Бути як Шерлок

24 червня 2016
Аня Остапчук

Що ж таке ця дедукція?? 

Це процес виведення висновку, на основі окремих положень. Дедукція виключно повинна засновуватися на показаних доказах. А першим про неї заговорив Арістотель.

Чому вона потрібна?

Дедукція розвиває ваш мозок - змушує його напружуватися. Допомагає в усіх сферах роботи, краще розуміти людей. Та й взагалі, з нею цікавіше жити.

Як розвинути дедуктивне мислення?

Потрібно усвідомлювати, що дедукція демонструє особливий, не такий як у всіх метод мислення. При цьому потрібно усю отриману інформацію вистроїти у так звану послідовну лінію, і розуміти, що вона є зв'язаною. Таким чином, проаналізувавши всю отриману інформацію, - вивести висновок. Хорошу допомогу вам нададуть різноманітні головоломки чи логічні задачі.

Якщо ви аналізуєте інформацію, перш за все проникніться нею, дійсно зацікавтеся. Усе і одразу - такого не буває. Тому, поступово вивчайте, для початку, поверхнево, а потім і детальніше різноманітні сфери життя. Виходьте за межі. Не бійтеся подумати щось неймовірне чи дурнувате, адже у житті різне трапляється.

Головне не поспішайте. Не розраховуйте на допомогу інших. Пам’ятайте, що у вас є лише ви! Експериментуйте, поєднуйте різні теорії. Спробуйте поспостерігати за перехожими на вулиці, за поведінкою колег чи людей у громадському транспорті, стараючись звертати увагу на кожну деталь. У таких ситуаціях важливо охарактеризувати людину з різних боків, аналізуючи різні варіанти: де працює, скільки років, який соціальний статус, одружений, чи є діти, домашні тваринки. Тренуйтеся частіше і з кожним разом рехайтесь далі, не забуваючи, що головне у дедукції - увага!
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше