10 геніальних способів використання силікагелю!

9 грудня 2014
Annie
Так часто, коли ти щось купуєш (взуття, електротехніку, сумочки і т.д.), на додачу отримуєш ще й маленький пакетик, на якому написано "Силікагель". Всередині міститься гранульована речовина, що вбирає вологу, і таким чином захищає товар від пошкодження. У більшості випадків ми просто викидаємо ці пакетики, бо не знаємо, що з ними можна насправді зробити. А вони могли б стати в нагоді. Доказ - 10 корисних прийомів, описаних далі.

1. Змок мобільний телефон


Якщо твій мобільний телефон змок чи ти випадково занурив його у воду, просто вимкни пристрій, витягни акумулятор і сім-карту, а потім поклади його на всю ніч у посудину із силікагелем. Він вбере всю вологу.

2. Затхлий одяг


Якщо твої речі після відпустки все ще вологі, поклади у валізу кілька пакетиків силікагелю - і затхлого запаху як не було!

3. Спортивна сумка з неприємним запахом


Запах спортивної сумки і шафки для переодягання в спортзалі - звичайно, не з приємних. Якщо в сумці у тебе будуть кілька пакетиків силікагелю, то в будь-якому випадку запах хоч трохи, але випарується.

4. Запітнілі лінзи для фотоапарату


Лінзи камери можуть запотіти, наприклад, коли її переміщуєш з холоду в тепло. Але ці чарівні пакетики прийдуть на допомогу! Наприклад, ти можеш покласти їх у чохол для фотоапарата. Або в критичних випадках (як із мобільним телефоном) повторити процедури, описані в пункті 1.

5. Зберігання насіння


Якщо в будинку є відкриті пакетики з посівним матеріалом, потрібно дуже ретельно стежити за тим, щоб впродовж зими вони не зіпсувались. Але це зовсім не проблема, якщо взяти герметичну посудину, покласти туди пакетики з насінням і силікагелем. Вуаля! Проблема вирішена!

6. Сушіння квітів


Квіти можна швидше підсушити, якщо загорнути їх у папір з одним або кількома пакетиками силікагелю.

7. Зберігання фотознімків


Ти хочеш довше насолоджуватися яскравими спогадами, збереженими на старих фотографіях? Залиш в картонній коробці пакетик силікагелю разом зі знімками. Так вони не будуть склеюватися.

8. Догляд за столовим сріблом


Силікагель захистить якісне срібло - столове чи ювелірне - від нальоту. Пакетик силікагелю в шухляді на кухні або в скриньці для прикрас - і питання закрите. А іржа не загрожуватиме виробам з інших металів, якщо ви будете використовувати цей абсорбент.

9. Лезо для бритви


Леза для бритви постійно знаходяться в контакті з водою, через що іржавіють і тупіють. Що ти можеш зробити, щоб запобігти цьому? Зберігай їх разом із цією чарівною речовиною в пластиковій коробці - вони прослужать тобі значно довше.

10. Вітрове скло


Чим більше пакетиків силікагелю буде на панелі приладів твоєї машини, тим менше запітніє її вітрове скло.

Приємно дізнатися стільки корисної інформації, чи не так? Найкраще - ти отримуєш цей безвідмовний абсорбент безкоштовно. Ну, майже безкоштовно, якщо не брати до уваги товар, який ти купуєш. Так, до речі: якщо пакетики вологі, ти можеш трохи підсушити їх у духовці. Але будь обережний: вони висохнуть тільки при 120-150 градусах.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше