Вивчаємо італійські жести / і gesti italiani

2 лютого 2015
TUTTO BENE ☆Italiano☆

1. Чхав я на все!

Найпопулярніший італійський жест. Зігніть руку в лікті, долоня та пальці направлені до Вас. Піднесіть долоню до горла, та швидко проведіть всіма пальцями до кінчика підборіддя. По-італійськи це звучить: "Non mi frega!", а по-англійськи: "I don’t give a *&#@!".
 

2. Достатньо!

Теж відомий та популярний жест не тільки в Італії, але й по всьому світу. Не потребує особливих пояснень: руки зігнуті перед собою, долоні горизонтально. Відводите від середини і до країв. По-італійськи це звучить: "Basta!", а по-англійськи: "Enough!".
 

3. Ти що, збожеволів?!

Складаєте пальці однієї руки разом і прикладеєте до чола. По-італійськи це звучить: "Sei pazzo?", а по-англійськи: "Are you nuts!".
 

4. Та що ти хочеш від мене?! або Що за *&#@ ти несеш?

Складаєте пальці однієї руки чи обох разом і повертаєте кінчиками вгору. Тримаєте їх на деякій відстані від тіла або можете махати вгору і вниз. По-італійськи це звучить: "Ma che vuoi?" чи "Che cavolo dici?", а по-англійськи: "What do you want?" чи "What the heck are you saying?"
 

5. Ідеально!

Для відтворення цього італійського жесту потрібно скласти пальці як американське "okay" (вказівний та великий пальці разом) й провести рівну горизонтальну лінію. По-італійськи це звучить: "Perfetto", а по-англійськи: "Perfect".
 

6. Я голодний

Просто декілька разів прикладаєте руку боком до поясу. По-італійськи це звучить: "Ho fame", а по-англійськи: "Hungry".
 

7. Пригостіть цигаркою

Складаєте вказівний та середній пальці літерою V, підносите у напрямку до рота, а потім від нього. По-італійськи це звучить: "Hai una sigaretta, per favore?", а по-англійськи: "Can I have a cigarette please?".
 

8. Включи мозок. Не тупи!

Досить зрозумілий жест. Вказівний палець піднесіть до скроні. По-італійськи це звучить: "Usa la testa!", а по-англійськи: "Use your head! Don’t be stupid!".
 
Італійці просто не можуть розмовляти без жестів. Благаючі, образливі та обіцяючі жести відкривають вікно в римську культуру у цікавому відеосюжеті Emiland Guillerme та Rachel Donadio "Коротка історія італійських жестів".

Italian Hand Gestures A Short History


Immagini di Alfredo Cassano
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше