Як підготуватися до співбесіди англійською: поради

14 серпня 2023
Редакція

Українці експортують свої послуги та знання, співпрацюють з європейськими та американськими компаніями. При влаштуванні на таку роботу на вас чекає співбесіда англійською, що може бути дискомфортним навіть при рівні Upper-Intermediate+. Детальніше про особливості інтерв’ю англійською для айтівців розповідає ITExpert.

Будьте готові говорити про себе

Якщо ви від хвилювання можете забути слова чи просто нечасто використовуєте розмовну англійську, то зробіть шпаргалку. Говоріть на інтерв’ю про свої навички, досвід, знання. Можете згадати про хобі, якщо вони перетинаються з вашою специфікою чи розвивають ваші soft skills.

Можете почати свої розповіді з таких фраз:

  1. «I can describe myself in three key words» — «Я можу описати себе трьома ключовими словами».

  2. «I have a central principle in my life. This is…» — «У мене є головний принцип у житті. Це…».

  3. «People who know me well can tell that I am…» — «Люди, які знають мене добре, можуть сказати, що я…».​

Подібні початкові фрази допоможуть вам зорієнтуватися в ситуації. На співбесіді англійською головне — почати, а далі вам легше буде будувати промову.

Підготуйте відповіді на класичні питання

Більшість інтерв’ю мають однаковий сценарій. Ви для власної впевненості можете підготуватися до базових питань. Поширені запитання, які ви можете почути:

  1. Чому ви хочете працювати саме в цій компанії?
  2. Розкажіть про свій останній проєкт і що ви там робили.
  3. Які завдання даються вам легко, а в яких — ви стикаєтесь з проблемами?
  4. Як ви уявляєте собі кращу роботу для себе?
  5. Які у вас є кар’єрні плани на найближчі п’ять років?

На кожне з цих запитань ви можете скласти свою шпаргалку з відповідей. Якщо ж на співбесіді вам ставлять питання, на яке ви не можете одразу відповісти, попросіть на нього півхвилинки, щоб подумати. Це нормальна практика.

Інтерв’ю англійською — це не складно, якщо ви заспокойтесь і трішки підготуєтеся. Пам’ятайте, що тут не чекають вашого ідеального знання Perfect Continious. Тут потрібні ваші знання як фахівця та розмовна англійська.

 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше