Cердолік

Опис мінералу і його характеристики

Назва "сердолік" походить від грецького слова sardolith - камінь із Сарда. Інші назви мінералу і його різновидів: кров'яний агат, лінкурій, карнеол, сардер.

Сердолік є одним з різновидів халцедону. Забарвлення мінералів буває оранжево-червоним, оранжево-жовтим, жовтим, коричнево-червоним, коричневим, каштановим. Блиск - скляний.

Твердість - 6,5-7,0; щільність - 2,6 г/див.
Основні родовища: Росія, Монголія.

Лікувальні властивості

Як лікувальний засіб, сердолік відомий з давніх часів. Його використовували єгипетські цілителі при захворюваннях нервової системи. В країнах Європи сердолік, потертий в порошок, розбавляли вином і приймали як ліки при таких захворюваннях, як аритмія, порушення слуху, гіпертонія, головний біль.



Вважається, що порошок з цього каменю може поліпшити кровообіг, зупинити внутрішню кровотечу, вилікувати хвороби нирок. Сучасні літотерапевти припускають, що цей камінь потрібно носити на тілі, щоби позбутися від виразок, пухлин, а при мігрені невеликі відшліфовані шматочки слід класти на закриті повіки.

Сердолік впливає на лобову чакру.

Магічні властивості

У багатьох країнах світу сердолік уособлює любов, віру, сімейне щастя. У Стародавній Русі цей камінь вважався талісманом закоханих, а в Стародавній Греції з нього вирізали весільні геми. У країнах Сходу сердолік використовували для виготовлення амулетів, здатних захистити своїх господарів від злих чар, заздрості, пристріту і лихих людей.

Сердолік - камінь людей, народжених під знаками Діви і Близнюків. Дівам він допомагає впоратися з неконтрольованим гнівом, Близнюкам дає можливість виявити в собі приховані таланти і розвинути їх.

Талісмани і амулети

В якості талісмана сердолік використовується для притягнення достатку, розвитку талантів, підживлює свого господаря додатковою космічною енергією. Сердолік - талісман творчих людей, комерсантів і ремісників. Сучасні практикуючі маги застосовують сердолік для виготовлення амулетів, захищають господарів від небезпек, злих чар, людської заздрості та підступів недоброзичливців.

Фото-обкладинка: ​www.stone-studio.ru
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Жорсткі топери: з якого матеріалу виготовляються та кому підійдуть
Якщо ваш диван з часом пом'якшав та деформувався, ви стали відчувати дискомфорт під час сну та перестали висипатися, не поспішайте з ним прощатися. Розгляньте можливість купівлі жорсткого топера, здатного повернути дивану колишній комфорт та зручність.
Читати більше