"Дзиґа для нервових" одеської команди зібрала на Kickstarter більше, ніж очікувала

13 лютого 2017
Андрій К.
Незважаючи на те, що Kickstarter більше сприймається як майданчик для технологічних проектів, на ньому є і багато інших категорій, на кшталт Product Design. Там можна знайти безліч незвичайних продуктів і українці часто виявляють свою винахідливість саме тут. Останнім прикладом ставла металева дзиґа RollSpin, "створена для розслаблення і концентрації в будь-якому оточенні". Ідея одеської команди зібрала потрібну тисячу доларів за добу. Через місяць, за кілька годин до закінчення кампанії, на рахунку RollSpin майже $17 000"
 
Минулого року нішу "іграшок для нервових" створив Fidget Cube, який дозволяв клацати різними кнопочками на своїх гранях. Його творці зібрали $ 6,5 млн замість очікуваних $ 15 000.
 

 
Але ідея створення дзиґи, яка вирішує ту ж проблему, що і Fidget Cube, засіла в голові у засновника RollSpin понад чотири роки тому. "Мені подобалися дзиґи ще зі студентських років. Я частенько грав з ними, навіть коли працював на серйозній роботі. Міг прямо на нараді телеканалу крутити дзиґу, за що одного разу отримав догану. Саме в той момент мені спала на думку ідея, створити дзиґу з вбудованою в ручку кулькою. Це б дозволило грати в будь-якому місці та в будь-який час", - описує появу ідеї творець проекту Микола Мікоша. Тепер замість того, щоб гризти ручку або смикати ногою, він грається з RollSpin і "це дійсно заспокоює".
 

 
На Kickstarter користувачам запропонували продукти з алюмінію, латуні, бронзи або сталі, які різняться масою і кольором. Їхній розмір становить 3х3 сантиметри і вони здатні безперервно обертатися більше шести хвилин. Ціни на RollSpin для беккерів (котрі здійснювали внески) починаються від $25 за найлегшу алюмінієву версію і закінчуються $43 за бронзову дзиґу. Відправка перших продуктів почнеться вже через місяць після завершення кампанії. Після виконання зобов'язань перед бекерами, в кінці березня RollSpin почнуть продавати і в Україні.
 
kickstarter.com
 
Це не перший проект Миколи на Kickstarter. До цього він успішно допоміг зібрати другу, чемпіону світу з американського степу Сергію Остапенко, кошти для ремонту приміщення степ-школи. У нього також була невдала спроба вивести на краудфандинг шкіряний блокнот-щоденник.
 
Для створення фінального дизайну RollSpin у двох людей пішло півтора місяці і 3000 грн. "У нас є невелика майстерня, в якій ми експериментуємо. Чесно кажучи, на даний момент, це звичайний гараж", - розповідає Микола Мікоша. У майстерні й будуть виробляти продукти для бекерів.
 
Ще двоє людей з команди готували кампанію на Kickstarter. Для залучення користувачів RollSpin просували профіль в Instagram, писали у Facebook-групи із суміжною тематикою. Грошей на просування команда не витрачала, але в наступних проектах планує вкладати в таргетовану рекламу.
 
На випуску дзиґи одесити зупинятися не збираються. "Ми плануємо розвивати бренд RollSpin, постійно покращувати продукт і додавати нові аксесуари", - говорить засновник.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше