14 статистичних показників, які підтвердять вагомість соціальних мереж для бізнесу

13 червня 2014
UA Modna Agency
Всі, хто тим чи іншим чином зіткнулися з просуванням свого бізнесу онлайн, прекрасно усвідомлюють роль соціальних мереж, як інструменту інтернет-маркетингу. Проте, переважна більшість продавців не надають великої уваги цьому потужному каналу комунікації, довіряючи SMM (Social Media Marketing) недосвідченим працівникам, не усвідомлюючи до кінця, що, як і будь-яким іншим видом просування, SMM мають займатися професіонали.

Для тих, хто і далі вважає, що Social Networking - це 1 пост “Поділись та виграй” на день, Social Media Examiner нещодавно опублікував свій шостий щорічний звіт про стан маркетингу в соціалних мережах та ROI (Рівень прибутковості і збитковості) такого просування. У звіті подано 14 доказів важливості SMM у 2014.

1) 92% маркетологів погодилися, що соціальні мережі важливі для їхнього бізнесу, в порівнянні з 86% в 2013 році.

2) 92% всіх учасників дослідження та продавців пореконують, що просування у соціальних медіа  збільшило впізнаваність їх бренду. 

3) 80% маркетологів заявили, що ефективна робота в соціальних мережах забезпечила ріст трафіку (відвідуваності) аж до 90%.

4) 72% маркетологів використовують соціальні мережі для формування та збільшеня лояльності до бренду. 

5) Соціальні мережі допомогли збільшити продажі більш ніж на 60% всім, хто використовував їх для просування бізнесу впродовж щонайменше трьох років.

6) 74% маркетологів, які витрачають 40+ годин для роботи у соціальних медіа щотижня, просунули на ринок нові бренди та збільшили показник ROI до позитивного значення. 

7) 95% маркетологів, які використовують соціальні мережі не менше 6 годин в тиждень заявляють, що їх зусилля забезпечили ріст бізнесу мінімум на 20%.
 


8) Більше 50% маркетологів, які вклали не менше 1 року роботи в SMM, розповіли, що це допомогло їм знайти нові партнерські зв’язки.

9) Витрачаючи всього 6 годин в тиждень, 66% продавців помітили значний ріст кількості потенційних клієнтів.

10) 46% SMM менеджерів розповіли про зниження витрат на маркетинг не менше ніж на 20%. 

11) Більше 58% маркетологів, які вже використовували соціальні мережі впродовж одного року або довше, поліпшили показники вебсайту у пошукових системах (тобто, збільшили позиції сайту у видачі в пошукових системах по релевантних запитах).

12) Більш ніж 84% учасників дослідження встановили, що трафік збільшився навіть якщо вони витрачали всього 6 годин в тиждень на реалізацію SMM стратегії.

13) З тих, хто має не менше 1 року досвіду використання соціальних мереж для просування бізнесу, 69% і більше вивели продажі товарів та послуг прямо у соціальні мережі, зменшуючи при цьому “подорож” покупця від привернення уваги до конверсії. 

14) 69% маркетологів з досвідом не менше 1 року, визнали соціальні мережі основним інструментом для побудови фан-клубу за рахунок збільшення залученості (engagement) аудиторії цінним контентом.


UA Modna Agency - простір для успіху вашого бізнесу!

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше