Hyperloop One провела перший повноцінний тест нового виду транспорту

14 липня 2017
Korol Volodymyr
З моменту першої публікації Ілона Маска про ідею надшвидкісного транспорту Hyperloop пройшло вже чотири роки. І тільки зараз одній з компаній, яка комерціалізує цю ідею, Hyperloop One нарешті вдалося провести повноцінний тест із залученням всіх систем. Він пройшов 12 травня, але про його результати компанія заявила лише наступного дня. Платформа, будучи в вакуумі, змогла левітувати на магнітній подушці впродовж 5,3 секунд та розігнатися до 112 км/год з прискоренням в майже 2G.
 

 
Такий низькошвидкісний старт став першою фазою всесистемного тестування технології Hyperloop. Під час другої фази компанія планує розігнати прототип до 400 км/год. Згідно з першопочатковим концептом Маска, Hyperloop теоретично зможе розганяти алюмінієві капсули з пасажирами або вантажем до 1200 км/год.
 
Співзасновник Hyperloop One Шервін Пішевер назвав випробування "моментом Кітті Хавк". У цьому невеликому американському містечку проводили експерименти і зробили перший політ брати Райт.


 
Компанія також поділилася з виданням The Verge фотографіями нової капсули. Вона складається зі структурного алюмінію і вуглеводневого волокна і має аеродинамічну форму. Довжина капсули - 8,5 метрів. Вона здатна перевозити як вантаж, так і пасажирів.
 
ain.ua
 
Поточні випробування проходили на тестовому треку DevLoop в штаті Невада. Компанія почала будувати його в жовтні 2015 року, а працювати він почав в квітні минулого року. У Hyperloop стверджують, що продовжать проводити тести на ньому в найближчі місяці, щоби "перевірити його компоненти та програмне забезпечення нового покоління".

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше