Хелловін по-українськи

30 жовтня 2017
Редакція
Так, Хелловін зовсім не наша традиція. Цілком зрозуміло, що декого бентежать "заморські" атрибути свята. Але якщо вам таки кортить зробити в цей день щось цікаве і оригінальне, чому б не організувати Хелловін в українському стилі?

Костюми


В українській культурі є стільки персонажів, що усіх і не перелічиш. Якщо вам костюми україночки чи козака здаються дуже простим і банальним, зазирніть до фольклору і міфології: мавки, русалки, хованці, відьми, водяники, потерчата… Та навіть той самий Вій… А скільки богів було у слов’ян: лічити-неперелічити. Можна й казкових героїв позгадувати: колобки, Оленки-Зміючки або та ж баба-яга. Варіантів безліч, головне підійти до справи з натхненням!

Декор


Тут теж не так складно. Зробіть тематичну вечірку. Наприклад, осінній ліс і його жителі. Героїв тут можна вигадати багато, від тварин до міфічних лісових істот. А ось, щоби прикрасити домівку, доведеться увімкнути фантазію. Якщо маєте час і бажання, можете створити кілька дерев з ватману чи картону, на люстру можна почепити місяць з хмаринками або ж порозвішувати кажанчиків чи ворон, із зеленої тканини можна зробити траву, а з табуреток пеньки… Павучки, павутинки, різні комашки і грибочки теж не будуть зайвими. Головне побільше зелені, адже це все ж таки ліс ;) З гарбузів можна вирізати козаків або ж різних міфічних українських персонажів. А далі, фантазуйте! Не подобається цей варіант? Можете зробити з домівки карпатську печеру або, якщо у вас є багато стареньких побутових речей, прикрасьте її в стилі української хатини.

Рецепти


Зі стравами теж не повинно бути проблем. Давайте подивимось, що нам пропонує українська народна кухня. Наприклад, борщ – ну чим вам не відьомське зілля? :) Додайте картоплі у формі кісточок і маєте моторошне вариво. З дерунів можна зробити кумедні личка, прикрасивши їх очками і ротом, зробленими з моркви чи буряка. З галушок або кльоцків можна зробити "пальчики", додавши замість нігтя шматочок цибулі або будь-якого іншого овочу. Про гарбузову кашу й говорити нічого, якраз до теми. Зваріть компот з винограду чи (якщо маєте таку можливість) з вишень. Ну чим вам не "кривавий" напій. Кров'янка – ноу коментс, вона наче призначена для Хелловіну в українському стилі :)

Фільми


Про фільми для Хелловіну ми вже згадували. В українському кінематографі теж є жахастики, які збережуть атмосферу свята і, до того ж, розважать гостей вашої вечірки. Та ще й "національного виробника" підтримаєте ;)

Повірте, такі креативні ідеї зроблять ваше свято справді унікальним і особливим. І питання про "не українськість" свята теж відпаде. Якщо у вас є ще хороші ідеї, як організувати Хелловін в українському стилі, діліться з нами. Можливо, вони надихнуть когось з читачів ;)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше