Чим та чому повинні пишатися українці

22 серпня 2016
Anna Riabushenko

Цього року ми святкуємо 25-ту річницю незалежності України. У цей день в країні панує особлива атмосфера, люди відчувають себе піднесено та гордо, одягають вишиванки. Ви ніколи не задумувались, чому такі емоції переповнюють нас лише 24 серпня? Чому ми щодня, щохвилини не ідентифікуємо себе як велика нація? Відповідь проста - бо ми не знаємо своєї історії.


25 років - це всього лиш маленький (хоч і сповнений багатьма визначними подіями) відрізок в історії становлення нашого народу. За весь час свого існування ми напрацювали неоціненний культурний та ментальний потенціал. Однак, незнання визначних історичних фактів заважає розкриттю всієї сили цього потенціалу в кожному з нас. Більше того, ми, українці, не можемо визначити своє місце серед інших народів світу, не можемо усвідомити своєї значущості. Саме тому незнання історії можна визначити як одну з найбільш нагальних проблем українського народу, яка є коренем багатьох інших негараздів.

Ми не маємо національної гордості, бо банально не знаємо чим і чому ми повинні пишатися!

Історія - це не просто перелік сухих дат та персоналій, - це дуже логічна сукупність причинно-наслідкових зв’язків, які формують наше ставлення до себе і світу, що зрештою впливає на наші думки, а, відповідно, й наше життя загалом. Уявіть собі ситуацію, коли більш ніж сорок тисяч людей почнуть свідомо будувати своє життя, спираючись на спільні цінності. То як же нам заповнити свої прогалини в знанні історії?

Насправді, багато українських освітян та наукових діячів приділяють увагу історичній освіченості нації. Існує багато заходів, навчальних курсів та відкритих лекцій, спрямованих на вивчення та розуміння історії. Тішить і те, що такі курси зовсім скоро стануть доступними й в онлайн-режимі. Так, на приклад, на спільнокошті зараз з'явився проект "Перший повний онлайн курс "Історія України". Перейшовши за цим посиланням та зробивши свій незначний внесок в його реалізацію, ви отримаєте доступ до цікавої інтерактивної платформи з вивчення історії своєї країни.

Окрім того, що ви матимете змогу краще зрозуміти себе, вам будуть вдячні сотні щасливих абітурієнтів, які після закінчення університетів стануть рушійною силою нашої країни! Зробіть свій вклад в освіченість нашої країни. Нехай це буде ваш подарунок Україні в день її народження ;)

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше