15 відомих українок приміряли колекційне українське вбрання

4 грудня 2014
Редакція
1 і 2 грудня відбулася зйомка фотопроекту "Щирі", який зібрав унікальні українські костюми. В колекційному вбранні знялися відомі українські красуні: телеведучі Маша Єфросиніна, Ольга Фреймут, Лілія Ребрик, Василіса Фролова, Яніна Соколова, співачки Ната Жижченко (проект Onuka), Альона Вінницька, Каша Сальцова ("Крихітка"), Юлія Саніна (The Hardkiss), Санта Дімопулос, Наталія Дзеньків (Lama), дизайнер і режисер Ольга Навроцька, голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська, хореограф Олена Шоптенко та актриса "Студії Квартал 95" Олена Кравець.
 
"Після зйомки я подумала, що головними героїнями проекту "Щирі" були все ж таки не зірки, а власниці цих старовинних костюмів, ― говорить Олена Кравець. ― Коли тебе півгодини наряджають у прекрасне вбрання, коли ти усвідомлюєш, що воно було пошите для особливої події, для весілля, що це домоткане полотно огортало невинне молоде тіло якоїсь прекрасної дівчини, що воно увібрало її енергію, ти відчуваєш щось неймовірне. І все, чого ти хочеш, ― це хоча б доторкнутися до тієї епохи, передати настрій, дух часу, який давно минув".

Усі 12 знімків можна буде побачити вже з 17 грудня у виставковому просторі ТЦ "Домосфера". Також усі знімки проекту будуть опубліковані у новорічному випуску журналу Viva!.
 
"Щирі" — присвята традиційному українському костюму, — розповідає організатор проекту Наталія Кравець. — Наша головна мета — показати його надзвичайну красу, багатство, кольори та колорит. До фотосесії "Щирі" ми готувалися два місяці, костюми з усієї України збирала стиліст Антоніна Белінська. Крім того, студія Лесі Патоки під наглядом колекціонерів зробила реконструкції деяких дуже красивих головних уборів, оригінали яких не збереглися. Переважна більшість знімків відтворює образи з ретро-фотографій XIX — початку XX століття. Ці слайди — справжній скарб, адже вони ще раз доводять: українці завжди були дуже стильними. Саме тому костюми на зйомці наче оживали, ставали актуальними і сьогодні. Виставка триватиме місяць ― з 19 грудня до 19 січня, і буде безкоштовною для відвідування, тому ми чекаємо і сім’ї з дітьми, і юних модниць, і дизайнерів, і просто всіх, хто закоханий у свою країну і її традиції".

Факти:
  • Зйомка проекту тривала понад 24 години.
  • Загалом на знімальному майданчику у студії фотографа Дмитра Перетрутова зібрали понад 30 костюмів із 10 регіонів.
  • Загальна вага прикрас, які вдягали на зірок, складала понад 5 кілограмів.
  • Окрім українських зірок, у зйомках взяли участь троє кошенят та ягня, яке знімальна група назвала на честь Лагерфельда — Карлом.
  • Олена Шоптенко прибула на зйомку з літака. Хореограф, яка зараз живе та працює у Грузії, прилетіла в Україну лише на один день.
  • Яніна Соколова закінчила зйомку за 30 хвилин до початку її випуску новин на "5 каналі".
  • Найдовше Дмитро Перетрутов знімав Василісу Фролову та Нату Жижченко —  кошенята, які також були героями фото, ніяк не хотіли сидіти в кадрі і розбігалися у різні боки.
     
"Щирі" — другий проект масштабної культурної ініціативи "Заквітчані"

"Заквітчані" — інтерпретація українських традицій, проект, покликаний відродити інтерес до класичної української культури і надати нового звучання усім відомим речам. У рамках першої частини проекту дизайнери українських брендів ANDRE TAN, LAKE, ELENAREVA, ELENA BURBA, 2x2, FROLOV, Mitus Design фантазували на тему українського вінка.

Фото: Марія Савоскула
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше