Гарбузова ніч

26 жовтня 2017
Ліляна
У ніч із 31 жовтня на 1 листопада люди по всьому світу відзначають Гелловін.

Напередодні Дня всіх святих змінюються не тільки люди, а й сама атмосфера, вітрини магазинів, будинки, кафе, офіси - усюди з'являються гарбузи, що символізують свято. Саме вони відлякують злих духів зі світу людей, когось веселять, а когось шокують своїм страшним виглядом і щербатою посмішкою.

Найголовніший символ Гелловін – гарбуз, із якого своїми руками виготовляють страшну або смішну пику, а всередину ставлять свічку або ліхтарик. У США такий гарбуз називають ліхтарем Джека.
 

carvemypumpkin.com

Як вирізати гарбуз на Гелловін власноруч?

Крок 1

Спочатку виберіть гарбуз. Чим більше його розмір, тим складніша робота, зате у вас вийде величезний символ Гелловіну.
 

Крок 2

Оберіть світильник. Залежно від нього слід зробити виріз на гарбузі. Якщо для підсвічування використовуватиметься свічка, краще вирізати дірку зверху, а якщо склянка з ліхтариком, електрична лампочка або гірлянда, то краще зробити отвір знизу, щоби він був непомітним.
 

Крок 3

Великою ложкою з гострим краєм або ж просто руками дістаньте увесь м'який вміст із гарбуза: насіння, волокна, м'якоть. Чим сухішим буде гарбуз, чим тоншими будуть його стінки, тим довше він буде радувати вас своїм виглядом.
 

Крок 4

Намалюйте маркером від руки, або ж скориставшись підготовленим трафаретом, майбутню фізіономію на гарбузі: очі, ніс, зубасту пащу або ж усміхнений ротик до вух.
 

Крок 5

Гострим ножем із коротким вузьким лезом виріжте за контуром нанесений на гарбуз малюнок. На цьому етапі не варто поспішати, намагайтеся якомога точніше повторювати малюнок і не робити зайвих надрізів. Від цього залежить краса і акуратність вашого творіння.
 

Пропоную вам переглянути декілька варіантів оформлення гарбузів для натхнення!

Варіант перший - страшний ліхтарик Джек

Моторошні обличчя, вирізані на гарбузі, підкреслять дух свята та скерують святкування в напрямку жахів.
 

Варіант другий -  Джек веселий

Цей варіант краще підійде для дитячого святкування.
 

Третій варіант може стати польотом вашої фантазії

Зовсім не обов'язково вирізати на гарбузі обличчя. Це можуть бути сцени з улюблених казок, напис або, взагалі, візерунок, на створення якого ви надихнулись, готуючись до свята. Також ви можете просто декорувати гарбузик. Розмальовуйте, прикрашайте, готуйте цілі композиції до свята!
 
Головне, щоб гарбуз на Гелловін був зроблений від душі. Тоді він стане справжнім талісманом. І радуватиме не лише в день свята, а й, щонайменше, тиждень.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше