День парашутиста

26 липня 2016
Ігорішка
26 липня 1930 року в околицях м. Воронеж радянськими лютчиками-парашутистами на чолі з Б. Мухортовим вперше була здійснена серія стрибків з літака. На той час це була надзвичайна подія, що поклала початок у великих досягненнях парашутного спорту і початок Парашутної ери.

Цікаво знати, що у Київській військовій школі практикували стрибки з парашутом ще раніше, у 1917 році 13 червня. Це був поручник Нарбут, який погодився бути добровольцем і здійснив стрибок з літака.

Вважається, що перший варіант парашуту, більш схожий на сучасний, був сконструйований Леонардо да Вінчі. Та вже більш кваліфікований варіант був розроблений, сконструйований і випробуваний техніком-самоучкою Глібом Котельниковим. Перший парашут був легким, поміщався у ранець, завжди перебував з льотчиком. Результати випробувань показали, що парашут діяв безвідмовно. 27 жовтня 1911 Котельников патентує свій винахід "РК-1" і звертається у військове міністерство. Та до 1929 року влада вважала цей винахід "непотрібним".

Початок масового парашутизму в Україні пов'язаний з появою низки аероклубів у 1931 році, в яких, окрім підготовки льотчиків, готувались і парашутисти, без яких неможливо було налагодити парашутно-рятувальну служб. Шлях українського парашутизму від 1931 року та по сьогодні відзначений 469 рекордами світу, які встановили 114 спортсменів-парашутистів.

Стрімкий розвиток парашутного спорту не зупиняється і в сучасному світі. Саме цей вид до душі тим, хто обожнює екстрим. Тому дуже велика кількість людей активно бере участь в стрибках і змаганнях з парашутом. 
 
Парашутний клуб Асоціація "ПАРА- СКУФ" (Парашутний Спортивний Клуб Университету Фізкультури) - це неприбудкове об'єднання її членів, які ставлять перед собою за мету популяризацію парашутного спорту. Вони входять до складу Федерації парашутного спорту України. На дроп зоні аеропорту Бородянка, Київської області ви можете виконати:
 
  • перший самостійний стрибок з круглим парашутом;
  • перший стрибок з тандем-інструктором;
  • пройти програму навчання-інстуктажу;
  • виконати спортивні стрибки, якщо ви вже навчений спортсмен-парашутист.
 
Парашут,що в небі лине,
Має купол із тканини.
Вітерець його несе,
Приземлився-от і все.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше