5 міні-уроків від найкращого вчителя - життя

14 жовтня 2014
Редакція
Як каже східна мудрість, якщо учень готовий, учитель знайдеться. Тож, якщо ви готові, то зможете засвоїти відповідний урок з будь-якої життєвої ситуації. 

Ось кілька простих життєвих уроків:

1. Якщо ви можете...


Якщо ви можете почати свій день без кофеїну, якщо ви завжди можете бути життєрадісним і не звертати увагу на біль і нездужання, якщо ви можете утриматися від скарг і не втомлювати людей своїми проблемами, якщо ви можете їсти одну і ту ж їжу щодня і бути вдячним за це, якщо ви можете зрозуміти кохану людину, коли у неї не вистачає на вас часу, якщо ви можете пропустити повз вуха звинувачення коханої людини, коли щось йде не так не з вашої вини, якщо ви можете спокійно сприймати критику, якщо ви можете ставитися до свого бідного друга так само, як і до багатого, якщо ви можете обійтися без брехні та обману, якщо ви можете боротися зі стресом без ліків, якщо ви можете розслабитися без випивки, якщо ви можете заснути без таблеток, якщо ви можете щиро сказати, що у вас немає упереджень щодо кольору шкіри, релігійних переконань, сексуальної орієнтації чи політики, - ви досягли рівня розвитку своєї собаки ...
- Сер Вінстон Черчілль
 

2. Сила дрібниць


Гіпотетична ситуація: що буде, якщо кинути жабу в каструлю з гарячою водою? Вона зразу ж вистрибне. А якщо ту ж саму жабу покласти в каструлю з холодною водою, поставити її на плиту і поступово нагрівати?

Жаба розслабиться. Вона, звичайно, помітить, що стає тепліше, але подумає: "Трішки зайвого тепла не зашкодить". А закінчиться все тим, що вона звариться.

Багато що в житті накопичується поступово. Особливо борги, зайва вага і погане здоров'я. Не можна недооцінювати дрібниці.

3. Мистецтво приймати подарунки


Щоби спровокувати приплив достатку в своє життя, дуже важливо навчитися приймати. Ми отримуємо стільки ж, скільки віддаємо, отже й віддавати повинні стільки ж, скільки отримуємо. Цей важливий момент більшість з нас не бере до уваги. Але навчитися приймати не так легко, як здається. Ретельно проаналізуйте свою реакцію на компліменти. Навчіться їх приймати, оскільки з їх допомогою навколишні реалізують свій шанс щось віддати.

Уміння легко приймати все, що вам дають, допоможе привабити до себе достаток. Не відмовляйтеся, коли вам пропонують щось хороше. Якщо вам щось дарують, прийміть це і просто подякуйте. Якщо в ресторані хтось інший хоче оплатити рахунок, не сперечайтеся. Скажіть "спасибі" і дозвольте людині здійснити, так званий, акт "віддавання".

Позбавтеся типових помилок з приводу подарунків. Забудьте про те, що вони роблять вас вразливими чи зобов'язаними. Якщо вам дарують те, що вам не подобається або не потрібне, віддайте подарунок тому, кого він більше порадує. В цьому випадку виграють всі. Відмовляючись від подарунка, ви блокуєте потік достатку не тільки в своєму житті, але й в житті "дарувальника". Коли ви робите подарунок, хіба вам не хочеться, щоб його прийняли?

4. Принцип дії карми або закон бумеранга


Тут багато не додаси. Все, що ви робите чи говорите, обов'язково відгукнеться вам. І у ваших інтересах, щоб ваші власні вчинки були тільки хорошими!

5. Джерело майстерності


Один фотограф прийшов до дами на вечерю. Вона, переглянувши його фотографії, вигукнула:

- Які у вас чудові фотографії! Напевно, у вас дуже хороший фотоапарат?

Фотограф промовчав. Але, йдучи, сказав:

- Спасибі, вечеря була дуже смачною. Напевно, у вас дуже хороші каструлі.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше