Just Lviv It: Улюблені місця Львова

24 червня 2016
Olesia Khmelovska
Львів – воістину зразок найбільш європейського міста в Україні, де вдало поєднуються затишок та сучасність. Все тут ніби й звичайне, але чи то люди, чи то місця, та щось таки змушує приїжджати сюди знову і знову. Мені подобається, яким відкритим для гостей це місто стало впродовж останніх років. Може, львів'яни вже трошки втомилися від цього галасу туристів, але туристи аж ніяк не втомились від Львова, про що свідчить постійний їх потік сюди 

Для мене Львів - то, передусім, кава, вино, шоколад та сирник. Тому у більшості закладів я замовляю саме це, перевіряючи їх "на смак". Хоча, звісно, є місця, де ну просто не можна не замовити пиво з власної пивоварні, найсмачніший у місті дерун чи грильоване м'ясце.

1. Пструг, хліб і вино

Це один з тих закладів, де із меню, що складається з двох сторінок, ти не можеш вибрати свою улюблену страву. Коронна страва, це, власне, пструг чи запечена риба (кажуть, що з Карпат). Доволі демократичні ціни на вино як на Львів (моє улюблене – рожеве) і пресмачні канапки, що більше нагадують брускети з горгонзолою, грушами і різними м'ясними смакотами.
 

  

2. Винотека "Кафе-1"

Знаходиться в найцентральнішому центрі Львова, повз неї просто не можна пройти. Якщо вам вдалось знайти вільний столик, що доволі проблематично, одразу замовляйте кіш – пиріг з пісочного тіста з різними начинками – він тут неймовірний. Також рекомендую взяти яблучний штрудель – велика та смачна порція з морозивом.

Як ззовні, так і всередині закладу кожен столик унікальний, кожна стіна з цікавими картинами, плакатами та малюнками. Відчуття майже домашнього затишку – головне моє враження від Кафе-1.
 

3. Кумпель

Тут я була тільки один раз (раніше не вдавалось потрапити через проблему з вільними місцями), але враження чудесні. По-перше, в них є власна пивоварня, по-друге, пиво тут дійсно смачне. Ми взяли на дегустацію всі сорти (там є така опція) і мені сподобались половина: всі з темних та медових. Це багато що означає, бо пиво я "не поважаю" . Крім того, велике меню, де і ковбаски, і деруни, і місцеві гуцульські страви, смажені вареники, ну все, що забажаєте. Милий інтер'єр у стилі англійських пабів, ну і обслуговування дуже привітне. Я туди піду ще раз, це точно.
 

4. Хліб і вино

Це по секрету мій улюблений львівський заклад. Не знаю, якщо чесно, чому. Так, в них великий вибір вина, і навіть те, що на розлив, смачне; в них найкраща і найщедріша сирна тарілка, яку тільки й хочеться інстаграмити; смачні грецькі бугаци, різні італійські й мексиканські закуски з хліба. А, здається, тепер вже знаю чому . Крім того, мені страшенно імпонує інтер'єр такої собі кам'яниці зі старовинними меблями, свічками і мереживом на столах. Відчуття, ніби ти смакуєш добрими стравами десь у 17-ому столітті.
 

5. Львівська мануфактура кави

Майже всюди у Львові можна спробувати хорошої кави, але саме тут вона таки "правильна", як сказали б у 23 ресторанах. Свіжого обсмаження та щойно змелена кава, це, я скажу вам, не три-в-одному, ой як не три-в-одному. Крім того, щодня тут свіжі десерти, як традиційні сирники та штруделі, так і еклери та наполеон. Втриматись важко, тому й не втримуюсь . Ще круто, що ту ж каву можна придбати і привезти як сувенір чи для домашнього вжитку. Інтер'єрчик чомусь так кортить його ласкаво назвати такий милий, з яскравими акцентами, які вдало поєднанні з шебі-шик деревом.
 

6. Львівська шоколадна майстерня

Про цей заклад відомо не тільки у Львові, а й по всій Україні, мало того, відкрито багато "майстерень" в інших містах (Київ, Івано-Франківськ, Одеса, Харків). Якщо ви якимось чином ще жодного разу не були там, і не бачили цього шоколадного королівства, то:

ви не бачили нічого в цій жизні!

По-перше, навіть якщо ви не любитель шоколаду, як, наприклад, я, тамтешні солодощі вам сподобаються. Молочний, чорний, білий, з горішками, ізюмом, курагою, перцем, та хоч з марципанами, він пахне так, що коли я пишу це, то вже мрію про нього. Навіть якщо ви не хочете/не любите/не будете, спробуйте чашечку топленого шоколаду, бо не відвідати цей заклад, значить не відвідати Львів.
 

7. Пошта на Друкарській

Я всюди пишу про страви і що скуштувати, але тут зроблю акцент на інтер'єрі: заклад позиціонує себе як останнє поштове відділення Львова, і на всіх стінах всередині та ззовні зібрані старі листівки з малюнками міста. Роздивлятись можна годинами. Крім того, з атракцій тут можна зробити свою власну листівку унікальним методом. Ну і останнє, це – пироги! Ні, не вареники, а такі маленькі, на кшалт англійських м'ясних, пироги. Є з шпинатом і куркою, з бринзою та овочами, а мій улюблений – з цибулею та шпондером. Якщо брати із собою, то дуже гарно запаковують в крафтовий папір і картонну коробку з позначками як з пошти. Спробуйте!
 

фото з сайту Холдингу емоцій Fest

 8. Шампанерія Х'n'Х

Новий заклад у Львові, який я ще не "розсмакувала", але який заітригував. Тут подають Хотдоги та Хачапурі й пропонують запивати їх всеможливим шампанським. Доволі дивне поєднання, але за відгуками в інтернеті людям смакує. Мене тут пригостили келихом просеко, яке подають з полуничкою, та закохали їхньою неймовірною плиткою на підлозі. Тільки заради цього прийду сюди ще раз. Відкрита кухня та приємний інтер'єр теж роблять своє, тому відвідувачів тут завжди багацько.
 


Особливість львівських закладів у тому, що для всіх головний мастхев – затишок, відчуття комфорту як в їжі, так і при перебуванні. Тут завжди знайдеш якусь атракцію, що заманює тебе прийти ще раз, і ще раз. І це добре, бо в кожного закладу є своя "душа", свій образ, які роблять його неповторним, чимось більшим, ніж просто кав'ярня, паб чи ресторан.

Шукайте, досліджуйте, подорожуйте!

Завітати на сторінку до Red wine Lips



Якщо вам сподобалась ця стаття, вас також можуть зацікавити:
8 музеїв Києва, які обов'язково варто відвідати
Кам'яні велети України

ТОП-9 замків України, які варто відвідати влітку
Україна для мандрівників

 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше