5 жіночих радіошоу, які варто послухати

10 лютого 2017
Редакція
Незважаючи на те, що спочатку радіо було сферою чоловіків, жіночі радіошоу почали з'являтися вже в 40-х роках минулого століття. Зараз вже не принципово, хто веде, але принципові теми, які піднімаються в передачах. Ми зібрали п'ять значущих радіошоу з жінками-ведучими, які говорять про жінок: про фемінізм, секс, політику, суспільство, підприємництво, звинуваченнях в розгульному житті й не тільки.

"Woman's Hour" на BBC Radio 4


Програма "Жіноча година" - мабуть, найпопулярніше жіноче радіошоу у світі. Згідно з даними The Guardian, у 2016 році кількість слухачів передачі зросла до 3,69 мільйонів осіб. Минулого року "Woman's Hour" виповнилося 70 років.

За цей час гостями передачі було дуже багато всесвітньо відомих жінок, включно з Маргарет Тетчер, Хілларі Клінтон, Монікою Левінські та Ліндою Маккартні. Нинішній Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей теж зовсім недавно давала інтерв'ю в рамках шоу.

Програма виходить на BBC Radio 4 кожен будній день о 10:00 і по суботах о 16:00. Провідні гості передачі обговорюють переважно політичні, соціальні та побутові аспекти життя жінок.

Прослухати попередні випуски можна тут: www.bbc.co.uk/programmes/p01lhyz1

"Навіщо вона це зробила" з Оксаною Павленко на Old Fashioned Radio


На відміну від своїх колег, які говорять про фемінізм, політику і секс, Оксана Павленко веде передачу про жіноче підприємництво. Поняття Self Made Women вже давно перестало бути феноменом і сприймається як належне. Про це знімають фільми, організовують конференції, але все ще не говорять по радіо. Цю проблему і вирішує шоу "Навіщо вона це зробила".

Передача запустилася в рамках старту Третього сезону Old Fashioned Radio. Під час першого ефіру Оксана говорила з дівчатами-підприємцями про їхні проекти і можливості просування бізнесу через інстаграм.

Прослухати перший ефір програми ви можете тут: ofr.fm/show/zachem-ona-e-to-sdelala

"51%" на Northeast Public Radio


Назва передачі пішла від того факту, що в Америці живе більше жінок, ніж чоловіків. Цьому феміністичному радіошоу вже 20 років. Незмінна ведуча Сюзен Барнетт починала свою передачу в підвалі, записуючись на будь-які можливі підручні засоби. Тепер "51%" виходить на великій громадській радіостанції Нью-Йорка у середу і в четвер.

Більшість тем стосуються труднощів життя жінки в сучасному суспільстві та шляхів вирішення наявних проблем. Сюзен спілкується з гостями про сексуальне насильство, жінок-ветеранів Другої світової війни, жіночі марші, специфічні захворювання і не тільки. Незабаром радіошоу святкуватиме своєрідний ювілей - 1500-й випуск.

Прослухати попередні випуски можна тут: wamc.org/programs/51

"Секс з Анною Солнцевою" на радіо "Вести"


На українському фм-радіо знайти жіноче радіошоу не так просто. Але вони є. Одне з найдовговічніших і найпопулярніших - "Секс з Анною Солнцевою", в якому досвідчена сексолог спілкується з гостями на відверті теми. З назви очевидно, що більшість питань, які містяться в ефірах, стосуються статевого життя, але часто бесіди йдуть значно далі взаємин в ліжку.

Прослухати попередні випуски можна тут: radio.vesti-ukr.com/programs/4191-psikholohija.html

"Guys We F **** d"


Радіошоу Guys We Fucked ведуть дві дівчини-коміка: Корін Фішер і Крістіна Хатчінсон. Уже в самій назві передачі закладений основний посил. Це шоу без цензури про секс і жінок. Дівчата позиціонують себе як "Подкаст проти звинувачення жінок в тому, що вони повії" і пропагують свободу сексу і розмов про інтимні проблеми.

Програма базується в Нью-Йорку, але має багато слухачів по всьому США. Кожен новий подкаст збирає не менше 150 тисяч прослуховувань. Під час розмови Корін та Крістина обговорюють проблеми благодійних організацій, які допомагають розвитку контрацепції в окремих Штатах. В цілому, кількість тем необмежена і дівчата обговорюють їх у легкій, жартівливій і невимушеній манері.

Варто відзначити, що завдяки Guys We F****d Корін і Крістіна стали досить затребуваними стендап-коміками у себе на батьківщині.

Прослухати попередні випуски можна тут: soundcloud.com/guyswefucked
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше