5 принципів написання цікавої та "шерабельної" статті

9 вересня 2014
Редакція

Ви написали хорошу статтю і, здається, цього разу вона буде мати тисячі переглядів, вподобань та шерів. Але щось пішло не так, і ваша робота, ваші думки загубилися поміж сотнями інших публікацій. Ми підкажемо, як зробити вашу статтю не тільки цікавою, але й привабливою та оригінальною.
 

1. Переконайтеся, що ви вільно та впевнено володієте мовою, якою пишете

Нікому не подобається читати статтю, в якій присутні багато граматичних та лексичних помилок. Перевіряйте правильність написання слів, намагайтеся не допускати орфографічних помилок. Насичена, грамотна мова свідчить про ваш професіоналізм та компетенцію.
 

2. Не перевантажуйте статтю

Старайтеся писати лаконічно та по суті. Статті, обсягом у 1500-2500 слів, сприймаються найкраще. Обсяг рекламного тексту може варіювати від 1000 до 7000 слів. Рекомендуємо також по завершенню написання статті, ще раз її перечитати та спробувати прибрати все зайве. Можливо, ви дещо відійшли від теми і деяка інформація не є надто актуальною.
 

3. Пишіть оригінальний контент

Можемо виділити такі типи статей:

  • Перекладена

  • Оригінальна (копірайт)

  • Переписана (рерайт)

  • Не унікальна (копі-паст)

Думаю, не слід наголошувати на тому, що найбільше цінуються саме унікальні статті, адже на багатьох ресурсах найчастіше ми зустрічаємо переписані чи перекладені. Звичайно, перекладена стаття може мати неабияку цінність та актуальність, однак, слід переконатися, що ваш переклад буде першим у своєму роді. Також, рекомендую використовувати Plagiarism Checker, щоби впевнитися в унікальності ваших перекладених чи переписаних текстів.
 

4. Уникайте неунікальних статей

Використання чужого матеріалу є свідченням поганого смаку, а також, в більшості випадків, є порушенням авторських прав автора статті. Тим більше, дотримуючись цих порад, ви просто зобов'язані написати хорошу статтю.
 

5. Фото та зображення

Так! Ось що на 40% забезпечує успішність статті, її розповсюдження, вподобання читачами, тощо. Однак, продовжимо говорити про унікальність, та згадаємо, що використання перших кращих картинок з Google Search не дуже хороша ідея. І вам не потрібно бути фотографом чи дизайнером, щоб створити справді цікаву та неповторну картинку. Спробуйте використовувати такі онлайн-інструменти як Canva та PicMonkey і оригінальні зображення у вас в руках.
 

6. Не забувайте робити висновки! 

Важливо завершувати статтю підсумком всього, що ви намагалися передати в статті. Висновок - це візитна картка вашої публікації. Саме від нього на 60% залежить, яке враження ваша стаття складе на читача, та свідчить про рівень вашої компетенції в обраній тематиці.
 


Декілька невеличких хитростей і ваша стаття точно не залишиться непоміченою! Пишіть, розвивайтеся та відкривайте себе разом з UA Modna!

Матеріал підготовано для Редколегії UA Modna
Автор - Анна Петрик

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше