6 ранкових звичок людей, які мають гарну фігуру

13 травня 2016
Cikavoznaty.com.ua

Прокидайтесь і сяйте! Спробуйте на собі кілька ранкових звичок струнких людей, які  допоможуть вам позбавитися зайвої ваги і покращать загальне самопочуття.

Вони відкривають завіси

Ранкові промені корисні не тільки для того, щоб допомогти собі прокинутись. Науковці довели, що люди, які люблять зустрічати день із сонцем, в середньому мають значно нижчий індекс маси тіла, ніж ті, хто чекає виходу на двір, щоб отримати порцію денного світла. Незалежно від вашої фізичної активності, часу, який ви спите, калорій, які споживаєте, віку та сезону, обсяг отриманого ранкового світла на 20% визначає індивідуальний індекс маси тіла. Недостатня його кількість може розладити ваш біологічний годинник, сповільнити метаболізм та призвести до збільшення ваги. Всього 20-30 хвилин сонячних ванн зранку достатньо для того, щоб зменшити індекс маси тіла.

Вони змащують тости вершковим маслом

Згодні, це звучить дивно. Але якщо ви хочете знизити кількість калорій, які споживаєте, вживайте вершкове масло. Останні дослідження говорять, що це дійсно допомагає втратити зайву вагу. Їжу з вершковим маслом смакові рецептори сприймають зовсім інакше, ніж без нього. Тому насолоджуючись більш насиченим смаком, ви можете зменшити загальну кількість спожитих бутербродів.

Вони обирають правильні склянки

Коли збираєтесь випити соку або чогось іншого, вибирайте високі вузькі склянки, щоб вберегтися від зайвих калорій. Корнельський університет встановив, що учасники експерименту, які обирали широкі низькі склянки, випивали на 25-30% більше. Дослідники стверджують, що люди схильні фокусуватись на кількості рідини в стакані у висоту, а не в ширину, тому вважають, що з двох однакових склянок менша та, що нижча.

Вони вживають протеїн на сніданок

Більшість людей, які підтримують себе у формі, вживають 10-15 грамів протеїну на сніданок, та мало хто знає, що подвійна порція може допомогти позбавитися зайвої ваги. Вчені встановили, що жінки, які з’їдають на сніданок 30 грамів білків із м’яса та яєць, в день споживають на 100 калорій менше, ніж ті, хто надає перевагу пенкейкам із низьким вмістом білків. "Протеїн – ключ до ситості", – говорить професор департаменту харчування Міссурійського університету Лейді Хізер. – "Білки активують тілесні сигнали, які вгамовують апетит, зменшують тягу до їжі та попереджають переїдання".

Вони багато рухаються

Навіть якщо це коротка прогулянка на роботу, мета – впровадити хоча б мінімальну фізичну активність до сніданку. Дослідники одного з психологічних журналів провели експеримент: одна група учасників робила фізичні вправи до сніданку, інша – після, а третя – взагалі не робила вправ. Меню груп було однаковим. Втім, по закінченню експерименту, ті, хто робив вправи після сніданку (як і ті, хто взагалі не робив їх), набрали вагу, а ті, хто займався фізичною активністю до споживання їжі,- ні. Дослідники кажуть, що зарядка перед харчуванням заохочує тіло віддавати більше жиру на спалювання калорій, а не споживати більшої кількості їжі, щоби переробляти її в енергію. А приємний бонус ранкової зарядки – те, що ви не одразу після пробудження зануритесь в емоційні новини та електронні листи.

Вони знаходять час для медитації

Це зовсім не означає, що ви маєте всістись у позу лотоса посеред вулиці, як тільки вам захочеться їсти. Але якщо зранку ви на кілька хвилин сфокусуєтесь на глибокому і рівному диханні, то помітите, що свідомість стала чистішою і приймати правильні рішення стало значно легше, а це стосується і того, яку їжу ви споживаєте. Вчені провели дослідження: вони задали 5 питань близько 400 людям. Відповіді включали варіант "Мені складно фокусуватись на тому, що відбувається прямо зараз". Люди, які показали низький рівень уваги та усвідомленості, були на 34% більш схильними до набирання зайвої ваги та частіше мали певний ступінь ожиріння. Дослідники зазначили, що люди, які бояться своїх думок, ймовірніше за все, компенсують негативні емоції переїданням.

Від CIKAVOZNATY.COM.UA

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше