Чому шкідливо пити кока-колу?

29 грудня 2014
Arabella Bishop
Чи замислювались ви коли-небудь, що представляє собою кока-кола? Що відбувається після влиття цієї рідини у ваш організм?

Після 10 хвилин. 10 чайних ложок цукру, які містяться в одній фляжці кока-коли (максимально рекомендована щоденна норма), призводять до неймовірного стресу у вашому організмі, але вас не знудить лише тому, що фосфорна кислота притупить надмірну солодкість, дозволяючи цукру засвоїтись.

Після 20 хвилин. Вміст цукру в крові збільшується, що призводить до викиду інсуліну (гормон, основна дія якого полягає в зниженні концентрації глюкози в крові). Печінка реагує на це шляхом перетворення цукру в жир.


Після 40 хвилин. Усмоктування кофеїну завершилось. Збільшуються зіниці, підвищується артеріальний тиск, печінка починає викидувати більше цукру в кров. Аденозинові рецептори мозку блокуються, тим самим, запобігаючи сонливості.

Після 45 хвилин. Тіло підвищує вироблення дофаміну - гормону, що стимулює частину мозку, яка відповідає за задоволення. За таким же принципом діє і героїн.

Після 1 години. Фосфорна кислота зв'язує Ca, Mg, Zn у шлунково-кишковому тракті, посилюючи метаболізм. Також збільшується виділення кальцію через сечу.

Більше, ніж через 1 годину. Сечогінний ефект напою вступає в "гру". Із організму виводяться Ca, Mg і Zn, які так необхідні для кісток, а також натрій та вода. У цей час ви стаєте дратівливими або пригніченими.

Скільки шкоди в одній фляжечці... Ви лишень уявіть, що буде, якщо пити кока-колу кожний день!

                                                               
(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше