5 міфів про гроші, у які не можна вірити

24 березня 2016
Cikavoznaty.com.ua

Ми пропонуємо 5 грошових міфів, які вже застаріли, і які потрібно ігнорувати.

Міф 1. Спочатку треба оплатити всі борги, а вже потім почати заощаджувати


Звісно ж, кредитні картки з великим відсотком – це жахливо, але ще гірше втратити роботу і залишитись взагалі без жодних коштів. Тим більше, якщо ви не маєте фонду для непередбачених витрат, як ви розірвете це кредитне коло? (Коли ви всі гроші вкладаєте у погашення кредитки, і не маєте коштів на окремому рахунку, у випадку термінової необхідності, ви знову повернетесь до дорогого пластику.) Краще поступово класти гроші на кредитну карту, а частину коштів відкладати на окремий рахунок. Коли ви накопичите необхідну суму (краще, щоб це був ваш тримісячний дохід), ви зможете більше коштів вкладати у кредитку і швидко її закриєте.

Міф 2. Краще розрахуватись готівкою, ніж карткою

Це твердження справедливе, тільки коли ви не можете контролювати своє бажання витрачати. В інших випадках використання картки приносить користь. Ви завжди можете зробити виписку і побачити, куди витратили кошти. Крім того, у карток завжди є додаткові привілеї, такі як кешбек, додаткові бонуси та знижки на покупки.

Міф 3. Анулювання кредитної картки покращує ваш кредитний рейтинг

Насправді, це не так. Для позитивної кредитної історії краще розраховуватись карткою і вчасно класти на неї кошти, або користуватись пільговим періодом. Якщо ж ви зовсім не хочете витрачати кредитні кошти, краще тримайте кредитну картку невикористаною, ніж закривайте її. Коли картка потребує сплати щорічної комісії, потримайте її хоча б рік, а потім закрийте. Це краще вплине на ваш кредитний рейтинг у майбутньому.

Міф 4. Оренда житла – "гроші на вітер"

Це не завжди так. Оренда житла має свої плюси. Наприклад, вам не потрібно витрачатись на ремонтні роботи або на благоустрій під’їздів та прилеглої до будинку території. А якщо ви орендуєте житло в елітних комплексах, то часто можете користуватись додатковими послугами, такими як закритий паркінг, тренажерний зал або навіть басейн.

Міф 5. Всі гроші потрібно вкладати в дітей

Мова йде не про їжу, одяг або дах над головою. Це – пріоритет для вас. Але на подальші витрати, пов’язані з освітою, одруженням та іншими потребами, іноді краще взяти кредит, а не витрачати всі кошти, які ви збирали на свою майбутню пенсію. Якщо ви хочете мати забезпечену старість, на державу важко розраховувати, а кредит на пенсії вам вже ніхто не дасть.

Від CIKAVOZNATY.COM.UA 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше