15 причин дозволити своїм співробітникам працювати вдома

27 квітня 2016
Cikavoznaty.com.ua

Багато людей, які працюють в офісі, мріють змінити стандартні столи і стільці на затишну атмосферу власної домівки. Насправді, такий робочий процес буде корисним не тільки для працівника, а й для роботодавця. Тож пропонуємо дізнатися, чому співробітники, які мають змогу працювати вдома (хоча б кілька разів на тиждень), принесуть більшу користь вашому бізнесу.

1. Вони витрачатимуть менше часу на спілкування

Відсутність можливості зайвий раз обговорити офісні плітки призведе до підняття морального духу і значної економії часу. Крім того, зменшаться витрати на бензин або громадський транспорт.

2. Вони працюватимуть ефективніше

Одне з досліджень Стенфордського університету довело, що люди, які працюють вдома, на 13% продуктивніші за своїх офісних колег.

3. Вони будуть щасливішими

Зараз дуже часто обговорюється важливість досягнення рівноваги між роботою та особистим життям. Працювати вдома – непоганий спосіб це зробити.
 
  

4. Зараз дуже легко це організувати

Ви можете постійно бути на зв’язку з офісом завдяки інтернету. Ще кілька десятиліть тому працювати вдома було дуже складно, а у 21 столітті – це надзвичайно легко. Wi-Fi доступний майже скрізь, а Skype та інші програми для спілкування дозволять приймати участь у будь-якій розмові в режимі онлайн.

5. Не потрібно платити за офіс

Дозволивши співробітникам працювати дистанційно, вам не потрібен буде офіс взагалі, або хоча б не такий великий. Якщо ви не хочете повністю відмовитися від офісного простору, то нехай люди працюють у ньому почергово. Менша площа офісу дозволить вам значно зекономити кошти.

6. Не потрібно оплачувати офісне приладдя і закуски

Вам не треба буде турбуватися про постійні закупки товарів для офісу, їжі та води для працівників. Все це вони купуватимуть самі. Наприклад, компанія "IBM" заощадила близько 100 млн. доларів США за рік, коли запровадила програму дистанційної роботи для співробітників. 
 

7. Ви можете найняти найкращих спеціалістів, незалежно від того, де вони знаходяться

Відсутність офісу означає, що у вашій компанії можуть працювати професіонали зі всього світу. Спеціальні міжнародні сервіси дозволяють легко знайти фрілансера для співпраці з будь-якої країни.

8. Ваші співробітники будуть рідше звільнятися

Люди, які працюють вдома і не скаржаться на сірі офісні будні, почуваються більш щасливими. А задоволені люди набагато рідше звільняються з роботи.

9. Існує багато сервісів для контролю роботи віддалених працівників

Зараз є безліч онлайн-програм, які дозволяють вам слідкувати за роботою своїх співробітників, де б вони не знаходились. Ви знатимете, скільки часу вони працюють за комп’ютером, і що саме роблять. 
 

10 Ви зможете розширити ринки збуту своєї продукції

Якщо ваші співробітники працюють в різних містах по всій країні, або навіть в різних країнах, вам буде легше з їх допомогою знайти нових партнерів і нові ринки для своїх товарів.

11. Вам не потрібно діяти радикально

Якщо ви бажаєте запровадити дистанційну роботу у вашій фірмі, не обов’язково робити все й одразу. Спробуйте такий тип співпраці з деякими спеціалістами, або запровадьте чергування в офісі. Дуже багато компаній у всьому світі використовують таку можливість, але не відмовляються повністю від офісного штату працівників.

12. Це збільшить лояльність співробітників

Більшість людей мріють про те, щоби працювати там, де їм комфортно і затишно. Тож, якщо ви дасте їм можливість обирати, вони будуть дуже вам вдячні та цінуватимуть роботу у вашій компанії.

13. Ваші співробітники рідше братимуть лікарняні

Люди, які працюють в офісі, часто хворіють через спілкування з великою кількістю колег, а також через харчові отруєння. Коли людина працює вдома, вона має менше контактів із хворими і тому рідше братиме лікарняний.

14. Ваші працівники працюватимуть більше

В офісі дуже багато часу витрачається на спілкування з іншими людьми, частіше на теми, які не пов’язані з роботою. Вдома цей час займатиме робочий процес.

15. Якщо ваші співробітники працюватимуть вдома, ви також будете це робити! 

Мабуть, це найбільший бонус! Ви також зможете насолоджуватися всіма перевагами дистанційної роботи.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше