9 дивних, але дуже корисних вправ для мозку

26 травня 2016
Андрій К.
У 1936 році американська письменниця Дороті Бранд у своїй книзі "Wake Up and Live" ("Прокинься і живи") запропонувала кілька кумедних вправ для мозку, які допоможуть зробити ваш розум гострішим і гнучким. Ці вправи призначені для того, щоб витягнути вас з вашого звичного середовища, показати іншу перспективу (навіть іншу реальність, якщо хочете) і створити ситуації, в яких потрібні винахідливість і творчий підхід.

Отже, ось ці 9 дивних, але дуже корисних вправ для мозку:

  • Проведіть 1 годину в день нічого не кажучи, тільки відповідаючи на прямі питання у своєму звичайному оточенні, не створюючи враження, що ви ображені або не в настрої. Ведіть себе звичайно, наскільки це можливо. Не робіть ніяких зауважень і не піддавайтеся на спроби витягти з вас інформацію.
  • На 30 хвилин в день задумайтеся про один-єдиний предмет, не відволікаючись більше ні на що. Можете почати з п'яти хвилин.
  • 15 хвилин в день ведіть спілкування, не використовуючи слів "я, мені, моє".
  • Зупиніться на порозі будь-якого переповненого людьми приміщення і вдумливо оцініть його розміри.
  • Дозвольте, щоб ваш новий знайомий говорив тільки про себе, не даючи йому усвідомити це. Ввічливими питаннями поверніть його в русло взаємної розмови так, щоб він не відчув негативу.
  • Спробуйте говорити виключно про себе, не вихваляючись, не скаржачись і не змушуючи співрозмовників нудьгувати.
  • Складіть чіткий план на дві години в день і чітко дотримуйтесь його.
  • Поставте собі 12 випадкових завдань, наприклад: пройти 20 кілометрів від дому без використання будь-яких спеціальних засобів; йти 12 годин без їжі; поснідати в найбільш несподіваному і невідповідному місці, яке ви зможете знайти; нічого не говорити цілий день, крім відповідей на питання; не спати всю ніч і працювати.
  • Впродовж дня говоріть "так" на всі питання і пропозиції (в рамках розумного).
     
cluber.com.ua
 
Ці вправи можуть здатися дурними і непотрібними, але насправді вони можуть внести у ваше життя багато нового і змусять вас краще познайомитися із самим собою.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше