Більше, ніж просто захоплююча гра

27 серпня 2014
Редакція
В наш час існує безліч варіантів проведення вільного часу. Однак, вимоглового споживача ХХІ сторіччя важко бодай чимось здивувати. Так вже склалося історично, що людина постійно прагне до самовираження та нових вражень, шукає гострих відчуттів.
 
Одним з "нестандартних" варіантів задовільнити цю потребу є пейнтбол. Вже із назви можна здогататися, що справу доведеться мати з кольоровими кульками – безпечним аналогом справжньої зброї. Особливість пейнтболу полягає в гармонійному поєднанні тактичних дій команди та  ігрового азарту.

Вперше зброю, що стріляє фарбою, використали у Франції для імітації бойових дій більш ніж 120 років тому. Перші зразки таких пристосувань були дуже схожі на звичайний пневматичний шприц. Але ідею відзначили як дуже вдалу і почали розвивати, так що наступні зразки зброї вже нагадували сучасні маркери, які стріляли латексними кульками з фарбою. З часом, вже в 70-х, цей спосіб навчань перейняли багато країн, і однією з перших, хто застосував пейнтбол для тренування солдатів спецпідрозділів, була Америка.
 
Існує й інша версія виникнення пейнтболу, згідно з якою зброю, що стріляє фарбою, винайшли американські фермери для того, щоб позначати худобу. Фарбою стріляли також канадські лісоруби, позначаючи таким чином дерева.

Четверта версія вже більш сучасна і стосується більше не застосування маркерів, а історії виникнення пейнтболу як гри. У 1981 році три друга, які працювали біржовими маклерами, а за сумісництвом були великими любителями військових ігор, купили маркери і втілили в життя свою юнацьку мрію. Перша гра відбулася 27 червня 1981 року і окрім самих власників спорядження, в битві взяли участь ще 10 чоловік. З тих пір пейнтбол став відомим саме як гра, взяти участь в якій міг кожен.
 
В останні роки пейнтбол набув неабиякої популярності та знайшов втілення у щонайменше трьох напрямках: пейнтбол як гра, пейнтбол як спорт і пейнтбол як спеціалізована підготовка бійців спецпідрозділів.

Отож, найчастіше пейнтбол розглядається як командна гра: чудовий спосіб розважитись та дати волю емоціям. Про користь такого варіанту проведення часу годі й говорити! Це перш за все, хороше фізичне навантаження, яке позитивно впливає на стан організму в цілому. Під час гри відбувається неабиякий викид адреналіну, що, в свою чергу, стимулює вироблення серотоніну, який має релаксуюючу та антистресову дію. З точки зору психологічного аспекту, пейтбол розвиває вміння працювати в команді, а також тактико-стратегічне мислення.
 
Як вид спорту, пейнтбол в Україні визнали ще у 1994 році, а з 2008-го вже є результати та досягнення на європейському та світовому рівні. Невипадково роботу Федерації пейнтболу України ставлять у приклад іншим видам спорту. З кожним роком в Україні збільшується як кількість клубів, так і кількість прихильників цієї чудової гри.

Цікаво, що, згідно оцінки американських страхових компаній, пейнтбол як спорт вважається безбечнішим ніж теніс, футбол та гольф!

Радимо спробувати себе в цій грі кожному, можливо це саме те, що ви давно вже хотіли зробити. Тож, годі зволікати – настав час дати волю емоціям!
 
Матеріал підготовано для Редколегії UA Modna
Автор - Анна Рябушенко
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше