7 речей, які дійсно дратують HR-менеджерів

18 квітня 2016
Cikavoznaty.com.ua

Нарешті, ви потрапили на довгоочікувану співбесіду і все, що відділяє вас від омріяної роботи, - це менеджер по роботі з персоналом. Але знайти з ним спільну мову іноді важче, ніж здається. Що ж треба робити, щоби справити хороше враження? Перш за все, спробуйте хоча б не роздратувати його.


Тож ми пропонуємо вам ознайомитись зі списком речей, які більш за все дратують HR-менеджерів.

1. Коли ви нічого не знаєте про компанію та її діяльність

Нема нічого гіршого для менеджера з персоналу, ніж даремна трата часу. І саме так вас сприйматимуть, якщо ви не будете розумітись на тому, чим займається компанія і що вона собою являє. Це показує, що ви абсолютно не готувались до інтерв’ю. Тож як можна вас розглядати на посаду, якщо ви зовсім не докладаєте зусиль, щоб її отримати? Так ви демонструєте, що не зацікавлені у роботі, на яку претендуєте, а це найпотужніший дратівник для HR-менеджера.

2. Коли ви не задаєте питань

Якщо ви не ставите питань, це означає, що вас не цікавить те, що відбувається. Менеджер по роботі з персоналом хоче чути не тільки завчені фрази у відповідь на його питання, а й те, що дійсно вас турбує, що для вас важливо, чого ви чекаєте від цієї роботи та ін.

3. Коли ви занадто наполегливі

Наполегливість – це гарна якість, але не перестарайтесь. Можна показати свою зацікавленість і відправити email у відділ персоналу, щоби дізнатись про результат співбесіди. Але буває так, що кандидат на посаду відправляє набагато більше листів, дуже часто телефонує, або, ще гірше, – намагається зв’язатися з керівниками компанії та іншими співробітниками. Така поведінка точно не зіграє на вашу користь і може дійсно роздратувати і налаштувати всіх проти вас.

4. Коли ви не слідуєте вимогам компанії

Наприклад, якщо написано зателефонувати і не надсилати резюме на email, або навпаки. Або якщо обов’язково потрібен супровідний лист, а ви його не додаєте. В очах менеджера з персоналу ви не можете виконати навіть простих вказівок, тож, скоріше за все, ваше резюме проігнорують.

5. Коли ви робите помилки у назві компанії

Насправді, дуже часто кандидати помиляються у назві компанії, на посаду в якій вони претендують. Звісно ж, якщо ви вже відправили свої резюме із супровідними листами кільком роботодавцям, можна помилково скопіювати не ту назву. Але будьте дуже уважними і кілька разів перевіряйте, що ви надсилаєте, бо інакше ваше резюме можуть одразу ж видалити.

6. Коли ви не додаєте посилання

Якщо у резюме ви згадуєте про своє портфоліо, сайт або профайл у соціальних мережах, краще зробіть це у вигляді активного гіперпосилання. Менеджера, який читатиме ваше резюме, обов’язково роздратує те, що він має самостійно шукати інформацію про вас. І навпаки, він оцінить, якщо ви зробите ваше резюме зручним та інформативним.

Коли ви занадто легковажні

Навіть якщо ви проходите інтерв’ю наодинці з HR-менеджером, не забувайте про професійну поведінку і відповідний зовнішній вигляд. Обов’язково пишіть професійні листи, які включають подяку і ваш підпис, а не відправляйте кілька рядків зі свого смартфону. Ви маєте показати себе врівноваженою і впевненою людиною, але не маєте бути занадто фамільярним.

Від CIKAVOZNATY.COM.UA

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше