Сироватки для обличчя: які бувають та як застосовувати

10 квітня 2022
Annie

Хочете покращити стан шкіри або посилити ефективність крему чи іншої доглядової косметики? Тоді вам обов’язково потрібно познайомитися з сироватками для обличчя! Так, це ті “інстаграмні” мініатюрні флакони з піпетками, які відносно недавно стали популярними по всьому світу, а зараз є в асортименті чи не кожного косметичного бренду.

Сироватка для обличчя 一 це косметичний продукт, додатковий засіб для догляду з концентрованим складом активних компонентів. У середньому ця концентрація в 10 разів більша, ніж у звичайному кремі. Головне призначення сироватки 一 доставити компоненти у кожну клітину шкіри. Активні речовини (найчастіше 一 олії, екстракти та кислоти) проникають глибоко у шкіру і покращують її стан уже через кілька застосувань.

Які бувають сироватки

Кожна сироватка спрямована на вирішення конкретної проблеми 一 пігментація, сухість, зморшки, подразнення тощо. Саме тому існує велике різноманіття цих засобів.

  • Зволожувальна. Це найпопулярніший вид сироваток. Вона потрібна, щоб зволожувати суху, зневоднену і чутливу шкіру обличчя. Її можна використовувати на постійній основі взимку і влітку, коли на шкіру значною мірою впливають природні фактори. Найчастіше у складі зволожувальних сироваток є гіалуронова кислота. Цей косметичний продукт 一 чудовий спосіб надати шкірі свіжість і сяйво.
  • Антивікова. Її рекомендують використовувати, коли помітні ознаки старіння шкіри, наприклад, зморшки. Основними її компонентами є антиоксиданти і пептиди.
  • Відлущувальна. Вона усуває ороговілі клітини шкіри завдяки вмісту саліцилової, молочної та інших кислот у складі. В асортименті бренду Numee є чудовий варіант такої сироватки, яка забезпечить м’яке відлущування і відновлення шкіри.
  • Освітлювальна. Така сироватка бореться з пігментними плямами, вирівнює тон обличчя та освітлює шкіру. Часто основним інгредієнтом такої сироватки є вітамін С, що за своєю природою має освітлювальні властивості.
  • Для проблемної шкіри. Ця сироватка поліпшує стан і колір шкіри завдяки АНА- і ВНА-кислотам, ретиноїдам, цинку, прополісу та екстрактам трав у складі продукту.
  • Заспокійлива. Вона усуває подразнення та заспокоює шкіру обличчя завдяки таким компонентам, як алантоїн та екстракти трав у складі.

Це основні види сироваток, які існують у сучасній косметології. Але також є безліч інших, оскільки це досить популярний і високоефективний продукт. В асортименті сучасних косметичних магазинів є сироватки для всіх типів і проблем шкіри. 
 

Як застосовувати сироватку

Сироватку обов’язково потрібно підбирати індивідуально відповідно до типу шкіри і конкретної проблеми, яку необхідно усунути. Кожна з них ефективно справляється зі своїм завданням, якщо використовувати її регулярно і правильно, а також не забувати про комплексний догляд.

Перед застосуванням важливо ретельно очистити шкіру, протерти обличчя тоніком і лише потім приступати до сироватки. Достатньо 2-3 краплі засобу нанести на обличчя і рівномірно розподілити чистими пальцями. Далі потрібно почекати 3-5 хвилин, щоб сироватка ввібралась, а потім нанести свій звичний крем. Таким чином сироватка стане провідником між обличчям та активними речовинами крему, що тільки посилить його ефект. Більшість сироваток мають легку текстуру і добре вбираються, але деякі можуть створювати відчуття стягнутості і липкості, але це нормальне явище, яке зникне після нанесення крему.

Для досягнення максимального ефекту сироватку потрібно використовувати курсами 1 раз на 3-4 місяці. Один курс триває від 2-х тижнів до 2-х місяців. Видимий результат можна очікувати через тиждень регулярного і правильного використання.

Рекомендації щодо сироваток

  • Не купуйте цей продукт, якщо у вас немає видимих ​​проблем зі шкірою (хіба тільки зволожувальну).
  • Сироватки бажано використовувати після 25 років. Саме у цьому віці з’являються перші ознаки старіння.
  • Більшість подібних засобів потрібно зберігати в холодильнику, щоб вони не втратили своєї ефективності.
  • Сироватку для обличчя наносьте щонайменше за 30 хвилин до виходу на вулицю.
  • Концентровану косметику так само, як і звичайний крем, не потрібно змивати.
  • Найкраще підбирати засіб індивідуально з дерматологом або косметологом.
  • Після нанесення сироватки можна використовувати ролер для масажу для кращої ефективності засобу.
  • Не потрібно наносити кілька сироваток поспіль. Якщо вам потрібен комплексний догляд 一 підберіть відповідний засіб із широким спектром дії.
  • Нічні сироватки використовують перед сном, денні 一 вранці.

Пам’ятайте, будь-яка сироватка для обличчя 一 це концентрований продукт, тому для отримання бажаного результату потрібно всього кілька крапель. Правильно підібрані засоби, регулярність і комплексний догляд 一 найкраще рішення для вашої краси та молодості шкіри!

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше