти за барну стійку і прихопити три інших інгрідієнти на власний розсуд і за сім хвилин приготувати коктейль. Судді оцінювали як смак, вигляд, оригінальність напою, так і процес його виготовлення. Те, як бармен поводиться на робочому місці, мало великий вплив на остаточне рішення.

Ведучий гарно розважав публіку і заохочував всіх підбадьорювати конкурсантів оплесками і вигуками. Атмосфера була така, що в мене з'явилось нестримне бажання знайти машину часу і потрапити у веселі роки барменства. 

Всі учасники були переконливі на своєму робочому місці. Та все ж, Ліз зі своєю харизмою, вмінням веселитись в процесі змішування інгрідієнтів і фліртoм з публікою значно виділялась серед конкурентів. Не дивно, що крім пропуску у фінал, вона перемогла і в категорії "Фаворит Публіки".

Кожен учасник змагань отримав подарунковий набір від спонсорів і професійну фотосесію для відомих в ресторанному бізнесі журналів і веб сайтів.

Рецепт коктейлю, який мені сподобався найбільше, 

Bonne Chance

Ingredients:

1/2 oz. Grand Marnier
1 1/2 oz. Kappa Pisco
1/4 oz. Lavender Honey Syrup
3/4 oz. Lemon juice
3/4 oz. Strawberry puree
2 Dashes of Angostura bitters
1 oz. tonic water

Preparation:

All ingredients to a shaker (sans tonic and bitters), shake, strain into highball filled with ice. Top with bitters and tonic water. Garnish with lemon wheel and strawberry half.

Або з простішого:

Grand Marnier з шампанським 

В довільних пропорціях, тільки не переборщіть з коньяком 
 
Перепрошую за відсутність феєричних фото під час бармнеських шпурлянь пляшками і тому подібних "фокусів". Пробитись до сцени в той час було неможливо. Частково завдяки красивим бородатим чоловікам, які дуже наполегливо хотіли пригостити коктейлями. А я дивилась на них і все, про що могла думати, - це "по бороді текло, а в рот не потрапляло". А вони ніяк не могли зрозуміти, що в біса такого смішного... Ох ці хіпстери!
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Maria Ivanus Maria Ivanus 19 лютого 2015
о так! а ще його застосовують в випічці. Настояні фрукти дають чудовий аромат і смак. В мене Grand Marnier вже давно прижився :)
Mariana Gevak Mariana Gevak 19 лютого 2015
Нарешті я знаю з ким посмакую пляшечкою Grand Marnier.Звісно,у коктейлях!)
Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше