Харків'янин самотужки створив містобудівну стратегію Ostriv з краєвидами українського села XVIII століття

9 листопада 2017
Кирило Кр.
Містобудівні стратегії - можливо, і не найпопулярніший жанр, але ігри можуть бути дійсно цікавими і складними. У портфоліо українського геймдева з'явився новий проект Ostriv, який, за відгуками, має значний потенціал, щоб зайняти місце серед топових представників жанру. Тим дивніше, що робить його одна-єдина людина - у вільний від основної роботи час.
 
ain.ua
 
"Острів" - це стратегія, в якій гравцеві пропонується очолити місто XVIII століття і продемонструвати свої творчі та управлінські таланти. "Пориньте в кампанію, щоб визначити долю країни або просто розважайтеся в режимі пісочниці", - йдеться в описі гри.
 
Зовні поселення дуже схожі на українське село 18-19 століття: низькі побілені хатки із солом'яними дахами, огорожі з гілок, степовий ландшафт. Музичний супровід також має натяки на українську культуру, зокрема можна почути звуки традиційної кобзи.
 
ain.ua
 
В "Острові" планування міста максимально природне, а поселення - правдоподібні, оскільки на тривимірному ландшафті їх можна створювати без прив'язки до осередків і прямих кутів. Більше того, в цих поселеннях будуть виникати справжні суспільні проблеми, які стануть викликом для гравця і не дадуть йому нудьгувати: хтось посвариться, щось зламається, а ще зима близько...
 
Поточна версія гри містить 26 основних споруд і три карти. Тут є все, чого можна очікувати від містобудівної гри: землеробство і тваринництво, моделювання доріг, динамічна зміна пір року, базова торгівля і т.п. Багато що ще в планах і буде додаватися в гру поступово (дорожню карту можна подивитися на сайті).
 
ain.ua
 
За грою стоїть всього одна людина - інді-розробник Євген з Харкова, який все робить сам у вільний від роботи час. Його мета - вдихнути нове життя в містобудівний жанр і створити в ньому кращу гру без обмежень і з новими можливостями. Робота над проектом триває з 2014 року.
 
Гра доступна в альфа-версії англійською та українською мовами. Її можна купити вже зараз за $20 на сайті розробника. При цьому користувач отримає для завантаження DRM-free копію гри і довічну підписку на всі майбутні оновлення, зокрема ключ Steam, коли "Острів" з'явиться на платформі.
 
Як розповів AIN.UA розробник, гра тестувалася ще з липня в закритому форматі, а з 18 жовтня стала доступна всім. За цей час проект підтримало близько 5000 чоловік. Приблизної дати виходу на Steam Євген не назвав. "На Steam варто виходити з більш готовим продуктом - тамтешні рецензенти люблять топити рейтинг за нестабільну роботу, навіть в "ранньому доступі", - пояснив він.


 

 
Перший випуск гри створений під Windows, версії для Linux і Mac - в планах. 
 
З моменту випуску альфи в жовтні 2017 року "Острів" зібрав вже чимало позитивних відгуків від гравців. Найчастіше її порівнюють з Banished, проте в українській грі підкуповує реалістична сезонність та інші деталі (сніг взимку, перепад температури вночі і т.п.), які роблять всесвіт "Острова" максимально природним і схожим на реальний світ. Також гравці хвалять анімацію, яка, як для першої альфи, дійсно добре опрацьована.
 

 
Огляд гри можна подивитися на українському геймерському каналі Nutbar Games.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше