Цінніше за ексклюзив

7 серпня 2014
Ira Fado
Ми маємо досвід паралельних реальностей, коли в реалі українці вмирали від голоду, а митців, під загрозою фізичного знищення, змушували білим малювати чорне. Ті, хто лишалися вірними правді, зникали без вісті у таборах.

Сьогодні варто подивитися довкола, аби зрозуміти, що  ті далекі часи Голодомору 30-х остаточно  ще не втратили впливу. Незважаючи на Майдан, повалення верхівки, як то кажуть, злочинного режиму (до самого повалення режиму ще далеко, бо зникне його слід із зникненням останнього хабарника), страх публічно визнати себе українцем ще живий. Було б інакше, найпопулярнішим одягом стала б патріотична футболка. Але поки, такі футболки швидше зустрічаються у Інтернеті, аніж у столичному метро. Може проблема непоширеності у тому, що такі футболки, деколи позиціонуються, як ексклюзивні? Для довідки – ЕКСКЛЮЗИВНИЙ (від фр. exclusive з лат. excluder - виключати, виключно) особливий, винятковий, розповсюджений на обмежене коло суб'єктів та об'єктів.

Тоді маркетологи трохи схибили – патріотизм сьогодні в Україні вийшов за рамки обмеженого кола. Може варто було б більше рекламувати сам принт, що не поступається у своїй вишуканості і потужності гравюрам славнозвісного Дюрера. Мовляв - це робота з принтом не просто художника Сергія Якутовича, а видатного графіка, книжкового ілюстратора, народного художника України, лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка, члена Національної спілки художників України, член-кореспондента Академії мистецтв України. Але і це може бути зайвим. Тому що, ексклюзив сьогодні в Україні не в тренді. Сьогодні обраним почувається кожен! Кожен, хто визнає себе гідним нащадком козацької волі.
 
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше