Громадськість візьметься за реконструкцію замків та палаців

27 січня 2017
Annie
В Україні стартувала краудфаундингова акція на підтримку відновлення об’єктів культурної спадщини - "Зроби подарунок Україні".

Акція проходить за ініціативи однієї з найбільших facebook-спільнот про Україну та українську культуру Local History Ukraine та Всеукраїнського Фонду відтворення видатних пам’яток історико-архітектурної спадщини імені Олеся Гончара, завдяки діяльності якого, протягом останніх 20 років, було відновлено велику кількість пам’яток історико-архітектурної спадщини нашої країни!
 
vsviti.com.ua
 
Головна мета проекту – привернути увагу громадян до питання відновлення замків, палаців, церков e різних регіонах нашої країни задля розкриття їхнього туристичного потенціалу та збереження сторінок історії нашого народу!

Акція "Зроби подарунок Україні" – це перший крок великої роботи, яку запланували організатори! Наступним етапом розвитку ініціативи буде створення великого інтернет-порталу, який об’єднає інформацію про всі можливі пам’ятки історико-архітектурної спадщини України, що потребують реставрації чи відновлення для спільного краудфандингу та контролю виконання робіт.

"Ми прагнемо популяризувати відповідальне ставлення до своєї культури та історії. Лише спільними зусиллями ми зможемо зробити нашу країну успішною та розповісти світові про нашу величну спадщину!" – відзначає координатор проекту Павло Бабенко.

Взяти участь в акції може кожен бажаючий, для цього потрібно придбати бажану кількість поштових листівок на сайті проекту – oleshoncharfoundation.info.

Всі отримані кошти від продажу листівок будуть передані Фонду Олеся Гончара для проведення необхідних робіт з відновлення та реставрації об’єктів культурної спадщини.

Ключовими пріоритетами на 2017 рік, є роботи щодо відновлення Хмільницького палацу на Вінничині, акустичного дива у Харківській області - Співочих терас, Наталіївськиого парку в Харківській області та Свято-Троїцького Собору у Яготині.

Долучайтеся до акції!

Джерело: ​vsviti.com.ua
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше