Як розробити SMM-стратегію для вашого бізнесу

30 квітня 2024
Редакція

За правильного використання соцмережі можуть допомогти бізнесу масштабуватися. SMM-просування розпочинається зі створення продуманої ефективної стратегії. Вона визначає вектор розвитку й упорядковує дії для поступового досягнення бажаних результатів. Формування стратегії потребує професійного підходу й маркетингових знань, адже необхідно проаналізувати чимало аспектів. 

Як розробити стратегію для просування в соцмережах

Щоб розробити ефективний план із просування, необхідно звернути увагу на такі аспекти: 

  1. Формулювання цілей. Визначте, чого саме ви хочете досягти за допомогою соціальних мереж. Цілями можуть бути ріст впізнаваності, збільшення продажів, створення майданчиків для комунікації з аудиторією, ріст трафіку на сайті тощо.
  2. Аналіз ЦА. Вивчіть свою цільову аудиторію: хто ці люди, які їхні потреби й інтереси, якого вони віку тощо. На основі цих даних створіть аватар клієнта. Це допоможе вам надалі генерувати цікавий контент і запускати ефективну таргетовану рекламу.
  3. Вибір платформ. Визначте, якими соціальними мережами користується ваша цільова аудиторія, щоб надалі на цих платформах просувати свій бренд. Зауважте, що для різних соціальних мереж необхідно створювати різний контент. Наприклад, під час CMM просування Інстаграму акцентуйте на візуальній складовій. 
  4. Визначення позиціювання. Бізнесу важливо ефективно передавати інформацію про продукт через соцмережі. Тому необхідно заздалегідь визначитися з тематикою, оформленням профілю, ton of voice тощо. Ці всі деталі мають значний вплив на сприйняття вашого контенту користувачами. Позиціювання має велике значення: ваша компанія повинна виділятися з-поміж конкурентів, а бренд має бути сприйнятий аудиторією як надійний і вартий довіри.
  5. Створення контент-плану. Розробіть довгостроковий план публікування контенту, який відповідатиме вашим цілям та інтересам аудиторії. Використовуйте різноманітні формати, зокрема фото, відео, тексти, інфографіку, сторіз тощо.

Памʼятайте, що в ході просування в соціальних мережах потрібно вдосконалювати стратегію. Постійно відстежуйте її ефективність за допомогою аналітичних інструментів соціальних мереж. Оцінюйте, що працює, а що – ні, і вносьте відповідні корективи. Якщо ж у вас немає часу й відповідних знань для створення ефективної стратегії – звертайтеся до фахівців. 

Де замовити просування в соціальних мережах і розроблення SMM-стратегії 

Диджитал-агентство Ланет CLICK надає якісні послуги з просування в соціальних мережах, які, зокрема, передбачають створення ефективної SMM-стратегії. Компанія має сильну команду SMM менеджерів, які займаються розкручуванням сторінок і каналів у:

  • Facebook;
  • Instagram;
  • LinkedIn;
  • TikTok;
  • Telegram тощо. 

З питань вартості послуг звертайтеся за телефоном +38 (044) 225-19-00 або пишіть на e-пошту lanetclick@lanet.ua.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Цікаве занурення у новий виток пристрасті через роки: рекомендації, як розпалити знову вогник пристрасного кохання
Невирішені конфлікти та непорозуміння можуть стати перешкодою. Навчіться вислуховувати один одного, виражати свої почуття та домовлятися про компроміси. Розв'язання конфліктів буде сприяти покращенню вашого зв'язку та підтримувати пристрасть.
Читати більше