"Imprisoned for Art": Зірки підтримують ув'язнених митців

17 листопада 2016
Женя Гунчевська
Джонні Депп, Пітер Ґебріел, Том Морелло, Надя (учасниця гурту Pussy Riot), Алекс Еберт та інші зірки допомагають групі The Voice Project захистити право митців на самовираження. Суть проекту полягає в тому, що відомі люди фотографуються як затримані злочинці з табличками, на яких вказані реальні імена митців, котрі зараз знаходяться за ґратами.
 
voiceproject.org
 
Одним з людей, про якого розповідає проект, є Олег Сенцов. Фотографія Джонні Деппа розповідає про українського режисера, який на даний момент знаходиться у російській в'язниці. Олега затримали через підозру в організації терористичних актів для боротьби з анексією Криму. 

А Пітер Ґабріел, наприклад, тримає дощечку, на якій написано "Amsara Eritrea, Indefinite Detention". Йдеться про письменника Dawit Isaak, якого засудили до безстрокового ув'язнення у 2001 році в Еритреї після того, як уряд визнав його зрадником. 

Фото Алекса Еберта присвячене співачці Trần Vũ anh Bình ув'язненій у В'єтнамі, а Тома Морелло - тайського співака Tom Dundee, якого звинувачують в "образі" уряду. Фото Ани Тіжу вшановує поета Ashraf Fayad, якого утримують за ґратами у Саудівській Аравії.
voiceproject.org
 
"Коли я вперше почав подорожувати по всьому світу [в рамках турне Human Rights Now у 1988 році], я був приголомшений, дізнавшись у скількох країнах є митці, яких ув'язнювали, катували чи вбивали за те ж, що роблю і я - за пісні", - зазначив Ґабріел. - "Ми повинні захищати тих, хто не боїться висловлювати свою думку"

"Ви не можете купити свободу слова, але ви можете її просто віддати", - додав Морелло. - "А ще, задля неї можна запекло боротися".

"На жаль, Америка починає виглядати більше як Росія за правління Путіна, це вже відбувається, тож інакомислення буде небезпечною справою", - вважає Надя з гурту Pussy Riot, яка у проекті розповідає історію турецького співака Nûdem Durak, - "Але це означає, що інакомислення є зараз більш важливим, ніж коли-небудь. Хорошою новиною є те, що ми можемо вчитися допомагати один одному, що ми сильніші, ніж ми думаємо, як індивідуально, так і колективно, ми маємо більше боротися за те, у що ми віримо. Я вам говорю це як людина, котра була в такій ситуації, а також як людина, яка бачила, як об'єдналися інші, щоби мені допомогти."

"Свободу слова легко приймати як належне, поки вона не зникне" - йдеться в заяві активістів. - "Ми говоримо за тих, хто мав сміливість висловлювати свою думку, за тих, кого ув'язнили по всьому світу за те, що вони не боялися говорити. Ми повинні захищати один одного, незалежно від відстані чи кордонів. Адже ви не можете знати, коли така підтримка знадобиться вам".
 
voiceproject.org
 
Кожна фотографія буде надрукована на футболках для продажу. Отримані кошти підуть на визволення митців з в'язниць. Детальнішу інформацію ви можете знайти тут: voiceproject.org/post_news/help-us-defend-freedom-of-expression.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше