7 простих порад для правильного планування робочої зони

20 жовтня 2016
Cikavoznaty.com.ua

Чим більше ви щось робите – не важливо, корисно це для вашого тіла, чи ні – тим швидше це стає звичкою. Нижче представлено сім простих порад, як зробити час, який ви проводите за робочим столом, більш корисним для здоров’я та приємним.

Встановіть монітор комп’ютера правильно

Найкраще для вашого зору та постави буде встановити монітор у центрі робочого стола так, щоби верхня його частина була на рівні очей. Також ви повинні сидіти на відстані витягнутої руки від екрану. Не варто робити радикальні зміни в один день. Наприклад, якщо монітор зараз встановлений високо, то варто поступово зменшувати висоту на 1-1,5 сантиметри.

Знайдіть потрібний стілець для гарної постави

Дуже легко переплутати короткочасний комфорт з ергономікою. Наприклад, лежачи на м’якому дивані, ви будете відчувати комфорт тільки перші п’ять хвилин. Для того, щоб мати гарну поставу, дуже важливо підібрати стілець, який буде підтримувати вашу спину та стегна. Він повинен знімати зайву напругу м’язів та одночасно тримати вас у тонусі.

Дайте вашим очам відпочити

Правильно підібраний стілець не дозволяє м’язам втомлюватись. Тож переорієнтування вашого погляду з екрана монітору на вікно дозволяє очам відпочивати. Крім того, якщо ви читаєте газету, слід ввімкнути додаткове освітлення, щоб запобігти зайвій напрузі очей. Нашим очам стільки ж віку, як і нам, тож, коли нам 40, ми потребуємо у два рази більше світла, ніж коли нам було 20.

Пишіть правильно

Дуже важливо правильно тримати ручку, особливо, якщо протягом робочого дня ви багато пишете. Обирайте широку ручку, у процесі письма намагайтесь не сильно стискати пальці – тоді рука буде втомлюватися не так швидко. Беріть ручку, застосовуючи усі пальці, утворюючи букву О – так навантаження буде розподілятись рівномірно. Відчуваєте дискомфорт? Таким чином організм показує втому, краще одразу зробити паузу.

Не перенапружуйте зап’ясток

Уникайте підйому клавіатури, який може перенапружувати або збільшувати тиск на ваші зап’ястки. Намагайтеся перерозподілити навантаження на долоню – це мінімізує дискомфорт.

Зберігайте речі у полі зору

Тримайте речі, якими ви дуже часто користуєтесь – телефон, мишку та клавіатуру – на відстані витягнутої руки. Так ви зберігаєте енергію та не відволікаєтесь на непотрібні деталі.

Активно рухайтесь

Рекомендуємо рухатись протягом дня – не тільки для того, щоби піти пообідати. Спеціалісти радять прогулюватись протягом двох-трьох годин на день. Вважаєте, це дуже багато? Ні, адже приблизно стільки ж ви витрачаєте на переписку з друзями або читання новин.

Від CIKAVOZNATY.COM.UA

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше