100-річний театр перетворили на неперевершений книжковий магазин

22 липня 2016
Іринка
Цей величний магазин знаходиться в районі Барріо Норте Буенос-Айреса, Аргентина, в будівлі колишнього театру, яку було побудовано ще в далекому 1919 році.

El Ateneo Grand Splendid став одним з найвідоміших книжкових магазинів в Аргентині, а в 2008 році The Guardian поставив його на другу сходинку серед найкрасивіших книгарень у світі.

Ця вже майже столітня будівля була зведена за проектом архітекторів Перо і Торреса Арменголя, фрески на стелі оперного театру створював Назарено Орланді, а колони - Трояно Трояні.

Наприкінці ж 1920 року з театру зробили перший кінотеатр, а вже у 2000 році його переробили в книжковий магазин.

На сьогоднішній день El Ateneo Grand Splendid відвідують понад мільйон людей на рік.
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше