До кінця 2015 року в Києві з’являться 100 собачих вбиралень

16 жовтня 2015
Редакція
Столичні активісти запустили проект "100 собачих вбиралень", у рамках якого в місті встановлюються диспенсери для прибирання за собаками, що полегшать життя відповідальним киянам і залучать до цього інших володарів чотирилапих друзів.

"Ми встановили вбиральні в декількох парках Києва і вирішили прослідкувати за реакцією людей. Експеримент перевищив усі сподівання. Більше 20% власників тварин почали прибирати за своїми улюбленцями. Такий прогрес підштовхує нас рухатися далі, і до кінця року ми встановимо вже 100 вбиралень  для собак", ― стверджує Дмитро Федоренко, координатор ініціативи "Це наш Київ".
 
За статистикою, в Україні 12 мільйонів людей утримують вдома собак, але менше 1% прибирають за своїми домашніми улюбленцями. Окрім неестетичного вигляду, неприбрані собачі відходи несуть небезпеку для здоров'я людини. 23 мільйони бактерій містяться в 1 грамі собачих фекалій, більшість із них можуть призводити до поширення кишкових, ниркових та інших інфекційних захворювань.  
 
Відсутність відповідальності у володарів собак може вдарити і по гаманцю. З наступного року КМДА планує ввести штрафи, що можуть сягнути суми в 300 грн. Але й нині столична влада і районні адміністрації Києва активно співпрацюють з активістами і допомагають з установкою вбиралень в популярних місцях вигулу тварин.   
 
До ініціативи вже зараз масово долучаються приватні інвестори, бізнесмени та політики, які опікуються районними громадами столиці. А найближчим часом розпочне роботу портал, який забезпечить співфінансування ініціативи активістами районних громад. Тож змінити Київ на краще зможе кожен, бо #НамТутЖити.  
 
Довідка:

ГО "Це наш Київ" створена в 2013 році і переймається проблемами формування справді дієвої громади міста Києва. Для цього активісти ініціюють інфраструктурні та ідеологічні проекти, що започатковують нові традиції і нові правила співіснування містян. Найвідомішими проектами ініціативи є фестиваль міських проектів "PROмісто" і проект "100 собачих вбиралень".
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше