Яка користь від вітамінів під час вагітності

19 березня 2019
Редакція

Вагітність — період в житті жінки, коли вона вже відповідає за стан здоров'я майбутньої дитини. Майбутня мама повинна бути фізично і психологічно підготовлена, аби ​​з хорошим самопочуттям і настроєм перенести 9 місяців вагітності і процес пологів. Щоб забезпечити необхідний запас енергії і здоров'я для матусі, а також закласти здорову основу організму дитини, необхідно в достатній кількості отримувати вітаміни і мінерали.

Шлях їхнього надходження в організм жінки — якісна, екологічно безпечна їжа. Але в останні роки наші продукти харчування не тої якості, яку ми б хотіли бачити та споживати. А склад не завжди відповідає опису.

Навіть якщо в період вагітності жінка забезпечена здорової, поживною їжею, що відповідає екологічним стандартам, весь комплексу вітамінів і мікроелементів з такої їжі отримати складно. Вихід із ситуації — прийом сертифікованих, всесвітньо визнаних вітамінних комплексів.

 

Які вітаміни і мінерали необхідні майбутній матері і дитині

Одним з найважливіших компонентів, що забезпечують здоров'я мами і дитини, є фолієва кислота. Ця речовина міститься в бобових культурах, у зелених листових салатах, в авокадо, в твердому сирі, абрикосах, дині, гарбузі.

Наявність потрібної кількості фолієвої кислоти попередить депресивний психічний стан, швидку стомлюваність і анемію. Важливо приймати фолієву кислоту в першому триместрі вагітності, щоб забезпечити формування здорової нервової системи і дитини.

Вітамін С і залізо беруть діяльну участь у насиченні клітин киснем, попереджаючи зниження рівня червоних кров'яних тілець (еритроцитів). Їхня нестача призводить до появи анемії, слабкості, загального нездужання вагітної жінки.

Залізо ми отримуємо з червоної риби і м'яса, яєць, цільнозернових каш і хліба, зеленого салату, цибулі, петрушки, шпинату.

Омега-3 жирні кислоти — важливий елемент, що впливає на роботу організму на клітинному рівні. Вони беруть участь у будові мозку, центральної нервової системи і сітківки очей дитини.

У природі Омега-3 у великій кількості міститься в риб'ячому жирі і льняній олії.

Сполучні тканини ембріона, кісткова і м'язова система в період формування гостро потребують кальцію. Для мами цей елемент також важливий: допомагає зберегти здоров'я зубів і волосся.

Щоб забезпечити надходження кальцію в організм, рекомендується ввести в їжу сир, кисломолочні продукти, буряк, квасолю, горіхи.

Для засвоєння кальцію необхідний вітамін D. Він сприяє нормальному проходженню обмінних процесів в організмі. А для малюка грає вирішальну роль в попередженні рахіту.

Як отримати все речовини в потрібній кількості

Фахівцями ортомолекулярної медицини розроблено спеціальні вітамінні комплекси для жінок в період вагітності і лактації. Грамотно продуманий склад і оптимальний вміст кожного вітаміну, мікроелемента, мінералу закладуть основи здорового розвитку дитини на ембріональній стадії і підтримають здоров'я матері.

Зображення - pinterest.com.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com