Знищення історії України

Московський цар Петро І не мав спокою щодо прагнення України стати незалежною державою.
Україна, зі своєю давньою історією, все більше наближалася до Європи. Як і тоді, так і зараз Московське царство крокувало до резервації. Ніхто не мав бажання мати справи з державою, яка крала історію чужих народів.


Петро І приймає рішення, мета якого тоталітарне знищення української історії та етносу.
20 грудня 1720 року Петро І, видав указ київському губернаторові князю Петру Голіцину з метою вилучити (та знищити) усі записи не російською мовою в монастирях України: «…во всех монастырях, остающихся в Российском государстве, осмотреть и забрать древние жалованные грамоты и другие куртиозные письма оригинальные, а также книги исторические, рукописные и печатные». Також в тому році вийшов загальний указ, щоб «знову книг ніяких, крім церковних попередніх видань, в Україні не друкувати, а ті старі книги з книгами великоросійського друку зрівняти, щоб ніякої різниці і «особливого наріччя» в них не було».
Ви тільки уявляєте собі яка ненависть була у виродка до українського народу!
І тут починається вакханалія: масове знищення книг, рукописний друк монахів, які для нащадків залишили історичні події тих часів. Монахи які ховали від петровських карателів труди істориків, страчувались публічно.
1721 рік. Наказ Синоду надсилати книги з українських друкарень у синодальну контору для виправлення їх згідно з російськими вимогами та вимовою й звірення клеймом цензора.
Настав тяжкий час для нашого народу, знищували не тільки нашу мову, а й історію наших пращурів!
Метою петровських васалів було зробити Московське царство епіцентром виникнення держави Київська Русь, та православного християнства саме на цій території.
У цьому році Петро І змінює назву Московське царство, на Російська імперія, а себе проголошує імператором. 
1724 рік. Друкарня Києво-Печерської лаври оштрафована на одну тисячу карбованців за друкування книг, не у всьому схожих з великоросійськими. На таку ж суму і за таку ж 'провину' оштрафовано і Чернігівську друкарню, яку перевезли до Москви.
Але Петро І помилився в своїх розрахунках. Український народ не можливо зламати, ми не тільки зберегли свою святу історію, а й показали всьому світові козацький незламний дух!
Ненависть та агресія московитів до нашого народу відома нам із середніх віків, це ми відчуваємо з 2014 року і по сьогодні. Нескорений народ рабом не буде ніколи!

[adSlot8]

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com