10 найдивніших заборон в різних країнах світу

29 липня 2015
Korol Volodymyr
Уряд кожної країни намагається затверджувати закони, спрямовані на захист прав громадян і на поліпшення якості життя країни. Але іноді законодавчі заборони настільки абсурдні, що не викликають у жителів країни жодних емоцій, крім сміху.

США: заборона на продаж і ввезення в країну Kinder Surprise

golbii.com
 
З 1938 року і до недавнього часу продаж шоколадних яєць був заборонений у всій Америці. Вважалося, що іграшка, яка перебуває всередині яйця, потенційно небезпечна, оскільки дитина може її проковтнути. Заборону погодилися скасувати за умови, що жовту капсулу, що знаходиться всередині яйця, частково буде видно і зовні, щоб навіть дитина знала, що неїстівну частину продукту необхідно витягти.

Філіппіни: заборона на всі фільми за участю Клер Дейнс

golbii.com
 
Американська актриса Клер Дейнс образила владу Маніли своїм висловлюванням про столицю Філіппін. В одному з інтерв'ю Дейнс дуже розкритикувала місто. Образившись, керівництво Маніли розпорядилося заборонити до показу в місті всі фільми за участю акторки.

Сінгапур: імпорт і продаж жуйки

golbii.com
 
Жувальні гумки в Сінгапурі заборонили в 1992 році. Справа в тому, що проста жуйка стала причиною збою в роботі поїздів у метро. Раніше викинута жувальна гумка прилипала до стрічок дверей в метро, що заважало злагодженій роботі електропоїздів. Через деякий час, цей продукт став доступний у продажу, але тільки в аптеках міста. Європейцям не варто побоюватися, що привезену з собою жуйку вилучать як контрабанду, однак за її викидання на землю загрожує штраф - 1000 місцевих доларів.

Малайзія: заборона на одяг жовтого кольору

golbii.com
 
Заборона на використання жовтого кольору в одязі та аксесуарах має політичне підґрунтя. Справа в тому, що активісти опозиції, які протестували проти нечесних виборів, використовували жовтий одяг, щоби здалеку впізнати свого однодумця.

Австралія: заборона на порно за участю жінок з маленькими грудьми

golbii.com
 
Австралійський уряд прийняв рішення заборонити показ фільмів для дорослих, в яких знімаються дівчата з дуже маленькими грудьми. На їхню думку, подібне відео може схилити чоловіків до педофілії та спотворити уявлення про те, як виглядають груди дорослої жінки.

Канада: заборона на рекламу і використання дитячих ходунків

golbii.com
 
На думку канадського уряду, ходунки завдають шкоди не тільки моториці організму, але й створюють проблеми психічного характеру. У цій країні було зафіксовано величезну кількість травм, отриманих під час використання ходунків, що і стало причиною заборони.

Великобританія: заборонено вмирати в будівлі парламенту

golbii.com
 
Людина, що померла в будівлі Вестмінстерського палацу, повинна бути похована за державні кошти з усіма належними почестями. Вважається, що заборона вмирати в даному місці допоможе державі уникнути непередбачених витрат.

Китай: заборона на реінкарнацію

golbii.com
 
Китайський уряд вирішив встановити заборону серед місцевих жителів на переродження. Але якщо вам дуже терміново знадобилося, то можна отримати офіційний дозвіл на реінкарнацію, попередньо пройшовши ряд інстанцій.

Румунія: заборона на настільну гру "Скреббл" (Scrabble)

golbii.com
 
На початку 80-х років президент Румунії заборонив жителям країни купувати настільну гру "Скреббл". Глава держави посилався на те, що гра є антиурядовою і згубною. Сьогодні в Румунії не тільки зняли цю заборону, але й створили федерацію гри в "Скреббл".

Японія: заборона на танці в нічних клубах

golbii.com
 
У зв'язку з тим, що більшість нічних клубів Японії використовувалися як майданчики для проституції, було вирішено заборонити танці в цих місцях. Уряд підрахував, що таким чином буде легше контролювати діяльність розважальних закладів. На сьогоднішній день в Японії є нічні клуби, що мають спеціальну ліцензію на танці, але зустріти їх можна далеко не на кожному кроці.

(via)

Радимо вам також почитати:
Шнобелівська премія
Найдивакуватіші закони у світі
12 найдивніших податків
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше