Хочу тату! Чи варто?

11 липня 2013
Oxana Kril

З кожним роком можна побачити все більше людей із татуюванням. Що ви при цьому відчуваєте? Захват? Презирство? Нерозуміння? Незважаючи на всі ці емоції, я думаю, більшість з нас хоча би раз у житті задумувалися над тим, щоби зробити і собі татуювання. Хоч невелике, але щоби було. Проте одразу ж постає питання – яке? Просто красиве? Зі змістом? Яке означатиме щось особливе саме для вас? Також у багатьох появляється думка – чи варто?

Багато-хто вирішує зробити тату, тому що це modno і воно гарно виглядає. Ви, остаточно не визначившись який малюнок або надпис хочете мати на тілі, приходите в салон і вже там ухвалюєте рішення. В салоні вам покажуть різні зображення, розкажуть, що голуб – це чистота душі, червона квітка – пристрасть, а ластівка – молодість, свобода, надія. Проте не забувайте, що кожний символ має безліч значень, які можуть бути і суперечливими. Таня Пасічняк – дівчина, яка вже зробила не одне тату, каже: “Раніше, коли я тільки захопилась тату, я надавала їм зовсім іншого і важливішого значення, рилася в книжках по символіці, мала страх, щоб не зробити щось таке, що завадить мені у житті. Потім бачення цього всього змінилось, і залишилось тільки розуміння того, що це – картина, яку ти наносиш собі на тіло, і те, що ти в неї вклав, те вона і несе в собі. Як кажуть, “як корабель назвеш, так він і попливе”. Тому, на мою думку, якщо вірити в позитивне або негативне значення тату, то так воно впливатиме на життя людини”.
 


Погоджуюся з цим, адже важливо, щоби ваше тату мало значення саме для вас. З цим згідні і зірки. Так, наприклад, в Джонні Деппа є більше 20 малюнків на тілі і кожен з них щось означає для нього. Зокрема деякі надписи є іменами його рідних і присвячені їм: “Betty Sue” – його матері, “Jack” – синові, “Lily-Rose” – дочці. Цифру ж “3”, яка зображена на його лівій руці, він пояснює так: “ Три – це щось типу магічного числа для мене. Воно є дуже творчим. Трикутник, трійця, завдяки двом людям появляється третя… Три – це містичне число”.
 


В Анджеліни Джолі є близько дюжини тату, проте кидаються в очі цифри, зображені на лівому плечі. Це координати (широта і довгота), тих місць, де народилися всі її діти, а також чоловік Бред Пітт.
 


N11° 33' 00" E104° 51' 00": місце в Камбоджі, де народився старший син Джолі Maddox 
N09° 02' 00" E038° 45' 00": місце в Ефіопії, де народилася її дочка Zahara
S22° 40' 26" E014° 31' 40": Намібія, Анджеліна народила доньку Shiloh
N10° 46' 00" E106° 41' 40": В’єтнам, народився Plax Then
N43° 41' 21" E07° 14' 28" та N43° 41' 21" E07° 14' 28": Франція, народилися двійнята Knox і Vivienne
7 рядок – координати місця народження Бреда Пітта в Оклахомі

Наші зірки так само вкладають особливий сенс у свої татуювання. Солістка гурту “НеАнгели” Слава має їх щонайменше 7. Одне з них вона присвятила своєму коханому і їхньому весіллю – це напис “Міра любові, любов без міри”. Співачка ж Еріка про своє перше татуювання говорить: “Це просто птах, музичний птах! У нього на крилах ноти... Це мій талісман”.

Знаєте, більшість плюсів, більшість причин, через які роблять татуювання вперто програють одному великому мінусу – цей малюнок на вашому тілі назавжди. Так, тепер є можливість видалити його, проте слід все рівно лишиться. Тому якщо ви впевнені, що ви хочете закарбувати на собі назавжди той чи інший момент свого життя – тоді, вперед. Проте, якщо сумніваєтеся, то краще почекати. Якщо ви хочете слідувати за модою, то подумайте – адже вона рано чи пізно пройде.

Завершити цю статтю хочеться словами Тані: “Головне, щоби прокидаючись зранку і побачивши своє тату, вам не хотілось позбутися його. Перш, ніж щось малювати на собі, треба подумати, чи саме це вам потрібне, та й чи взагалі вам це потрібно”

Далі буде...
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше