Обмінюватись модно: українців захоплює дрес-кросинг

11 квітня 2013
Oksana Melnyk

Слідом за буккросингом (коли обмінюються книгами) і посткросингом (листівками) набирає обертів рух з обміну одягом. Найменування йому — дрес-кросинг.

Ідея проста: в один день і в одному місці збираються люди, які прагнуть оновити гардероб без зайвих грошових витрат. У наших шафах роками накопичується одяг, який від сили одягали раз чи двічі. Ви схудли або ж змінили стиль, і вже думали викинути не потрібні речі. На допомогу приходить новомодний рух, який підтримують по всій Україні. Подібні події з успіхом вже "вистрелили" в Києві, Харкові та Дніпропетровську.

Захід у всіх сенсах корисний — одним допомагає позбутися зайвого, іншим дає можливість набути щось нове. Є і третя вигода: речі, що залишаються нерозібраними, надходять до благодійних фондів. Таким чином, всі у виграші.
 

Гра за правилами

Долучитись до заходу легко. Все, що потрібно, це віднайти мінімум дві одиниці одягу, який, практично, не носите. За кожну річ учасник автоматично отримує квиточок. А вже під час заходу зможе обміняти його на нові речі. Здати мотлох та отримати в обмін блузку з останніх колекцій не вийде. Організатори ретельно слідкують за тим, щоб річ була у хорошому стані, без плям чи інших пошкоджень, а також випраною і попрасованою.

Поза примірочною

Традиційно, дрес-кросинг поступово переходить у вечірку під ненав’язливу музику, із легкими закусками та кавою-чаєм. Захід покликаний збирати окрім класного одягу, ще й якісне ком'юніті. Прийшовши за парою штанів в якості бонусу учасники отримують нові знайомства та цікаве спілкування. Для урізноманітнення вечора влаштовують міні-покази мод, запрошують візажистів та перукарів.

Дрес-кросинг - рух новий, але цікавий та багатообіцяючий, тому давайте приєднуватись. На початку лютого таку нагоду матимуть івано-франківці (https://www.facebook.com/events/202809693190669/), в березні - мешканці Дніпропетровська (http://vk.com/dress_crossing_dp), а ще трохи згодом - кияни.

А поки ми запитали учасників, які вже зареєструвались на подію, що їх штовхнуло долучитись до руху і поцікавились чим ще мріють обмінятись хоча б на день другий:

Олеся: Дрес-кросинг — це чудова нагода обмінятись речами, які ніколи не носила. У мене є спідниця й блузка, яких не одягала, бо ніяк не могла скомбінувати з рештою гардеробу. Ще, мабуть, віддам пару прикрас, які мені вже набридли, а в когось можуть зажити новим життям. 

З радістю віддам кота, у цьому плані я не моногамна. Наприклад, візьму в родичі одного, в обмін на пару тижнів віддам свого. Та головне, що додому поверталися всі і завжди (сміється).

Сергій: Багато одягу в моєму гардеробі лежить без руху, і я налаштований завдяки дрес-кросингу його позбутись. Побачивши якусь річ, я нею запалююсь, шукаю, купую, і в кінцевому результаті ношу, однак не надто довго. І сезон за сезоном історія повторюється. Окрім одягу з радістю б обмінювався і книжками, які для мене є захопленням набагато серйознішим за шопінг.

Юлія: Є речі, придбавши які одягала не більше одного разу, взагалі не одягала, або точно знаю, що більше так і не одягну. Іншу частину одягу віддаю, бо схуднула, і він вже не підходить за розміром. Давайте, обміняємось моїми сусідами знизу, бо якби не вони, то я б з легкістю могла влаштувати дрес-кросінг в себе вдома!

Аліна: На захід готую буквально партію одягу, який уже набрид. Але оскільки він в гарному стані, чому не продовжити речі життя? Окрім одягу можу обмінятись дитиною, на день точно (Сміється).

Оксана: Націлена позбуватись пасивного одягу, якого вже багато назбиралось. Не погано було б обмінюватись хлопцями. У штатах навіть організовують вечірки, на які дівчата приводять "непотрібних" кавалерів (колишнього хлопця або ж друга), на яких усі перезнайомлюються з метою створення стосунків.

Довідка: Дрес-кросинг — рух, що виник у Великобританії на початку 2000 року. Суть ідеї полягала в тому, що декілька дівчат, які не мали змоги дозволити собі дорогі брендовані речі, об'єднувалися і купували одяг та аксесуари спільно. Після чого зберігали їх в одному місці та з нагоди вечірки або якогось важливого заходу одягались із загального гардеробу. Незабаром рух став організованим — зустрічі стали проводити в певних місцях з символічно платою за вхід.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше