Рубрика "КультТурист Чикаго"

23 вересня 2015
Maria Ivanus
Після літніх фестивалів, шуму і яскравих вражень хочеться якогось врівноваженішого відпочинку і поживи для роздумів.

Наше місто має що запропонувати кожному! Більшість з нас звикли брати те, що лежить на поверхні - нові модні ресторани, пивоварні (Октоберфест ніхто не скасовував!), прем'єри кінострічок і концерти улюблених музикантів. 

У мене для вас знайдеться декілька подій, які не удостоїлись масштабної реклами, але тим не менше є цікавими і, я впевнена, знайдуь свою аудиторію. 

Кінець вересня і початок жовтня подарує багато приємних зустрічей читачам сучасної американської літератури. 

1. Зустріч з письменницею Джілліан Флінн/Gillian Flynn 

26 вересня (неділя) в рамках Культурного фестивалю, який проводить журнал "Chicago Magazine", відбудеться зустріч з письменницею Джілліан Флінн/ Gillian Flynn, про яку ви не могли не чути. Їй належать бестселлери: "Gone Girl", "Sharp Objects", "Dark Places", на основі яких вже знято художні фільми, які в свою чергу стали мегa-супер-популярними. Такий собі коктейль успіху, за яким стоїть Джілліан. Хіба вам не хочеться дізнатись як їй це вдається?

Квитки по $30 (а ви що, сподівались на безкоштовні поради?)

Не проґавте можливість почути декілька абзаців з нової книги Джілліан Флінн, яка обіцяє бути не менш скандальною, ніж попередні.

Також, відбудеться автограф-сесія, під час якої я маю намір спитати в письменниці лише одне: "Якого біса, Міссіс Флінн? Що трапилось в останніх розділах "Загубленої"? Такого фарсу я аж ніяк не очікувала! Вам що, наплювати на почуття читачів?"

Джілліан Флінн закінчила журналістський факультет (Northwestern UniversityMedill School of Journalism, 1997) і планувала працювати репортером у рубриці кримінальних новин.

Письменницю часто звинувачують у тому, що її героїні занадто жорстокі та мстиві. Однак, авторка вважає, що вже давно час показувати жінок в літературі такими, якими вони часто бувають в житті, й не прикидатись, начебто лише чоловіки спроможні на злочин. 
 
Джілліан Флінн ще донедавна мешкала в Чикаго, у центрі Ukrainian Village. (Ха!)

B 2014 році дім письменниці та її чоловіка продався за рекордно короткий термін i $720 тисяч, (що не так і багато для цього району).

Вам цікаво дізнатись більше про письменницю, яка, поміж інших, має особливий талант - створювати надзвичайно гидких і аморальних героїв? Деталі тут: 

Де? Venue SIX10, 610 South Michigan Avenue, Chicago, IL 

Коли? 09/26/15, 3:00pm-4:15pm

Скільки? $30

2. Презентація автобіографії Сінді Кроуфорд

Всім шанувальникам жіночої краси і тим, хто хоче досягнути успіху в модельному бізнесі! ...та-дааааа - Сінді Кроуфорд власною пресоною!

50-ти літня модель і мега успішна бізнесвумен презентує свою автобіографію "Becoming" Cindy Crawford. Супермодель поділиться з читачами історією свого тріумфу, пригадає декілька корисних уроків у сфері шоу бізу і розповість багато цікавого з закулісного життя зірок подіуму.

Автограф сесія для всіх бажаючих. Квитки будуть доступні з 29 вересня, але книгу можна замовити вже зараз (без придбання автобіографії вам навряд чи вдасться потрапити на подію. Ціна книги - $50) 
 

dailymail.co.uk

Де? Barnes & Noble Booksellers Old Orchard
        55 Old Orchard Center
        Skokie, Illinois 60077

Коли? Wednesday, October 07, 2015 6:00 PM

Скільки? Слідкуйте за оновленнями на вебсайті Barnes&Noble.com

3. Зустріч з Таві Гевінсон

​Ще одна презентація. I знову автор книги - жінка. Таві Гевінсон, про яку я вам розповідала раніше, відвідає рідне Чикаго 21 жовтня. Редактор молодіжного онлайн видання "Rookie", кумир підлітків Америки, талановита, дотепна, розумна дівчина Таві познайомить гостей зустрічі з черговим випуском журналу-книги "Rookie Yearbook, vol.4", до якого ввійдуть найкращі публікації авторів і гостей онлайн ресурсу. 

Де? Music Box Theatre - Main Theatre

Коли? Wed 21 Oct, 7:30pm

Скільки? $10
 
З літературою, наче, все.

4. А ось вам ідея для побачення:

Адлер Планетаріум влаштовує чергову подію для любителів нічних відвідин музеїв - Adler After Dark. Музика, наука, світ планет! Діти, це просто космос-побачення! Квитки зазвичай розбирають на раз-два, тому поспішіть! 
 
Квиток дасть вам можливість відвідати виставкові зали, побачити нічне Чикаго у всій красі та відкрити для себе багато нового. Подія лише для повнолітніх! 

Де? Museum Campus, 1300 S Lake Shore Dr, Chicago, IL 60605

Коли? October 15, 6pm-10pm

Скільки? $20-$25 

5. Вечір з письменником-гумористом Девідом Седарісом (David Sedaris)

Якщо ж вам бракує гумору в житті, то запрошую вас на вечір з елегантно-дотепним радіо ведучим, письменником-гумористом David Sedaris. Навіть не уявляєте, яке задоволення я отримувала від його книг, особливо коли читала в метро.

Ви давно сміялись так, що на вас витріщався вагон людей? А вдома перед сном вас ніколи не розбирав сміх, коли ви раптом згадували той розділ, де автор поїхав у Францію у відпустку і в метро натрапив на американських туристів, які не підозрювали, що поруч з ними їх співвітчизник..?

Девід Седаріс - автор декількох збірок гумористичних оповідань, в центрі яких - події з життя, подорожі, робота і стосунки. Вміння помічати комічне в щоденному житті - секрет успіху творчості Седаріса. Ерудиція, добродушність і самоіронія вам не завадять під час шоу (як і в житті), щоби зберегти невимушену і веселу атмосферу дружньої зустрічі.
 

kgou.org

Де? Auditorium Theatre, 50 East Congress Parkway, Chicago, IL 60605

Коли? Oct 30, 2015, 8p.m

Скільки? $50-$85+ (ticketmaster.com) 



*рубрика оновлюється щотижня. В Чикаго завжди щось відбувається, і про найцікавіше ми дізнаємось заднім числом. Неподобство, панове!

Однак! Знати - не означає бути. Тому, ціль КультТуриста - спокушати вас, читачів, до кращого пізнання нашого міста і його культури! 

** нотатка для себе: що краще - КультТурист чи cooltourist? :)) 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше