Ілон Маск назвав ракету "Зеніт" найкращою після Falcon. Це було у 2014 році

23 червня 2017
Korol Volodymyr
У четвер, 22 червня, багато українських ЗМІ опублікували новину про те, що Ілон Маск назвав українську ракету-носій "Зеніт" найкращою після розробок SpaceX. Однак, підприємець сказав це в інтерв'ю CNN 2 жовтня 2014 року, а не тепер. З тих пір він міг змінити свою думку.
 
Скоріш за все, першим джерелом публікацій для місцевих ЗМІ став пост держконцерну "Укроборонпром" на Facebook з уривком відеоінтерв'ю Маска. Він був вирізаний з сесії швидких питань і відповідей (Rapid Fire Questions), оригінал якої з'явився на сайті CNN в травні 2015 року. Чому викласти трирічне відео вирішили тільки зараз - не уточнюється. Можливо, в честь того, що 21 червня було рівно 32 роки з моменту першого старту "Зеніт-2".
 


 
З моменту інтерв'ю Маска ракета-носій "Зеніт" зробила єдиний і останній на поточний момент запуск. У грудні 2015 року "Зеніт-3SLБ" успішно вивела на орбіту метеорологічний супутник "Електро-Л" # 2. Всього було зроблено 46 стартів модифікацій "Зеніт-3SL" (з океанської платформи "Одіссей") і "Зеніт-3SLБ" (з космодрому "Байконур") в рамках програми "Морський / Наземний старт".
 
Оригінальна ракета-носій середнього класу "Зеніт-2" була розроблена в 1980-і конструкторським бюро "Південне" в Дніпрі. Її перший запуск відбувся 32 роки тому - 21 червня 1985 року, з космодрому "Байконур". За час незалежності було здійснено 23 запуски, останній з яких відбувся в 2007 році.
 
Нещодавно головний виробник ракет "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" підписав контракт з російською компанією S7 Launch Limited на виготовлення 12 ракет-носіїв "Зеніт-3SL" і "Зеніт-3SLБ". Запуски можуть знову розпочатися вже в кінці 2018 року.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше