9 Instagram-трендів, що вимирають, і чим їх замінити

20 квітня 2017
Korol Volodymyr
Світ не зобов'язаний знати, що ви їсте, так само як і те, в яких шортах ходите до спортзалу. Все це - застарілі Instagram-тренди, які давно віджили своє і нічого, крім роздратування, сьогодні не викликають. Менеджер з контент-маркетингу Depositphotos Сандра Яковлєва написала статтю на Medium про те, що вже немодно постити в Instagram, і дала кілька креативних порад, чим замінити такі застарілі тренди.
 
"Я не кажу, що ви повинні перестати робити такі фотографії, але зрозумійте, що вони уособлюють застарілі тренди, і якщо ви хочете збільшити кількість підписників і поліпшити якість своєї стрічки, вам варто бути трохи більш інноваційними", - пише Яковлєва.

1. Колажі

12 ідеальних знімків світанку, їжі, напоїв і т.д. - більше не тренд. Тепер у нас є можливість запостити кілька зображень в одній публікації, отже колажі нам більше не потрібні й бачити їх нікому не цікаво.
 
Зробіть серію фотографій та опублікуйте в одному пості замість того, щоб упаковувати їх в колаж. Вулична фотографія стрімко набирає популярність, так що ось вам тема для роздумів.
 
ain.ua

2. Йди за мною

Єдина людина, якій можна пробачити такі фото - Мурад Османн. Це фірмова фішка його аккаунту, а всі інші копії просто не витримують критики. Та й трендом це більше не назвеш.
 
Краще покажіть своїм підписникам щось незвичайне. Фотографуйте життя на вулицях або креативні місця. Кожен день сповнений нових можливостей, об'єктів і кольорів.
 
ain.ua

3. Фотографії їжі

А цей тренд взагалі став моветоном. Є акаунти, які вкладають купу зусиль у "фудпорно", і це мистецтво, а є випадкові фотки їжі, від яких люди закочують очі. Якщо ви не можете знайти цьому тренду нове креативне застосування, просто перестаньте це робити. Ще один улюблений мозіль - це фотографії неапетитної їжі. Якщо вам вже так хочеться мати таке фото, то хоча б зробіть так, щоб воно гарно виглядало!
 
А краще поекспериментуйте з мінімалізмом. Архітектура і відверті моменти - хороший привід ризикнути.
 
ain.ua

4. Образ дня

Швидше за все, ваші образи не "зацінять", якщо тільки ви не селебріті з гардеробом розміром з футбольне поле. Цей тренд особливо дратує, якщо фото зроблене з перспективи вашої витягнутої руки - вид зверху.
 
Фотографії, зроблені з незвичайного кута, набагато цікавіші. Фотографуйте власні штучки та експериментуйте з плоскою розкладкою.
 
ain.ua

5. Натхненні цитати

Instagram-стрічки прямо забиті всіма цими мотиваційними, натхненними фразами. Слогани - це добре, але їхні дні завершилися. Можна знайти й інший, більш художній спосіб надихнути своїх підписників.

Скомпонуйте натхненні зображення, які ілюструють думки і мають більш глибокі значення.
 
ain.ua

6. Надлишок хештегів

Тренд, який дратує, мабуть, найбільше. Коли ви робите фото на пляжі та відчуваєте необхідність поставити всі хештеги (#сніданок #смачно #фотодня #ням #рай #блаженство #їжа #люблюїжу #смаколики), ви потрапляєте в пастку надлишкових хештегів. Будьте вдумливими, ставте тільки найрелевантніші хештеги і не перестарайтеся з ними.
 
ain.ua

7. Повернення в четвер (throwback Thursday)

Не зрозумійте мене неправильно, це весело (по четвергах користувачі публікують фотографії з минулого, не важливо, наскільки далекого чи близького, з хештегом #tbt - щоб освіжити в пам'яті важливу подію чи момент), але не можна цим зловживати. Я говорю про нескінченний потік дитячих фотографій, якими дехто спамить стрічку, разом з купою хештегів. Є окреме місце і час для дитячих фото, і це не Instagram ув 2017 році.
 
Спробуйте опублікувати щось, що звертається до людей універсальною мовою.
 
ain.ua

8. Селфі із спортзалу

Так-так, ми знаємо, що ви добре попотіли в залі, молодці! Але деякі речі потрібно залишати при собі. Ви займаєтеся не для того, щоб когось вразити. Це для вашого блага і ми всі вами пишаємося, але не хочемо бачити мільйони селфі з залу в дзеркалі. А ще ви, скоріше за все, створюєхте незручну ситуацію для людей навколо, які прийшли в зал, щоби займатися, а не милуватися собою.
 
Зосередьтеся на чомусь іншому, крім себе коханого. Фотографуйте людей на вулицях, які роблять свою роботу і живуть своїм життям.
 
ain.ua

9. Риб'яче око

Були часи, коли фотки через риб'яче око були в тренді, але у 2017-му є стільки всього нового, що ця мода всім набридла. Думаю, не дарма ми бачимо все менше таких знімків (і добре).
 
Краще робіть автентичні фото, в яких завмер момент.
 
ain.ua
 
(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше